Новини змагань

Кравченко: прагнули перемогти у день 100-річчя Миколаєва

09:30, 15 жовтня 2020

Герой шостого туру у Першій лізі Сергій Кравченко поділився своїми враженнями від перемоги над Гірником-Спорт (6:1), а також наголосив на важливості перемоги у день 100-річчя клубу

Фото: mfc.mk.ua


- Для мене насамперед важливі команді результати, - переконує 30-річний півзахисник. - Звісно, ставати найкращим гравцем туру дуже приємно, але це лише бонус для мене. Зроблю усе можливе, щоб своєю грою допомагати команді підніматися якомога вище у турнірній таблиці.

- Перед грою з Гірником-Спорт ніхто не очікував такої перемоги Миколаєва. За рахунок чого вдалося розгромити колектив, який блискуче розпочав сезон?

- Відзначу, що ми ретельно готувалися до матчу. Аналізували слабкі і сильні сторони суперника. З першої і до останньої хвилини виконували тренерські настанови. Результат матчу свідчить про правильність нашої підготовки та стратегії на гру.

- Ви невдало розпочали матч, пропустивши з пенальті. Цей пропущений м'яч став для команди холодним душем?

- Вважаю, що на початку матчу ми забагато нервували. З перших хвилин придивлялися до суперника і пропущений мяч нас додатково мотивував, підбадьорив. Поступаючись у рахунку, почали більше грати на атаку, тиснути на захист суперника і це принесло свої результати. Хочеться, щоб у майбутньому більш впевненіше грали у дебюті зустрічі.

- На 25-й хвилині після діагоналі Яворського ви забили у порожні ворота, зрівнявши рахунок. Награна комбінація?

- Ми досконало проаналізували гру Гірника-Спорт і знали, що суперник грає з високою лінією захисту. У тому епізоді наш гравець закинув за спину гравців суперника, Сергій Яворський підібрав м'яча продавив захисників і прострілив вздовж воріт. Мені залишалося лише відправити м'яча у сітку.

- Через дві хвилини відзначився Паламар. У психологічному плані цей забитий м'яч додав впевненості команді?

- Дійсно, м'яч Руслана дуже допоміг нашій команді. Почали грати більш впевнено, позбулися зайвих нервів. Нам важливо було не дати супернику оговтатися. Думаю, що два пропущені м'ячі за такий короткий проміжок часу не могли не позначитися на грі Гірника-Спорт.

- Вилучення Збуня на 44-й хвилині стало ключовим у матчі?

- У більшості почувалися більш розкуто. Почали більше контролювати м'яч, загострювати гру. Можна сказати, що грали у своє задоволення. Коли у тебе все виходить, то потрібно з кожного епізоду витискати максимум.

- У моменті з вашим другим м'ячем ви блискуче пробили у дальню дев'ятку. Зізнайтеся, чи часто забиваєте такі ефектні м'ячі?

- Вийшов на ударну позицію і вирішив скористатися моментом. Чудово, що вдалося поцілити у дев'ятку. Воротарю нічого не залишалося, як виймати м'яча з власних воріт. Відзначу, що це не перший мій забитий м'яч у такому стилі. Коли грав за Геліос, забивав подібний м'яч у ворота саме МФК Миколаєва.

- На професіональному рівні раніше перемагали з таким рахунком?

- Відразу згадуються перемога над Кременем у минулому сезоні - 6:2. Також відзначу нищівну перемогу над Сумами — 8:0. Такі перемоги додають команді впевненості у власних силах. 

- Після матчу президент не заходив у роздягальню? Як взагалі святкували перемогу?

- Президент зайшов до роздягальні, привітав команду з чудовим результатом. Для нас було важливо здобути перемогу саме у цьому матчі, адже у день гри МФК Миколаїв святкував своє 100-річчя. Прагнули своєю грою та результатом привітати клуб та порадувати вболівальників і нам це вдалося.

Фото: mfc.mk.ua


- Можна сказати, що зараз переживаєте другу молодість? Ілля Близнюк — це той тренер, який допоміг вам здійснити крок уперед у своєму розвитку?

- Вважаю, що запорука таких результатів — гарна фізична підготовка. Сподіваюся, що у майбутньому не зупинятимуся на досягнутому і вийду на новий рівень у своєму розвитку. Ілля Близнюк мені довіряє і надає можливість прогресувати. Для мене важливо відчувати довіру з боку тренера і зроблю усе можливе, щоб його не підвести.

- Як вдається підтримувати форму на такому високому рівні? Можливо, більше почали відвідувати тренажерні зали чи дотримуєтеся спеціальної дієти?

- На кожному тренуванні викладаюся по максимуму, працюю не шкодуючи себе. Виконую різнопланові тренування, працюю у тренажерному залі. Звісно, не забуваю і про правильне харчування. Такий професіональний підхід допомагає мені

- Після цієї перемоги команда піднялася на четверте місце. Відчуваєте, що у цьому сезоні спроможні поборотися за медалі? Такі завдання ставилися перед командою?

- Налаштовуємося на перемогу у кожному матчі. Розуміємо, що у Першій лізі немає слабких суперників, але якщо не ставити перед собою максимальних завдань, то можна не виходити на футбольне поле. Рухаємося крок за кроком, намагаючись прогресувати від матчу до матчу.

Бліц

• Я народився в Скадовську Херсонської області.

• Вихованець Скадовської школи. Мабуть, вважаю себе вихованцем ФК «Гірник-Спорт», де провів три роки

• У європейських чемпіонатах вболіваю за «Манчестер Юнайтед»

• Стежу за ігровою кар'єрою Кріштіану Роналду

• Моя футбольна мрія - пограти в Прем'єр-Лізі

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору