Новини змагань

Мішуренко: важливо, коли є взаєморозуміння всередині "Кривбаса"

16:00, 20 жовтня 2020

Sport Arena та ПФЛ визнали найкращим гравцем 7-го туру Другої ліги дебютанта Кривбасу

Фото: fckryvbas.com


Він дебютував у своїй новій команді неймовірно яскраво — з голу та асисту, а Кривбас виграв у Новій Каховці. Тож недавнього гравця Інгульця ми не могли не номінувати як найбільш ефективного гравця туру. Герой сьомого туру у Другій лізі Олександр Мішуренко поділився враженнями від перемоги над Енергією (4:2) та розповів про свій перехід до Кривбасу.

- Мені завжди приємно, коли стаю найкращим у турі, - зізнався нападник. - Проте, насамперед це заслуга команди. Весь колектив працював на підсумковий результат. Важливо, коли є взаєморозуміння всередині колективу. Зрозуміло, що ще не встигли награти ігрові зв'язки, адже пройшло дуже мало часу від того, коли приєднався до Кривбасу. Думаю, що у наступних матчах гратимемо ще краще.

Не забуваймо, що у Кривбаса було багато хворих, тренувалися по 13-15 футболістів. Головне, що навіть у таких непростих умовах, напівосновним складом здобули важливу перемогу. У перерві поговорили один з одним і змогли переломити хід зустрічі.

- Як у нас виник варіант з переходом до Кривбасу?

- Коли залишив розташування Інгульця, мені зателефонував Геннадій Приходько і запропонував перейти до Кривбасу. Порадився з батьками, рідними і вирішив приєднатися до криворізького колективу. Хочу допомогти відродити той славетний Кривбас.

- Ви проживаєте вдома?

- Від дому далеченько, більш як 100 км. Тому поки що живу у готелі, який знімає клуб. Коли знайду квартиру, то житиму вже на квартирі.

- З якими емоціями дивилися матч Олександрія — Інгулець (4:3)? Це була перша гра команди після того, як ви її залишили.

- Таке враження, що я не залишав Інгулець. Продовжуємо спілкуватися з хлопцями. Підтримую відносини з Сергієм Лавриненком, колишніми партнерами по команді. Підтримав гравців перед матчем, побажав удачі.  Прикро, що не змогли зрівняти рахунок і перевернути хід матчу.

Зараз з коронавірусом всім складно. Багато гравців не можуть грати через позитивні тести на Covid-19. Помітив, що гравці Інгульця грали не на своїх рідних позиціях. Ніхто не розуміє, хто гратиме у тому чи іншому матчі. Проте, нічого не можемо з цим вдіяти. Маємо те, що маємо...

- Як почуваєтеся у функціональному плані, адже не мали постійної ігрової практики останнім часом?

- Почуваюся добре, проблем з функціональним станом у мене немає. З тренувального процесу випав всього на декілька днів, адже займався документацією. Проте, це не позначилося на моїй спортивній формі, у грі не відчував проблем. До Кривбаса приєднався минулого вівторка, чотири дні тренувався і на п'ятий вже вийшов у старті на гру з Енергією.

- З Геннадієм Приходьком були знайомі раніше?

- Особисто ні, проте я знав цього спеціаліста, адже зимою багато разів грали з Гірником контрольні матчі. Знав, що Геннадій Приходько вимогливий тренер.

- Вам довелося грати проти Енергії, яка приємно дивує на початку сезону. На чому акцентував тренерський штаб перед грою?

- Тренерський штаб відзначав, що Енергія — це домашня команда. У Новій Каховці жодному супернику не буде просто. Розібрали сильні і слабкі сторони суперника, відзначили лідерів колективу. На жаль, у першому таймі не змогли проявити свої найкращі якості, зіграли невпевнено, багато помилялися. У перерві проаналізували свої помилки, внесли певні корективи. У другому таймі зіграли простіше і це принесло свої результати.

- На 24-й хвилині ви пропустили, а на 35-й Черниш парирував удар Долі з пенальті? Це додало команді спортивної злості?

- На жаль, самі собі створили проблеми і потім довелося виправляти ситуацію. Важливо, що змогли проявити характер, але у наступних матчах потрібно з перших хвилин грати у свій футбол.

- Своїм дебютним м'ячем за Кривбас ви відзначилися на 62-й хвилині, коли вдало зіграли на добиванні. Які емоції ви пережили у той момент?

- Спочатку подумав, що у тому моменті знаходився у офсайді. Подивився на арбітра і лише потім зрадів. Після матчу передивився цей епізод і побачив, що захисник Енергії знаходився на півтора метри ближче до своїх воріт. Приємно, що мій забитий м'яч дозволив команді повести у рахунку. У першому таймі грали за вітром і нічого не могли створили. Розуміли, що у другому таймі буде ще складніше, а вийшло навпаки.

- Які завдання перед собою ставите на сезон?

- Головне завдання — допомогти команді досягти поставлених завдань. У Кривбаса амбітний президент, який прагне, щоб через два роки команда грала у Прем'єр-Лізі. У мене у Кривбасі вірять і я хочу віддячити за цю довіру. Думаю, команді до снаги вирішити всі амбітні завдання. Головне, щоб ці амбіції нам не заважали. Важливо виходити на кожну гру з максимальною концентрацією. Вважаю, що ще потрібно багато над чим попрацювати, щоб боротися за найвищі місця.

Відзначу, що на матчі з Енергією був присутній президент Костянтин Караманіц. Він зайшов у роздягальню, подякував за гру і відзначив характер колективу. Сказав, що якщо працюватимемо з таким же бажанням, то все буде добре.

- У наступному турі зіграєте з Балканами. Для вас ця гра буде принциповою, адже в останньому турі Першої ліги саме Балкани не дозволили Інгульцю завоювати медалі?

- Балкани — зручний для мене суперник, завжди раніше забивав цій команді. Мене з цього приводу навіть партнери підтравлювали. Образи на Балкани немає, адже пройшло вже багато часу. Це вже історія. Зараз я гравець Кривбасу і зроблю все, щоб своїми м'ячами принести перемогу своїй команді.

Балкани зараз не демонструють свій найкращий футбол, але ми не збираємося закидати капелюхами суперника. Будемо налаштовуватися на перемогу. У Другій лізі немає прохідних суперників і треба з максимальним налаштуванням виходити на кожну гру.

Бліц

• Я народився в Нікополі
• Вихованець ФК Електрометалург
• Мій перший тренер – Микола Анатолійович Гаман
• В європейських чемпіонатах вболіваю за Барселону
• Стежив і за кар’єрою «зубастика» Роналдо і насолоджувався його грою
• Моя футбольна мрія – підвищувати свою футбольну майстерність і показувати кращу гру




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору