Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Шостий тур. Анонс шести матчів неділі

20:00, 10 жовтня 2020

Анонс матчів шостого туру у Першій лізі

Фото: офіційна сторінка ФК "Гірник-Спорт" у ФБ


У вівторок, 13 жовтня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі шостого туру з футбольним фахівцем Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матчі «Металіст 1925» - «Альянс» та «ВПК-Агро» - «Верес» перенесені через позитивні тести на COVID-19 у команди гостей.


11 жовтня. 14:00. Буча. Стадіон «Ювілейний»

«Полісся» – «Чорноморець»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Дискваліфіковані: немає

Попри те, що лідер завітає до восьмої команди поточної першості, це буде матч підвищеної уваги. По-перше, через виступ господарів – «Полісся», новачок дивізіону, входить разом із своїм новим суперником до четвірки команд, які ще не програвали в поточному чемпіонаті. Щоправда, три з чотирьох своїх матчів житомиряни завершили нічиїми, вигравши лише виїзд у Херсоні.

Одеситів «Полісся» прийме в Бучі – стадіон «Ювілейний» обрано через зайнятість НТК ім. Банникова на міжнародному рівні. Одесити прибудуть на Київщину в бойовому настрої, адже в минулому турі втратили очки (нічия в Івано-Франківську – «Полісся», в свою чергу, розійшлося миром із харків’янами).


11 жовтня. 15:00. Тернопіль. Міський стадіон

«Нива» – «Оболонь»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: Різник - Голіков

Після вражаючої чотирьохматчевої нічийної серії «Нива» розгромно поступилася «Гірнику-Спорт». Тепер на новачка Першої ліги чекає матч із одним із фаворитів чемпіонату.

«Оболонь» минулий тур пропустила, зважаючи на перенесення матчу з «ВПК-Агро». Із трьома очками київська команда знаходиться нижче за тернополян у турнірній таблиці, але, безперечно, прагне більшого й при двох переносах і успішних іграх має нагоду піднятися вище – до групи лідерів, тож нинішнє 13-те місце може справляти оманливе враження.


11 жовтня. 15:00. Миколаїв. Центральний стадіон

«Миколаїв» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Фото: офіційна сторінка ФК "Гірник-Спорт" у ФБ


Обидві команди виграли в минулому турі. МФК «Миколаїв» завдяки голу Кушніренка з пенальті в більшості здобув три очки в Краматорську, а «Гірник-Спорт» на своєму полі переграв непереможну до цього тернопільську «Ниву» – 4:1.

Наразі старт підопічних Жабченка слід визнати напрочуд вдалим: 10 очок, чисте третє місце, без поразок у чемпіонаті. Шість очок у миколаївців – з огляду на це для них цей матч буде особливо важливим. Історія протистоянь двох клубів поки що складається на користь Горішніх Плавнів – «Гірник-Спорт» виграв більше половини проведених зустрічей (7 перемог при одній нічиєї і 4 поразках).


11 жовтня. 15:30. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Волинь»

Арбітр: Євгеній Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Дебют Валяєва на посту нового головного тренера, відкладений через спалах коронавірусної хвороби, відбудеться в матчі проти потужного, добре укомплектованого суперника.

«Волинь» якраз у минулому турі здобула довгоочікувану прем’єрну перемогу, з рахунком 2:1 здолавши принципового та висококласного суперника – «Агробізнес». Ця перемога напрочуд важлива для лучан з точки зору впевненості у власних силах, проте підтверджувати недаремність статусу треба в кожному турі, тож і виїзд до новачка дивізіону буде дуже відповідальним для лучан.

Тим більше, «Кристал» – суперник, якому відступати нікуди. При рівній, конкурентній боротьбі удача була не на стороні херсонців, і вони не набрали жодного очка в чотирьох проведених зустрічах. Тож у першому із сезону 1996/97 протистоянні двох клубів кристалівці також будуть націлені тільки на перемогу.


11 жовтня. 16:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» – «Авангард»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська обл.)

Дискваліфіковані: Косовський - Майборода

Обидві команди в минулому турі поступилися в один м’яч, дограючи зустрічі в меншості. «Агробізнес» у Луцьку зазнав поразки 1:2 в матчі з трьома пенальті. «Авангард» також вдома пропустив із 11-метрового, поступившись миколаївцям. Наразі для обох суперників матч буде дуже важливим, адже підопічні Чижевського із шістьма очками йдуть у середині таблиці, а прагнуть більшого, а команда під орудою Городова з двома очками знаходиться над останнім місцем.

Що цікаво, в минулих сезонах у чотирьох матчах між «Агробізнесом» і «Авангардом» зафіксована рівність у протистояннях: по одній перемозі, дві нічиї, голи 3:3. Чи зможе омолоджений «Авангард» дати бій амбітному супернику? Чи реабілітується «Агробізнес» за програний виїзд конкуренту, який стартував гірше очікуваного? Покаже гра.


11 жовтня. 16:00. Кременчук. «Кремінь-Арена»

«Кремінь» – «Прикарпаття»

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: Зубков - Барчук

Фото: facebook.com/prykarpattia


Непростим виявився минулий тур для обох команд. «Кремінь» під керівництвом Головка зазнав поразки в один м’яч на Рівненщині. Ведучи в рахунку, опинившись у меншості, кременчужани все ж програли «Вересу».

«Прикарпаття», навпаки, зіграло внічию з «Чорноморцем». Також ведучи в рахунку, потім – дограючи без вилученого форварда Барчука. Втім, є один фактор, який грає на користь івано-франківців напередодні непростого виїзду. Три з чотирьох матчів у новітній історії протистоянь виграло саме «Прикарпаття». В випадку перемоги підопічні Мостового зможуть покинути передостаннє місце. Господарям же три очки можуть допомогти ввійти в п’ятірку найкращих, максимально наблизившись до трійки.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору