Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Десятий тур. Анонс усіх матчів суботи

09:00, 31 жовтня 2020

Анонс матчів десятого туру у Першій лізі

Фото: mfckrystal.com


У вівторок, 03 листопада, о 00:15 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі дев’ятого туру з Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!


31 жовтня. 13:30. Київ. Стадіон ім. В.Баннікова

«Полісся» – «ВПК-Агро»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

Ще до минулого туру житомирська команда – з безпрограшною серією, а сьогодні до неї в гості їде суперник із 14-го місця, і виявляється, що він відстає всього лише на три очка. Ось така щільність зберігається в турнірній таблиці наразі.

Житомиряни мінімально програли в Луцьку, і після поразки від «Волині» обірвали свою безпрограшну серію, що тривала в чемпіонаті ще з друголігових часів. Втім, на своєму полі в рамках суто чемпіонатів «Полісся» не програє аж із позаминулого сезону – з травня 2019 року, коли в Житомирі їх мінімально обігрувала тернопільська «Нива».

Тепер команді під керівництвом Шищенка буде протистояти ще один новачок дивізіону. «ВПК-Агро» в минулому турі поступився в Кременчуку й із 7 очками знаходиться прямо над зоною вильоту в одноматчевій досяжності для «Авангарду».


31 жовтня. 14:00. Винники. Стадіон ім. Б.Маркевича

«Агробізнес» – «Прикарпаття»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

Дискваліфіковані: немає

У «Прикарпатті» - 13 позитивних тестів на коронавірус. Фото: facebook.com/prykarpattia


Дуже потребує очок «Агробізнес». Три матчі поспіль ця команда не може забити, набравши за цей час всього одне очко.Невдалі результати останніх турів позначилися й на турнірному положенні волочисців: вони в тісній компанії п’яти клубів, які розділяють 7-11 місця, маючи по 10 очок. І сьогоднішній суперник відстає від волочисців всього на два бали.

Для «Прикарпаття» цей матч буде принциповим – суперники знайомі з аматорських часів і Другої ліги. Як і «Агробізнес», івано-франківці програли в минулому турі (0:1 миколаївцям, тоді як суперник – 0:2 рівнянам). На професіональному рівні суперники провели між собою 7 матчів, 4 з яких виграв «Агробізнес», а три – «Прикарпаття». Цікава подробиця: в останніх трьох матчах між ними незмінно виграють гості.


31 жовтня. 14:00. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Верес»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

Після минулого туру в Першій лізі не лишилося більше команд, які б не вигравали чи не програвали. «Кристал» набрав перші очки в сезоні, мінімально обігравши "Оболонь» завдяки голу Семенини зі стандарту.

Апетит приходить під час їжі – підопічні Валяєва спробують кинути виклик значно більш успішному в поточному турнірі «Вересу». Рівненський клуб без поразок чотири тури: три перемоги та одна нічия за цей час. У минулому турі дубль капітана команди Шестакова дозволив «червоно-чорним» здолати вдома міцний «Агробізнес».

Історія протистоянь суперників налічує два матчі в сезоні 2016/17 Другої ліги. І тоді «Верес» двічі обіграв херсонців. Суттєвою є й перевага в протистоянні команд двох міст до 1992 року. В випадку перемоги гості з великою долею вірогідності ввійдуть у трійку найкращих, тоді як «Кристалу», щоб покинути останню позицію, треба не лише вигравати, а й чекати хороших вістей із матчів конкурентів.


31 жовтня. 14:00. смт. Вишнівець. "Вишнівецька об'єднана громада"

«Нива» – «Кремінь»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: Демчук – немає

Яскравий виграш в гостях у лідера неабияк окриляє тернополян. «Нива», зібрана попереднім наставником Маликом і зараз очолювана його найближчим асистентом Біланом, обіграла «Чорноморець» з рахунком 2:1 завдяки дублю Д.Скакуна. Проте й «Кремінь» попередній тур згадує з гарним настроєм – 2:0 над «ВПК-Агро» – це не лише реванш за виліт із кубка по пенальті, а й завершення без виграшної серії команди. Недарма наразі суперники мають порівну очок і знаходяться в групі команд, що розділяють 7-11 місця в таблиці.

Цей матч стане першим за більш як сім років у історії взаємин команд. Тоді, в Кубку України, в Кременчуку мінімально виграли якраз тернополяни. Відзначаємо, що за 31 рік взаємин «Кремінь» поки ні разу не обігрував «Ниву» на її полі в офіційних матчах. Із 19 матчів між суперниками від 1989 року дев’ять виграли тернополяни, 4 не визначили переможця, шість перемог кременчужан (голи 26:18).


31 жовтня. 15:00. Охтирка. «Нафтовик»

«Альянс» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Обидві команди в гарному настрої – виграли в минулому турі з крупним рахунком. «Альянс» тріумфував у Краматорську, «Гірник-Спорт» дома обірвав безпрограшну серію харків’ян у чемпіонаті, заодно змістивши «Металіст 1925» із другого місця.

А між тим, це буде особливий матч для одного зі старожилів чемпіонату та змагань ПФЛ. «Гірник-Спорт» у минулому сезоні вперше перетнувся в офіційних матчах із тоді ще новачком Другої ліги «Альянсом», і команда із Сумщини в Кубку України вибила першолігівців – 5:3. На славному шляху, який довів підопічних Ярошенка до весняної частини сезону та протистояння з клубом УПЛ.

Наразі «Гірник-Спорт» - другий, «Альянс» з двома матчами в запасі – десятий, а розділяє суперників сім очок. На своєму полі, в рамках суто Першої ліги, підопічні Жабченка залишаються непереможними, але виїзд у Сумську область буде непростим – «Альянс» дома зазвичай грає досить потужно.


31 жовтня. 16:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Авангард»

Арбітр: Олександр Когут (Тернопіль)

Дискваліфіковані: немає

Фото: fcvolyn.net


Тепер можна констатувати: за матчами суто жовтня місяця «Волинь» є найкращою в лізі (14 очок у шести матчах, враховуємо, щоправда, що не всі команди з об’єктивних причин виконали повну заплановану програму).

Після мінімальної перемоги над житомирянами в минулому турі підопічні Сачка ввійшли в групу лідерів, розділяючи 3-4 місця з «Металістом 1925». Від лідера лучан відділяє всього лише три очка.

«Авангард» програв два матчі поспіль, на виїзді не може виграти з липня місяця (1:0 у Харкові) впродовж семи ігор. Але при цьому історично краматорський клуб є не найзручнішим суперником для «Волині» – із шести матчів між собою кожна з команд виграла по три без жодної нічиєї. В випадку перемоги, до слова, «Авангард» має шанс покинути зону вильоту, що теж є гарною мотивацією.


31 жовтня. 17:00. с.Високе. База ФК «Металіст»

«Металіст 1925» – «Оболонь»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає – Матяж

Перша поразка в поточному чемпіонаті погіршила турнірне становище харків’ян. Але що вже казати киянам, адже «Оболонь» після 0:1 в матчі з «Кристалом», який до цього очок взагалі не набирав, знову опинилася в досяжності аутсайдерів і ризикує в випадку негативного результату знову опуститися в зону вильоту.

«Металіст 1925» після 0:3 від «Гірника-Спорт» із другого місця опустися на четверте. Для того, щоб знову зайняти своє місце в трійці, треба вигравати. А із п’яти матчів між суперниками три виграла «Оболонь». Тож легендарний Яковенко, чия клубна кар’єра, до слова, починалася в Харкові, спробує дати бій супернику високого рівня в Першій лізі.


31 жовтня. 17:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Миколаїв»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: немає

"Миколаїв" налаштований дати бій лідеру. Фото: Анастасія Мехедова


Господарі обірвали безпрограшну серію в чемпіонаті поразкою від тернопільської «Ниви» – 1:2. А тут в гості навідався давно знайомий суперник, який мінімальною перемогою на початку сезону вибив «Чорноморець» із кубка.

Тим більше, підопічні Близнюка набрали гарну ходу – 5 турів без поразок (3 перемоги та 2 нічиї за цей час), а також вихід на 5-6 місця, звідки до трійки найкращих – відстань однієї перемоги. МФК «Миколаїв» Відстає від лідера всього на чотири очки. А від 2001 року не програє одеситам впродовж 5 офіційних матчів (дві перемоги та три нічиїх за цей час).

Загалом же із 1921 року команди двох міст провели між собою 35 офіційних матчів, 20 з яких виграли одесити, 6 нічиїх і 9 перемог миколаївців (голи 61:30). Востаннє миколаївський клуб (тоді – «Суднобудівник» обіграв одеситів на їхньому полі (тоді «Харчовик») ще в 1940 році, 2:1 в рамках Групи «Б».

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору