Новини ЗМІ

Оринчак: до "Волині" запросив Сачко

10:00, 31 жовтня 2020

Один із лідерів "Волині" відповів на питання клубної пресслужби

Фото: fcvolyn.net


Один із осінніх новачків "Волин" ще у попередньому турі відзначився дебютним асистом за новий клуб, а в останньому турі став героєм матчу проти «Полісся», забивши переможний гол та здобувши для команди важливі три очки. FootBoom та SportArena включили Богдана до символічних збірних дев'ятого туру Першої ліги. Клубна пресслужба поспілкувалася із півзахисником після матчу.

- У мене друзі з Івано-Франківська, до речі, запитували, чому мене немає у збірних туру, адже вони вже звикли до моїх потраплянь туди, - зізнався 27-річний футболіст. - Я чесно відповів, що ще не набрав форму. І от, як тільки вони зателефонували – одразу ж і потрапив. Хоча найголовніше для мене, щоб забивала і перемагала команда – саме так здобуватимуться турнірні очки!

- Якими були емоції після такого гольового удару?

- Я дуже довго чекав того моменту, щоб відзначитися за «Волинь». На мене тут чекали, створили усі умови, і я також готовий віддаватися та робити все для того, щоб команда перемагала.

- Наскільки важким був для «Волині» матч проти «Полісся», адже гольових моментів в обох команд було дуже мало?

- Легких матчів у Першій лізі не буває. Матч був досить бойовим, до забитого гола, обидві команди не хотіли втрачати все і грали на результат. Нам потрібна була перемога, суперникам, мабуть, і нічия була би як перемога. У такій грі будь-який напівмомент міг вирішити його долю. Однак – ми більше хотіли, ми більше старалися, змогли забити гол і перемогти у цьому матчі.

- Ти в команді вже протягом місяця. Як взагалі з’явився варіант з «Волинню» і чи довго роздумував про цей перехід?

- До мене зателефонував головний тренер і запросив до «Волині». У мене були варіанти і з Прем’єр-ліги, однак мені серце підказало перейти саме сюди. У дитинстві була маленька мрія – пройти школу Віталія Кварцяного. Незважаючи, що він зараз тут не тренує, «Волинь» - це бренд, це команда, яка завжди ставить перед собою серйозні завдання, і саме тому я зараз тут.

- Як працюється із тренерським штабом? Вдається виконувати все, що вимагає Василь Сачко?

- Тут дуже гарний тренерський штаб, з яким ми постійно спілкуємося не лише на полі, а й за його межами – вони не лише тренери, а й психологи, з якими дуже легко працювати. Ми намагаємося виконувати усе, що вони просять, а ви зараз бачите результат – якщо на початку сезону гра не клеїлась, в тому числі й через незіграність та коронавірус, то зараз ми уже бойовий колектив, якому по силах виконати завдання клубу та тренерського штабу.

Фото: fcvolyn.net


- Як тебе прийняли у Луцьку? Що можеш сказати про новий для себе колектив?

- Мене прийняли здорово. Більшість футболістів знав уже, з деякими спілкувався. Колектив хороший тут, у роздягальні завжди весело. Мені тут подобається і я себе завжди почуваю комфортно у «Волині».

- Усього за декілька матчів ти вже встиг пограти і на фланзі півзахисту, і атакувальним півзахисником, і на вістрі атаки – де себе почуваєш найкомфортніше?

- Для мене тут нічого нового немає – ще не так давно у «Минаї» я грав і на вістрі атаки, і у півзахисті, і правого захисника. Взагалі більше люблю у півзахисті діяти, хоча у «Минаї» Василь Кобін ставив мене і у центрі нападу – також цікава позиція, адже я вмію забивати голи, а потрібно опинитися у потрібному місці, мати гольове чуття. Тож, в принципі, мені без різниці, однак комфортніше, мабуть, все-таки грати у півзахисті.

- Нинішній сезон складається для «Волині» непросто, однак в останніх матчах наша команда не пропускала та взяла 10 очок. Вдала серія додає колективу впевненості?

-  Так, звісно. Я дебютував ще у матчі проти «Ниви», і ми тоді зіграли унічию. Ми знали, що нам потрібна перша перемога для того, аби відчути себе більш впевнено. І коли ми виграли у «Агробізнеса», дуже хорошого суперника, ми відчули цей заряд. А коли команда відчула цей смак перемоги, вона уже не зупиняється на досягнутому. Зараз у кожній грі ми себе налаштовуємо лише на перемогу і жодного іншого результату для нас бути не може!

- Попереду – матч проти «Авангарда» і потім дуже непростий футбольний листопад. Як себе налаштовує команда? З яким настроєм підходите до протистояння?

- До наступної гри підходимо з хорошим настроєм, проти наступної команди налаштовуємося лише на перемогу. Цей матч буде для нас домашнім, а нам уже хочеться більше забивати та впевненіше перемагати. Ми хочемо перемагати та повертати вболівальників до команди та на стадіон, коли це буде дозволено. Я думаю, ми зможемо перемогти у цьому матчі, і будемо робити все для цього на футбольному полі. 

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcvolyn.net




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору