Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. П’ятий тур. П'ять матчів вівторка

09:30, 6 жовтня 2020

У вівторок у Першій лізі пройде п'ять матчів п'ятого туру

Фото: metalist1925.com


У четвер, восьмого жовтня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі п’ятого туру з експертом у студії Віктором Догадайлом.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!


Матчі «Оболонь» - «ВПК-Агро» та «Альянс» - «Кристал» перенесені через позитивні тести на COVID-19 у команд «ВПК-Агро» та «Кристал»


П’яте жовтня. 19:25. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Полісся»

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Бринько

Харків’яни, які наразі розділяють з «Чорноморцем» перше-друге місця при рівності очок і різниці м’ячів, ретельно готувалися до нового сезону: підписали двох гравців – півзахисник Дмитро Криськів і нападник Андрій Савіцький вважаються неабияк перспективними й давно заслужили на шанс проявити себе серед дорослих на гарному професіональному рівні.

Такі приготування до новачка Першої ліги не випадкові – є кілька причин, які змушують особливо готуватися до «Полісся». По-перше, незважаючи на те, що у харків’ян вдвічі більше очок (десять проти п'яти), житомиряни також ще не програвали у новому сезоні (одна перемога та дві нічиї) – і це граючи не в рідному місті! По-друге, очолює «Полісся» уродженець Харківщини Сергій Шищенко, для якого цей матч буде особливим, як і налаштування на нього.

В новітній історії сучасних клубів двох міст це буде перше протистояння, проте, безперечно, воно має давнє коріння й наводить на думку, що поступово розширюється географія змагань ПФЛ, долучаються до футболу всеукраїнського рівня області, які певний час були поза великими турнірами.


Шосте жовтня. 14:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» - «Нива»

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область)

Дискваліфіковані: немає

Лише п’ять команд залишаються непереможними в поточному чемпіонаті, і дві з них відкриватимуть сьогоднішній ігровий день. «Гірник-Спорт» набрав сім очок і розділяє 3-5 місця з кількома суперниками. «Нива» – в унікальній ситуації. Тернопільська команда стартувала з чотирьох нічиїх поспіль.

За останніх п’ять років два клуби не перетиналися на офіційному рівні, а раніше провели між собою чотири матчі, два з яких виграли тернополяни, один – їхні суперники, а ще в одному переможця не було визначено. Що цікаво, в складі «Гірника-Спорт» успішно дебютував і грає захисник Герт, який ще недавно грав за «Ниву», здобувши з нею перше місце в Групі «А» скороченого минулого чемпіонату Другої ліги.


Шосте жовтня. 15:00. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» - «Миколаїв»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Дискваліфіковані: Сорокін - немає

Фото: fcavangard.com


Від пам’ятного перехідного матчу в Хмельницькому влітку 2012 року ці суперники вже зіграли між собою 16 зустрічей. 6 виграв «Авангард», 7 – «Миколаїв», ще три завершилися внічию.

Цього разу сили менш рівні, ніж у попередніх сезонах. Якщо МФК «Миколаїв» зберіг бойовий склад і навіть дещо посилився, то «Авангард» втратив влітку практично всіх лідерів і обкатує омолоджений і оновлений склад.

При цьому різниця між суперниками мізерна – два очка в господарів, три – в гостей. Наставник МФК «Миколаїв» Близнюк ще не так давно входив у тренерський штаб «Авангарду», тож не дивно, що між клубами є кадрові перетини.


Шосте жовтня. 15:00. Млинів. «Колос»

«Верес» - «Кремінь»

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфіковані: немає – Бринько

Рівняни з чотирма очками опинилися в серединці, проте «Кремінь» – на відстані однієї перемоги, тож мотивація підопічних Вірта буде величезною. При цьому треба врахувати, що чотири роки – ще з першого друголігового заходу відродженого «Вереса» – клуби не перетиналися на офіційному рівні. Чотири матчі з восьми, проведених у 1992-2016 роках, виграв «Кремінь» (інші – по 2 нічиї та поразки). Втім, це навряд чи є показовим у контексті сучасних команд.

«Кремінь» у минулому турі завдав поразки «Оболоні», але в цілому буде з пересторогою їхати на матч проти недавніх друголігівців. У «Вереса» досвідчений склад, яскравою перемогою над МФК «Миколаїв» у екстратаймі кубкового матчу рівняни заробили аванс у 1/8 фіналу – що лише підтверджує, що і в чемпіонаті ця команда має зараз підтягнутися ближче до пелотону.


Шосте жовтня. 16:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» - «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Фото: facebook.com/FCVolynLutsk


Лише один календарний матч за останні місяць провела «Волинь» – і прикра нічия в перенесеному матч із тернополянами навряд чи принесла «хрестоносцям» задоволення .Нагадаємо, «Нива» відіграла два голи на полі суперника й звела поєдинок до вольової для себе нічиєї.

Тепер же в гості до підопічних Сачка прибуває міцний «Агробізнес» – колектив, який пробився в 1’/8 фіналу Кубка України, здолавши в кінцівці амбітних новачків Другої ліги (дунаєвецький «Епіцентр»). Із чотирьох матчів проти волочисців «Волинь» втрачала очки рівно в половині. Маючи наразі всього два очки, луцька команда відстає від «Агробізнесу» на чотири, а від лідера – «Металіста 1925» – аж на дев’ять. Тепер уже втрачати очок дуже не бажано…


Шосте жовтня. 17:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» - «Чорноморець»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: Француз, Дербах - немає

Потужне протистояння двох команд, які суттєво оновилися в 2020 році. «Прикарпаття» змінило головного тренера вже по ходу цього сезону, а з ним дещо оновило й склад. «Чорноморець» двічі міняв наставника цього року, але стабілізувався вже при Ковальцеві, а під новий сезон провів дуже якісну селекцію, відразу потрапивши в число фаворитів.

Якщо одесити ще не програвали й набрали 10 очок із 12-ти можливих, то «Прикарпаття» поки що серед аутсайдерів і набрало лише одне очко. У минулому турі в складній боротьбі іванофранківці здобули виїзну нічию при двох вилученнях проти «Полісся», втім, втрата двох важливих гравців центральної вісі буде тиснути на господарів у матчі проти сильного суперника.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору