Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Восьмий тур. Анонс матчів середи

06:00, 21 жовтня 2020

Анонс матчів восьмого туру у Першій лізі

Фото: facebook.com/fc.chernomorets


У четвер, 22 жовтня, о 00:15 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі восьмого туру з футбольним фахівцем Володимиром Пятенком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!


21 жовтня. 14:00. Селище Високе. Поле №1 НТЦ "Металіст"

«Металіст 1925» – «Авангард»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Дискваліфіковані: немає

Харків’яни залишаються в числі трьох команд, які ще не знають поразок у цьому чемпіонаті. У минулому турі вони зіграли внічию в стратегічно важливому матчі в Луцьку, а тепер чекають в гості суперника, якому поступилися вдома в літньому дограванні.

«Авангард», порівняно з минулим сезоном, оновився, зате в минулому турі здобув прем’єрну перемогу під керівництвом нового наставника Городова. Обігравши «Кристал» (2:1 вдома), краматорці покинули зону вильоту. В випадку перемоги над гостями й синхронної невдачі конкурентів у місті Дніпрі «Металіст 1925» може зрівнятися з лідерами.


21 жовтня. 14:30. Житомир. «Спартак-Арена»

«Полісся» – «Кремінь»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

Житомиряни пропускали минулий тур через перенесення матчу з «Альянсом». Тепер на них чекає складний матч із сусідами по турнірній таблиці. Обидві команди входять в когорту клубів, які з 7 очками розділяють 8-12 місця в таблиці.

Маючи два пропущених поєдинки, «Полісся» може здійснити ривок до лідерів. За втраченими не так далеко й до трійки. Для цього, безперечно, треба продовжувати безпрограшну серію, яка триває у підопічних Шищенка від початку сезону. Має допомогти повернення в рідні пенати – вперше після підвищення в класі «Полісся» гратиме вдома.

Суперник – «Кремінь» – у минулому турі вів у рахунку в гостях, але все ж поступився лідеру («Чорноморець» виграв завдяки джокерам – 2:1). Це третя поспіль поразка підопічних Головка з мінімальним відставанням у рахунку. Щоб перервати невдачі, кременчуцький клуб підписав ще одного бразильця – півзахисника Жонатана, який раніше грав у Favbet Лізі в складі ФК «Львів».

Що цікаво, протистояння «Полісся» – «Кремінь» стане першим у новітній історії – після відродження клубів. До цього, в 1997-99 роках, три матчі з чотирьох між суперниками виграв якраз «Кремінь». «Полісся» не обігрує кременчужан ще від 1998 року.


21 жовтня. 15:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь» – «Агробізнес»

Арбітр: Андрій Кошура (Чернівці)

Дискваліфіковані: немає

Фото: fc.obolon.ua


Заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер України П.О.Яковенко дебютує на чолі «Оболоні». В свій штаб легендарний у минулому футболіст і досить досвідчений уже тренер включив, зокрема, давнього товариша по «Динамо» та збірній Геннадія Литовченка, який свого часу вже працював у ПФЛ на чолі резервної команди киян і харківських «Металіста» та «Арсеналу» (із завоюванням срібних медалей Першої ліги).

Кияни змінили головного тренера в особливо складний момент, коли після домашньої нічиєї з МФК «Миколаїв» опинилися в зоні вильоту. Суперником у дебюті Яковенка став міцний «Агробізнес» – за домовленістю сторін матч, який мав прийняти Волочиськ, відбудеться в столиці. «Агробізнес» у минулому турі зіграв внічию в Горішніх Плавнях (0:0).


21 жовтня. 15:00. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: Бородай - Збунь

Все ще без очок «Кристал» – для оновленого штабу на чолі з Валяєвим календар підготував непросте випробування, «Гірник-Спорт», який перебуває в групі лідерів.

Після поразки 1:6 у сусідньому Миколаєві «гірники» розділили вдома очки зі статусним суперником, «Агробізнесом». В випадку перемоги підопічні авторитетного в ПФЛ тренера Жабченка зможуть претендувати на друге місце.

Суперники давно не грали між собою – від 2014 року, коли підвищувався в класі «Гірник-Спорт». А до того з 20 очних протистоянь «Кристал» виграв 13 при 4 нічиїх і лише 3 перемогах суперника. Між тим, «Кристал» не обігрував «Гірник-Спорт» із 2004 року.


21 жовтня. 15:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Чорноморець»

Арбітр: Євгеній Назаров (Харків)

Дискваліфіковані: немає

Перемогою в Івано-Франківську повернувся після коронавірусної паузи «ВПК-Агро». З кожним туром має ставати все легше: повернуться в справу тренери, гравці. Дебютант змагань знову набирає колишню боєздатність.

Випробуванням для господарів стадіону «Метеор» стане матч з лідером. «Чорноморець» у минулому турі здобув складні три очки в протистоянні з «Кременем» (2:1), проявивши глибину складу та своєчасність замін. ІЗ «ВПК-Агро» одесити зустрінуться вперше. Але для декого з гравців «Чорноморця» цей суперник знайомий по матчах за резервний склад («ВПК-Агро» обігрував «Чорноморець-2» в Другій лізі – 4:0, 2:1).ї

Цікава обставина: у цьому матчі може дебютувати новий маскот ФК «ВПК-Агро», капустина VIPik.


21 жовтня. 15:00. Калуш. «Хімік»

«Прикарпаття» – «Нива»

Арбітр: Євгеній Цибулько (Черкаська область)

Дискваліфіковані: немає

«Прикарпаття» під керівництвом Мостового оновило ігрову схему та знайшло нове застосування багатьом із давно знайомих і нових футболістів. Проте результатів цієї великої роботи ще  треба зачекати – в минулому турі за складних погодних обставин «Прикарпаття» зазнало мінімальної поразки на своєму полі (0:1 від «ВПК-Агро»).

Щоб відштовхнутися від небезпечної зони, а заодно обігнати свого найближчого суперника по турнірній таблиці, івано-франківцям треба перемагати «Ниву» (між суперниками два очка на користь тернополян).

Що буде надихати господарів – так це історія протистоянь. У минулі роки «Прикарпаття» виграло три з чотирьох матчів у «Ниви» (при одній нічиїй).


21 жовтня. 15:00. Миколаїв. Верхнє поле ЦМС «Миколаїв»

«Миколаїв» – «Верес»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Дискваліфіковані: немає - Петько

МФК «Миколаїв» – у смузі удач. В останніх трьох матчах проти досить сильних суперників підопічні Близнюка набрали 7 очок із 9-ти можливих. У хорошому настрої вони вийдуть на матч проти найуспішніших новачків ліги.

«Верес» розділяє з миколаївцями та волочисцями 4-6 місця, маючи по 10 очок. Матч підвищеної важливості рівненський клуб проведе після перемоги 3:1 над тернополянами, за підсумками якого нового форварда «Вереса» Гегедоша було визнано героєм туру.

В історії протистоянь двох клубів – 13 матчів, 7 з яких виграли миколаївці, 5 – рівняни. Останній за часом – вересневий кубковий матч – «Верес» виграв в екстра-таймі 4:2. Між клубами існували численні кадрові перетини, а ще одна риса, яка їх об’єднує, – обидва наставники в командах колишні воротарі. Близнюк і Вірт виступали за національну збірну України та входили в число найкращих воротарів 90-х – початку нульових.


22 жовтня. 16:00. Охтирка. «Нафтовик»

«Альянс» – «Волинь»

Арбітр: Сергій Задиран (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Після тривалої коронавірусної паузи повертається в гру «Альянс». Напередодні першого протистояння з лучанами він відстає від «Волині» всього на два очки, сусідячи з цим суперником у таблиці (7 і 8 місця).

У минулому турі підопічні Сачка зіграли внічию з харків’янами (0:0 вдома), а загалом не програють уже 5 турів (2 перемоги та 3 нічиї за цей час). На виїзді «Волинь» цього сезону не програвала (щоправда, провела на чужих полях всього два матчі).

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору