Новини змагань

Ковбаса: "Чорноморець" дивитиметься на турнірну таблицю на фініші

13:55, 2 листопада 2020

Півзахисник "Чорноморця" Артем Ковбаса відповів на питання ЗМІ

Фото: chernomorets.odessa.ua


Герой десятого туру у Першій лізі півзахисник "Чорноморця" Артем Ковбаса подвлився враженнями від перемоги над "Миколаєвом" (2:0) у межах десятого туру та згадав свій найбільш пам'ятний матч за одеситів цього сезону

- Звісно, завжди приємно перемагати у подбіній номінації, коли тебе виділяють серед інших футболістів, - зізнався 23-річний півзахисник. - Проте, мій успіх, насамперед, - заслуга команди. Без партнерів не зміг би досягти такого результату. Сподіваюся, що у наступних матчах своєю грою приноситиму користі команді.

- Як ви опинилися у "Чорноморці"? Фігура головного тренера зіграла ключову роль при ухваленні рішення?

- Так, мене запросив до команди Сергій Ковалець. Приїхав на базу, потренувався і підписав контракт. Задоволений, що ухвалив таке рішення. У "Чорноморці" мене все влаштовує, команда має великі амбіції, а я зростаю разом з нею.

- Напевно, виходили на гру з додатковою мотивацією, адже прагнули реабілітуватися за першу у сезоні поразку від Ниви?

- Звісно, прагнули виправитися за прикру поразку у минулому турі. Ми проаналзували ту гру, виокремили помилки. Грали виключно на перемогу, з перших хвилин були максимально зконцентровані. Задоволені, що вдалося досягти бажаного результату.

- Бажання повернутися на перше місце на вас додатково не тисло? Знали, що Гірник-Спорт виграв свій матч?

- Ми прагнемо перемагати у кожному матчі попри суперника. Не відчували якогось психологічного тиску. Не звертаємо увагу на турнірне положення, адже для нас головне грати у свій футбол. Рухаємося від матчу до матчу, а на розподіл місць в таблиці подивимося пізніше.

- Для вас важливо застовбити місце в основному складі чи в "Чорноморці" такого поняття як гравець основного складу немає?

- Кожному гравцеві хочеться грати якомога більше, отримуючи задоволення від футболу. Якщо у футболіста немає постійної ігрової практики, то він не може на повну розкрити свій потенціал. У "Чорноморця" здорова конкуренція за місце у складі. Саме ця конкуренція дозволяє прогресувати від матчу до матчу.

- На чому ацентував увагу тренерський штаб перед “морським” дербі?

- Важливо було максимально надійно зіграти в захисті і водночас реалізувати свої моменти. На жаль, у минулих матчах реалізація нас підводила. Ми добре підготувалися до матчу і завдяки цьому вдалося досягти бажаного результату. Проте, ми розуміємо, що ще є над чим працювати.

- Те, що гра проходила в Одесі — додатковий плюс для вас? Чи у нинішніх умовах це не суттєва перевага?

- Завжди приємно грати на такому чудовому стадіоні. Аура рідної арени нам допомагала. На жаль, вболівальники не могли відвідати матч і це засмучує, адже граємо для глядачів. Сподіваюся, що вже зовсім скоро ситуація покращиться і вболівальники знову зможуть відвідувати матчі.

- Уже на третій хвилині ви відкрили рахунок у матчі, скориставшись розрізною передачею Бугая. Швидкий забитий м'яч входив у плани команди перед грою?

- Завжди намагаємося активно грати на початку зустрічі. Швидкий забитий м'яч додає впевненості у власних силах і водночас змушує суперника змінювати свій першочерговий план на гру.

Фото: chernomorets.odessa.ua


- На 38-й хвилині після передачі Путрі ви головою відправили м'яча у сітку. Після цього забитого м'яча відчули, що перемогу вже не віддасте?

- Ми були впевнені у власній перемозі, проте прагнули збільшити свою перевагу. На жаль, ще декілька моментів не вдалося реалізувати. Проте, головне, що змогли здобути три важливі залікові пункти.

- Погоджуєтеся з тим, що головна проблема "Чорноморця" на даний момент — реалізація моментів, адже багато досить багато нагод створює у кожному матчі?

- Дійсно, багато моментів не реалізовуємо. Знаємо, над чим нам необхідно працювати і у тренувальному процесі приділяємо чималу увагу реалізації моментів. Важливо, що у нас є моменти і це означає, що рухаємося у правильному напрямку.

- Ви з п'ятьма м'ячами стали найкращим бомбардиром "Чорноморця" у сезоні. У чому секрет такої результативності?

- Ніяких секретів немає. Кожного дня на максимум працюю на тренуваннях. Аналізую свої помилки і намагаюся їх виправити. Головне, що на даний момент вдається отримувати задоволення від футболу.

- Задоволені першими десятьма турами? Яка гра найбільше запам'яталася?

- Приємно, що саме "Чорноморець" зараз є лідером Першої ліги. Проте, були матчі, у яких мали перемагати. Шодо найбільш пам'ятної гри, то хочеться виділити протистояння з Оболонь-Бровар. Ми перемогли у непростому матчі (3:2), а я забив своїй колишній команді.

- У наступному турі ви зіграєте проти Агробізнеса. Які очікування від матчу?

- Агробізнес — хороша команда з кваліфікованими виконавцями у складі. На нас очікує складна гра, з серйозним суперником. Налаштовуємося виключно на перемогу. Якщо зможемо зіграти у свою гру, то все буде добре.

БЛІЦ

Народився у Києві

Вихованець шкіл ФК Атек, Динамо Київ, Арсенал Київ

Улюблена команда — імпонує гра Баварії та ПСЖ

Улюблені гравці? Захоплююся грою Неймара, Стерлінга та Азара, коли він перебував у своїх найкращих кондиціях

Мрія у футболі — прагну грати у Прем'єр-Лізі та дебютувати за національну збірну України.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору