Новини змагань

Наставник "Оболоні" Павло Яковенко: іменитий і харизматичний

12:30, 21 жовтня 2020

Пресслужба ПФЛ згадує найбільш характерні особливості легендарного Павла Яковенка, який сьогодні проведе дебютний матч біля керма "Оболоні"

Фото: fc.obolon.ua


Досвід

- За плечима Павла Олександровича величезний досвід. І хоча останні вісім років він не займався практичною діяльністю, перебував у так званій творчій відпустці, однак ніхто не заперечуватиме, що йому є чим здивувати. Просто так не запрошують до молодіжної збірної України та не довіряють створити експериментальну Академію з юних вихованців, з яких "вистрелили" ледь не всі вихованці. Прізвища Мілевського чи Алієва чого варті.

Ім'я

- Павло Яковенко - гучне і'мя. Це бренд. Його поява на чолі "Оболоні" додасть нових фарб і певного колориту Першій лізі, приверне увагу до змагань ще більшої аудиторії. Та ще й він працюватиме разом і зі ще однією легендою Геннадієм Литовченком. Адже прихильників таланту цих яскравих гравців, а тепер уже тренерів, вистачає.


Читайте також: MATCHDAY! Перша ліга. Восьмий тур. Анонс матчів середи


 

Поштовх

- Київський клуб отримає новий поштовх з приходом 55-річного фахівця. До цього часу "пивовари" здебільшого опиралася на власні кадри, здебільшого колишні футболісти клубу. Тепер до нових успіхів команду поведе іменитий фахівець, якому притаманні залізна дисципліна, добра фізична підтоговка і характерна гра. Хоч і народився у Нікополі, але у 18 років Заслужений тренер України Павло Яковенко переїхав до Києва, де й живе останніх майже 40 років. Чим не київське серце у фахівця?

Єврокубок

- Він - єдиний тренер Першої ліги, який ще гравцем вигравав євротрофей. З київським "Динамо" у 1986 році здобув Кубок кубків УЄФА. А взагалі у його ігровій колекції понад десяток різних нагород. Як тренер, щоправда, великих командних успіхів не досягав, здебільшого відзначився у вихованні молодого покоління - тож робота з "Оболонню" - певний виклик для Павла Олександровича.

Єдиний

- Яковенко - єдиний чинний тренер, що працював у Першій лізі ще на початку 90-х. Його бойове хрещення відбулося в далекому 1994 році, коли він повернувся у рідний Нікополь і очолив місцевий "Металург", який доволі успішно тренував два сезони.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору