Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Сьомий тур. Анонс семи матчів п'ятниці

08:30, 16 жовтня 2020

Анонс матчів сьомого туру у Першій лізі

Фото: metalist1925.com


У вівторок, 20 жовтня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі сьомого туру з футбольним фахівцем Володимиром Пятенком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Альянс» - «Полісся» перенесений через позитивні тести на COVID-19 у команди гостей.


16 жовтня. 14:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

Дискваліфіковані: Збунь - немає

Третя команда чемпіонату приймає п’яту, а розділяє їх всього одне очко – це буде надзвичайно інтригуюче, важливе протистояння.

«Гірник-Спорт», який почав дуже вдало, зазнав у минулому турі розгромної поразки в Миколаєві (1:6). Окрім прикрої згадки про підсумок матчу, залишиться від нього пам’ять ще й у вигляді відсторонення вилученого Збуня.

В гості їде потужний суперник. «Агробізнес» минулого сезону до заключних турів боровся за медалі, а в минулому турі здобув три очки за мінімальну перемогу над «Авангардом». У історії протистоянь суперників зберігається рівність: по одній перемозі при двох нічиїх. При цьому минулого сезону «Гірник-Спорт» виграв вдома (пам’ятні 3:2 в ту осінь, коли повернувся Жабченко), а от в Волочиську «Агробізнес» виграв 4:0.


16 жовтня. 15:00. Млинів. «Колос»

«Верес» – «Нива»

Арбітр: Вадим Подригуля (Луцьк)

Дискваліфіковані: немає

Фото: facebook.com/veres.club


Рівненський клуб пропустив минулий тур через проблеми у суперників (у «ВПК-Агро» був спалах коронавірусної хвороби). Втім, команда під керівництвом Вірта готова протистояти іншим новачкам дивізіону – тернополянам.

«Нива» пережила потрясіння – зміну на тренерському містку. Василь Малик, з чиїм іменем пов’язані новітні успіхи тернопільського клубу, завершив свою роботу в «Ниві». Втім, це стимулювало гравців, і вони завдали сенсаційної поразки «Оболоні» (2:1). Можна пригадати, що минулого сезону, за підсумками якого ці команди здобули підвищення в класі, «Верес» вибив тернополян з кубка (2:1), втім, «Нива» була першою в Групі «А», зокрема, забравши в рівнян чотири очка із шести можливих. А загалом із 28 матчів проти «Вереса» в чемпіонатах і кубках України «Нива» виграла 11 (при 10 нічиїх і 7 поразках). А з попередніми змаганнями від 1983 року між рівнянами та тернополянами встановився такий баланс зустрічей: 42: +13=11–18; 36:53.


16 жовтня. 16:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Металіст 1925»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Один із найбільш статусних матчів туру, вагоме протистояння команд, які ще перед початком сезону були внесені в число найбільш реальних претендентів на підвищення в класі.

Харків’яни дійсно йдуть другими з 11 очками та 1-очковим відставанням від лідера – «Чорноморця». Під керівництвом ексгравця збірної України Валерія Кривенцова, який на схилі виступів побував і в складі лучан, «Металіст 1925» залишається непереможним, однак останній тур пропустив через спалах Covid-19 у суперника («Альянсу»).

У свою чергу, луцька команда здобула перемогу в Херсоні. Третій м’яч у трьох зустрічах за свою нову команду провів форвард Сікорський – і знову з 11-метрової позначки. Саме тепер, після невдалих стартових турів, «Волинь» підтягується до лідерів. Із 8 очками вона йде шостою, але за поточної щільності лише на відстані однієї перемоги від другого місця – і харків’ян. Доречно нагадати, що між суперниками збергієаться паритет: по дві перемоги без нічиїх при попередніх наставниках.


16 жовтня. 16:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» – «ВПК-Агро»

Арбітр: Олег Когут (Тернопіль)

Дискваліфіковані: немає

Минулого туру "Прикарпаття" здобуло першу перемогу в сезоні. Фото: Іван Вербицький


Перший майже за три тижні матч проведе «ВПК-Агро» – амбітний дебютант дивізіону здолав «Авангард» на його полі, проте після того витримав вимушену паузу.

Він їде в гості до «Прикарпаття», яке перебуває на підйомі. «Прорвало» підопічних Мостового – триматчева безпрограшна серія, 5 очок за цей час, а в минулому турі призупинили лідера – 1:1 з «Чорноморцем» вдома.

«ВПК-Агро» – клуб новий, у ПФЛ лише другий сезон – після здобуття чемпіонства України серед аматорів у 2019 році. Але вже має свої вагомі здобутки – і знайомиться з футбольною Україною. Це буде перший офіційний матч суперників.


16 жовтня. 17:00. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» – «Кристал»

Арбітр: Денис Рєзніков (Кам’янське)

Дискваліфіковані: Майборода - немає

Краматорський клуб зазнав мінімальної поразки в Волочиську та все ще не має перемог у оновленому складі та новому чемпіонаті. Втім, в гості їдуть «колеги» по нещастю – «Кристал» ще не набрав жодного очка, хоча кожен із його програних матчів був рівним, конкурентним.

Нові наставники своїх команд – Городов і Валяєв – є помітними в минулому футболістами національного чемпіонату. Неодноразово грали один проти одного і навіть перетиналися раніше. Що ж, це буде вагоме протистояння для обох команд, одна з них зможе перегорнути сторінку невдач. Тим вагомішою буде боротьба в першому в історії їхньому очному протистоянні.


16 жовтня. 17:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь» – «Миколаїв»

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

Команди будуть у зовсім різному настрої. Кияни – на мінорі після поразки в Тернополі, де вони вели в рахунку, але не втримали позитивний результат. Миколаївці – на мажорі після феєричної перемоги над «Гірником-Спорт» (6:1).

У гостей втричі більше очок і 4-5 місця, «Оболонь» же з трьома заліковими пунктами опинилася прямо над дуетом аутсайдерів. 23 матчі провели суперники за ці роки: 10 із них виграли оболонці, 5 нічиїх, 8 перемог миколаївців (28:17 – голи на користь киян). У минулому сезоні оболонці двічі обіграли МФК «Миколаїв», тож навіть при кращій поточній формі суперника дадуть йому бій.


16 жовтня. 19:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Кремінь»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Тренування господарів перед матчем. Фото: chernomorets.odessa.ua


Майстерний захисник Олександр Головко та креативний півзахисник Сергій Ковалець могли перетинатися як на клубному рівні, так і в національній збірній. Обидва в минулому очолювали молодіжну збірну України. тепер будуть протистояти один одному в рамках Першої ліги, де Головко проводить дебютний сезон (саме в ПФЛ він отримав першу клубну роботу).

Наразі сили суперників видаються нерівними – одесити очолюють таблицю, кременчужани розділяють 7-11 місця після двох поспіль поразок в різницю в один гол. Та й історія протистоянь однозначно говорить на користь «Чорноморця»: 12 перемог у 18 матчах (по 3 нічиї та перемоги кременчужан, остання з яких відбулася ще в 1998 році). Врешті-решт, у минулому сезоні «Чорноморець» забив 9 м’ячів у двох матчах із «Кременем», хоча й обидві команди суттєво змінилися останнім часом, тож стара практика не є показовою.

Однак треба врахувати, що під керівництвом Головка кременчуцька команда зарекомендувала себе чіпким, непоступливим суперником, тож навіть у матчі лідера проти команди, яка минулого сезону боролася за уникнення вильоту, можлива інтрига.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору