Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. П’ятий тур. Анонс чотирьох матчів неділі

11:00, 4 жовтня 2020

Анонс матчів п’ятого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/ckakademiy


У четвер, 08 жовтня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі п’ятого туру з Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує на трибуни, де це дозволено, і до екранів моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Група «А»

Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Львів, стадіон «Україна», 14:00.

«Карпати» (Львів) - «Рубікон» (Київ)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Перша в історії протистояння зустріч двох суперників – «Карпати» раніше грали в Favbet Лізі, а «Рубікон» - в аматорському чемпіонаті України, і саме тепер вони перетнулися в Другій лізі, де обоє дебютують.

У минулому турі львів’яни програли в карпатівському дербі в Бурштині (1:3), у той час, як «Рубікон» зупинив переможну ходу «Епіцентру» (1:1 на своєму полі). Втім, у турнірній таблиці команди по сусідству – 11 і 12 місця з різницею в одне очко, тож зустріч обіцяє бути вельми принциповою та цікавою.


Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Буча. Стадіон «Ювілейний», 15:00.

«Оболонь-2» (Буча) – ФК «Чернігів»

Арбітр – Андрій Федорук (Київська обл.)

Матч не відбудеться в зв’язку зі спалахом коронавірусної хвороби в команді гостей. Про термін його проведення буде повідомлено додатково.


Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Луцьк. Стадіон «Підшипник», 16:00.

«Волинь-2» (Луцьк) – «Карпати» (Галич)

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська обл.)

Резервний склад першолігової «Волині» справив позитивне враження на старті сезону, і навіть поразки новачка дивізіону – мінімальні в Хмельницькому та Чернігові – показали добру навченість і тактичний вишкіл луцької юнацької команди.

Цього разу – нове випробування для «Волині-2». Галицькі «Карпати» в минулому турі обіграли львівських тезок (3:1), загалом у них п’ять очок, які дозволяють в випадку перемоги підтягнутися впритул до лідерів. Такі ж бажання будуть у господарів, тим більше, вони гратимуть вдома і постараються обійти суперника, від якого відстають наразі на два очка.

Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Чернівці, стадіон «Буковина», 16:00.

«Буковина» (Чернівці) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Яскрава фотосесія, лаштунками якої стали прекрасні локації класичного Чернівецького університету, показала нам гравців «Буковини» в нових одностроях. Оновлена та посилена команда під керівництвом легенди клубу Маковійчука вдало виступає на виїзді (шість очок у трьох зустрічах), проте вдома в новому сезоні ще не вигравала – отже, заборгувала перед своїми відданими шанувальниками.

З цієї нагоди візит «Поділля» дуже доречний – сильний суперник, який цього сезону претендує на вищі місця, буде великим подразником для господарів. До речі, хмельницька команда має тривалу історію взаємин із «Буковиною», і чернівчани виграли 12 з них за часів Незалежності України (при 7 нічиїх і 15 поразках), а в попередніх змаганнях – 24 при 14 нічиїх і 13 програшах.

Неділя, 04 жовтня 2020 року. м. Ужгород, стадіон «Авангард», 15:00.

ФК «Ужгород» - «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Пуканич почувається як у найкращі роки, веде за собою "Ужгород" із капітанською пов'язкою. Фото: facebook.com/UzhFC


Тріумфатори Кубка України – вінничани – зіграють в рідному місті після яскравої, хоч і мінімальної, перемоги в 1/16 фіналу, яка виводить «Ниву» в наступний етап – єдиною зі всього дивізіону!

В гості до вінницької команди прибуде ФК «Ужгород» – лідер Групи «А», який наразі не втратив жодного очка, набравши в чотирьох турах максимально можливі 12 балів. У минулому сезоні, щоправда, закарпатська команда набрала лише одне очко в двох протистояннях з вінничанами (2:2, 0:2). Блискуче проявили себе у складі «Ниви» Загорулько (два голи) та брати Брижчуки (по одному), нагадаємо, тепер вони грають у різних командах – Антон у «Діназі», Тимофій – у рідному клубі.

Неділя, 04 жовтня 2020 року. смт. Дунаївці. Стадіон «Колос», 17:00.

«Епіцентр» (Дунаївці) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Денис Федан (Олександрія)

Першої втрати зазнав у новому сезоні амбітний «Епіцентр» – нічия на Київщині з «Рубіконом» зупинила його 4-матчеву переможну серію в чемпіонаті та кубку. Тепер ось – нове випробування зі столичного регіону.

«Чайка», навпаки, проводить уже третій сезон у Другій лізі, тож виходить на той рівень очікувань, коли треба на правах старожила задавати тон суперникам-новачкам. Втім, у минулому турі поступилася ужгородцям – 1:2 на власному полі, загалом набравши чотири очки в поточному чемпіонаті (в господарів на три більше).

Для «Епіцентру» наразі всі суперники нові, проте при цьому він ще не програвав жодній друголіговій команді, а після вильоту з кубка (1:2 на останніх хвилинах у дербі з «Агробізнесом» із Першої ліги) зосередиться суто на чемпіонаті, де в підопічних Бадла максимальні завдання.

 

«Діназ» (Вишгород) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Група «Б»

Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Миколаїв, стадіон «Парк Перемоги», 16:00.

МФК «Миколаїв-2» - «Метал» (Харків)

Арбітр – Максим Пономаренко (Одеса)

"Метал" провів тренування в Миколаєві, Євгеній Лозовий розтягує м'язи. Гарна новина: Кучер з командою. Фото: facebook.com/fcmetalua


Резервний склад першолігового МФК «Миколаїв» чекає в гості фаворитів сезону. Харківський «Метал» виграв усі чотири перших тури, не пропустивши жодного м’яча! А напередодні п’ятого туру команда Красникова та Кучера здійснила два статусних придбання.

Функціонерський керівний пост у клубі посів знаменитий захисник «Металіста», віце-чемпіон Європи 2000 року серед юніорів Березовчук. Андрій Володимирович після роботи в ПФК «Львів», вірменському «Алашкерті» та аматорському ФК «Вовчанськ» він посідає в «Металі» позицію спортивного директора. А склад команди поповнює півзахисник Танчик, особливо шанований в змаганнях ПФЛ за плідними виступами в ФК «Львів», ФК «Севастополь» та щасливській «Княжі». Останнім клубом Володимира був уславлений «Чорноморець».

Хоча суперники вперше зустрінуться в рамках Другої ліги, МФК «Миколаїв-2» має свій досвід гри з харківськими клубами. Скажімо, «Металіст-2» колись поступався резервістам першолігового клубу Миколаєва… В новому чемпіонаті резерв МФК «Миколаїв» набрав одне очко й ще чекає своєї першої перемоги.


Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Маріуполь. Стадіон «Західний», 14:00.

«Яруд» (Маріуполь) – «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Маріупольський клуб – новачок професіонального футболу. Після нічиєї на полі «Таврії» він зазнав поразки 1:3 від «Енергії» та «Балкан», а тепер пройде екзамен запорізького клубу, який також минулого сезону грав у Першій лізі, як і зорянський клуб.

При цьому треба враховувати, що «Металург» у минулому турі зазнав поразки, яка повинна мотивувати запоріжців. 1:4 від «Таврії». Як наслідок, команда, нарешті, посилилася – новачками стали універсал Моісеєнко («Гірник-Спорт»), півзахисники Коваленко («Миколаїв») та Підлепенець («Депортиво», Іспанія). І всі троє – вихованці блискучої запорізької школи футболу.


Субота, 03 жовтня 2020 року. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія», 16:00.

«Енергія» (Нова Каховка) - «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Єгор Кевлич (Кропивницький)

Новокаховська команда пропускала минулий тур, а до того здобула перемоги над «Ярудом» і «Миколаєвом-2» при поразці в дербі з «Таврією». Вдома підопічні Федорчука ще не вигравали, втім, випробування буде складним – «Балкани» після вильоту з Першої ліги зберегли бойову основу, а стартові тури безгольової «засухи» змінилися яскравими перемогами (4:0 над тими ж «Миколаєвом-2» і 3:1 «Ярудом»).

Зорянський клуб зазнав до цього однієї поразки, і якраз на Херсонщині – з різницею в один гол від «Таврії». Втім, «Балкани» напевно пам’ятають яскраві протистояння з «Енергією» під час минулого заходу зорянців у Другу лігу. Тоді команди обмінялися виїзними перемогами, причому, новокаховці на Одещині виграли навіть переконливіше – 4:2.


Неділя, 04 жовтня 2020 року. м. Нікополь, стадіон «Електрометалург», 15:30.

ФК «Нікополь» - «Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Нуль очок у господарів, одне очко в гостей – вони чекали одне одного й зроблять усе, щоб перервати невдачі. ФК «Нікополь» – більш досвідчений ліговий боєць, хоч і має також чимало молодих футболістів. Команда зазнала чотири поразки поспіль із загальним рахунком 1:13.

«Дніпро» єдине очко здобув у дербі з «Черкащиною», інші матчі програв (у тому числі, 0:1 на своєму полі «Реалу Фармі» в минулому турі). Цікава обставина, що стосується команди гостей – у першому сезоні після повернення на професіональний рівень недавні аматори продовжують покладатися на вихованців місцевого футболу, що є клубною філософією.


Неділя, 04 жовтня 2020 року. м. Дніпро, стадіон «Олімпійські Резерви», 16:00

«Перемога» (Дніпро) – «Черкащина» (Черкаси)

Арбітр – Владислав Бакулін (Нова Каховка)

Перша поразка та пропущені м’ячі – «Перемога» поступилася в два голи лідеру, проте «Метал» забив їх з пенальті і ця гра була непростою для харків’ян. Тепер підопічні Тарана та Яровенка чекають в гості значно посилену «Черкащину».

Під керівництвом нового головного тренера Безсмертного черкащани здобули сім очок, на два більше, ніж у «Перемоги», а в минулому турі обіграли 2:0 нікопольчан. Треба відзначити, що гості минулого сезону виступали в Першій лізі, втім, наразі це вже дещо оновлена команда, яка перервала річну безвиграшну серію «Черкащини» та з серйозними завданнями вирушає в гості до дебютанта Другої ліги.


Неділя, 04 жовтня 2020 року. с. Мар’янівка. Стадіон «Мар’янівський», 16:00.

«Таврія-Сімферополь» - «Кривбас» (Кривий Ріг)

Арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми)

Матч не відбудеться в зв’язку зі спалахом коронавірусної хвороби в команді гостей. Про термін його проведення буде повідомлено додатково.

 

«Реал Фарма» (Одеса) пропускає тур через непарну кількість команд.

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору