Новини змагань

Сікорський: відразу відчув, що "Волинь" - це моя команда

16:00, 8 жовтня 2020

Герой п'ятого туру у Першій лізі нападник "Волині" Ігор Сікорський поділився враженнями від перемоги над Агробізнесом (2:1), а також розповів свою швидку адаптацію у новому колективі.

У другому ж матчі за свою нову команду він відзначився двома голами — причому, в принциповому і для Волині, і для себе поєдинку. Герой п’ятого туру у Першій лізі Ігор Сікорський поділився враженнями від перемоги над Агробізнесом (2:1) у межах п’ятого туру, а також розповів про свою швидку адаптацію у новому колективі.

– Для мене на першому місці результати команди, – зауважив Ігор Сікорський. –  Головне, що наша команда у цьому турі здобула важливу перемогу. Я вже не вперше стаю найкращим у турі, тому для мене перемога у цій номінацій просто приємний бонус. Це суб’єктивна думка журналістів. Якщо вже мене обрали, отже своєю грою заслуговував на визнання. Головне, що допоміг команді перемогти, а все інше не так важливо.

– Скільки ваших колишніх партнерів зараз грає за Агробізнес? Наскільки тепло вас зустріли?

– Дуже приємно було зустрітися з хлопцями, з якими виступали за одну команду. В Агробізнесу склад практично не змінився. У нас був дуже хороший колектив, демонстрували хороший футбол. Проте, я вже граю в іншій команді, перед якою ставляться завдання перемагати у кожному матчі. Не зовсім приємно було обігравати Агробізнес, але таке футбольне життя. Зараз я представляю інтереси Волині і зроблю все, щоб команда досягнула своєї мети.

– Для вас гра з Агробізнесом була принциповою?

– Налаштовувався на матч з Агробізнесом як на звичайну гру чемпіонату. Кому я маю щось доводити? Мені Агробізнесу нічого доводити. Головне, що моя команда здобула важливі три залікові пункти. Для мене немає різниці, кого обігравати, і кому забивати. Важливо, щоб моя гра приносила користь команді.  Щиро радів, коли святкував свої забиті м’ячі. Це просто емоції. Коли забиваєш, то тебе переповнюють неймовірні відчуття. Ще раз повторюю, для мене неважливо кому забивати.

– Чому саме вам тренер довірив пробивати пенальті, причому двічі поспіль?

– На установці перед грою Василь Сачко сказав, щоб саме я виконував одинадцятиметровий. Відзначу, що і в інших командах мені довіряли таку місію. Навіть у Чорноморці пробивав пенальті. В цьому немає нічого особливого. Напевно, тренер побачив, що я вже виконував одинадцятиметрові в інших командах і повірив в мене.

– У моменті з першим забитим м‘ячем ви самі заробили одинадцятиметровий. Цілеспрямовано йшли на порушення правил?

– Дійсно, в цій ситуації намагався заробити пенальті. Ігор Курило в мене врізався, а я майстерно підставився і заробив заслужений пенальті.

– У другому таймі ви грали у більшості, але пропустили. Хвилювалися за підсумковий результат, враховуючи розвиток подій у матчі?

– Якщо відверто, останні хвилини були нервовими. З тернопільською Нивою зіграли 2:2, виграючи 2:0. Дуже хотіли перемогти  і не мали права наступати на одні й ті ж граблі. Для впевненості у власних силах ця перемога була важливою для команди. Хотіли порадувати Василя Сачка, вболівальників перемогою.

– На вашу думку, з чим пов‘язаний провальний старт сезону? У Волині повторилася ситуація, яка була у минулому сезоні.

– Я лише приєднався до команди і мені складно відповісти на це питання. На даний момент у Волині дуже сильна команда, яка готова виконувати найбільш амбітні завдання. Дійсно, розпочали сезон невдало, але потрібен був час, щоб зігратися. Прийшов новий тренер зі своїм баченням футболу. У нас досі будується команда, але переконаний, що від матчу до матчу прогресуватимемо.

– Ви залишили Чорноморець після завершення сезону. Чому у вас не вийшло розкритися в одеському клубі?

– Не можу сказати, що у мене щось не вийшло у Чорноморці. Просто не знайшли спільні точки дотику з Сергієм Ковальцем. Так буває і не потрібно шукати винних. Навіть великі футболісти інколи не можуть знайти спільну мову з тренерами, тому це звичний процес. Напевно, я просто не підходив під бачення футболу Сергія Ковальця. Відзначу, що з Василем Сачком ми на одній хвилі і мої забиті м’ячі це доводять.

– Як оціните період в Одесі?

– Мене запрошував Остап Маркевич, з яким було велике бажання працювати. На мою думку, досвід, отриманий в Чорноморці, є позитивним. На жаль, не вийшло попрацювати з Остапом Маркевичем в Чорноморці , але нічого не вдієш. Чорноморець — непоганий етап в моїй футбольній кар’єрі. Проте, зараз я гравець Волині і тут мені набагато комфортніше.

– Ставите собі за мету звернути увагу Остапа Маркевича і спробувати пограти в Favbet Лізі за Маріуполь?

– Мені завжди було б приємно працювати під його керівництвом, але на даний момент це неможливо. Він тренує Маріуполь і в цієї команди є свої нюанси. Зроблю усе можливе, щоб з Волинню підвищитися у класі і вже тоді зіграю проти Остапа Мироновича (сміється).

– Наскільки комфортно почуваєтеся у Волині?

– З першого дня зрозумів, що це моя команда. Тут почуваюся потрібним. Дякую Богу за те, що він надав можливість мені грати за Волинь. У Волині надзвичайно кваліфікований тренерський штаб, з яким працювати одне задоволення.  Це спеціалісти топ-рівня. Отримую задоволення від кожного тренування.

Таке задоволення отримував, коли ще грав в Агробізнесі під керівництвом Остапа Маркевича. Немає нічого більш важливого, ніж довіра тренера. Чому не забивав багато м’ячів в Чорноморці? Тому що не відчував довіри з боку тренера. Василь Сачко мені довіряє і я зроблю усе можливо, щоб його не розчарувати. Буду забивати і приносити користь команді. Сподіваюся, що разом з командою зможемо виконати поставлені перед нами завдання.

– Волинь у наступному турі зіграє проти Кристала, який пропускав минулий матч. Як вважаєте, це піде на користь херсонському колективу?

– Кожна гра у Першій лізі — це велика відповідальність. Всі команди сильні і прохідних матчів немає. Налаштовуємося на кожного суперника по максимуму. Будемо намагатися продемонструвати свій найкращий футбол і досягти результату. Знаю, що Кристал змінив тренера і можливо, це піде на користь команді. Хоча, не всім командам це йде на користь. Гра покаже. Кристал — хороша команда, але нас не влаштує жоден результат окрім перемоги.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору