Новини ЗМІ

Мурза: у "Гірнику-Спорт" все по-футбольному

16:00, 30 вересня 2020

Півзахисник ФК "Гірник-Спорт" Артур Мурза відповів на питання пресслужби ПФЛ

Фото: gornyak-sport.net


Герой четвертого туру у Першій лізі Артур Мурза поділився враженнями від перемоги над "ВПК-Агро" (3:0). За словами молодого півзахисника ця гра стала найбільш ефективною для нього на професіональному рівні.

- Звісно, приємно перемагати у такій почесній номінації, - зізнався 20-річний півзахисник. - Ця нагорода мене надихає та ще більше мотивує. Важливо, що зміг своєю грою допомогти команді перемогти. Докладу максимум зусиль, щоб у майбутньому ще не раз ставати найкращим у турі. Прагну у кожній грі проявляти свої найкращі якості.

- Гра проти "ВПК-Агро" є найкращою у вашій професіональній кар'єрі на сьогодні?

- Дійсно, це був дуже хороший матч, який мені обов'язково запам'ятається. Вдалося вдало зіграти на високому рівні і водночас команда впевнено перемогла. Скоріш за все це був найбільш ефективний мій матч на професіональному рівні. Завжди хочу принести максимальну користь команді. Вважаю, що гравець перш за все має бути ефективним для команди, а потім вже ефектним. Намагаюся поєднувати ефективність та ефектність. Чудово, що у грі з ВПК-Агро все вдалося.

- На чому робив акцент тренерський штаб перед матчем? Можливо, у вас було якесь персональне завдання на цю гру?

- Тренерський штаб нас налаштовував на перемогу. Важливо було виграти і продемонструвати якісний футбол. Саме такі завдання ставить перед нами Ігор Жабченко у кожному матчі. Персональних завдань у мене на цей матч не було, але я знаю, чого від мене вимагає тренерський штаб і намагаюся виконувати настанови тренерів. Для мене важливо бути корисним команді .

- Перемога для вас була настільки легкою як здалося візуально? Напевно, враховуючи попередні матчі "ВПК-Агро", готувалися до більш конкурентного матчу?

- Я б не сказав, що перемога була легкою. Максимально налаштовувалися на гру, адже розуміли, що проти нас серйозний суперник. Відзначу, що наша команда і команда суперника працюють у щільному графіку, і тут важливо бути готовими у функціональному плані. Нам вдалося виконати тренерські настанови і здобули важливі три залікові пункти.

- На 35-й хвилині ви на фланзі обіграли Красова і заробили пенальті. Можна сказати, що цей момент став переломним у матчі?

- Дійсно, цей м'яч був дуже важливим. Його насправді можна назвати переломним, адже після цього забитого м'яча відчули впевненість у власних силах. Щодо мене, то після цього епізоду з заробленим пенальті почав більш розкуто себе почувати, адже до 35 хвилини в мене не все виходило.

- На 62 хвилині ви за красивою дугою забили м'яч у дальній кут. Можете згадати свої емоції, які відчули у цей момент?

- До забитого м'яча не зміг реалізувати два дуже хороших моменти. Коли забив, то видихнув з полегшенням. Я людина натхнення, тому саме забитий м'яч додав мені впевненості у власних силах. Після цього я вже грав на куражі. Хочу забивати якомога більше м'ячів. Для цього тренуюся кожного дня, намагаюся вдосконалюватися.

Фото: gornyak-sport.net


- Ви прогресуєте від матчу до матчу, з кожною грою демонструєте більш солідний футбол. Задоволені своїм прогресом на даний момент?

- Дякую за такі слова. Приємно, коли тебе відзначають. Я з кожним днем намагаюся прогресувати, ставати сильнішим. Звісно, є ще багато ігрових компонентів, над якими треба працювати. Найголовніше, що я чітко розумію, що мені треба вдосконалювати. Необхідно працювати над реалізацією моментів, у цьому аспекті у мене є проблеми. Проте, на даний момент задоволений своїм прогресом. Невеликими кроками рухаюся вперед.

- Як виник варіант з переходом в "Гірник-Спорт"?

- Перед закінченням сезону з моїм агентом зв'язався Ігор Жабченко, який  і запропонував продовжити кар'єру в "Гірнику-Спорт". Практично без роздумів погодився, адже знав, що команда грає в дуже якісний і атакувальний футбол. Щасливий, що опинився в цьому колективі, з цим тренером. В "Гірнику-Спорт" все по-футбольному і я кожного дня отримую від цього задоволення. Команда демонструє змістовний футбол і я цим пишаюся.

- Наскільки швидко адаптувалися у новому колективі та з ким найбільше товаришуєте?

- Адаптація пройшла дуже швидко, адже в "Гірнику-Спорт" згуртований колектив і приємна атмосфера. З усіма товаришую, проблем з комунікацією у мене немає. Важливо, що ми дуже багато часу проводимо разом, всім колективом. Частіше за інших спілкуюся з Гертом, Петрусенком та Семенівим. 

- Як вам працюється під керівництвом Ігоря Жабченка? Можливо, дізналися щось нове?

- Це дуже кваліфікований і якісний тренер. Намагаюся  швидко розуміти і якісно виконувати настанови Ігоря Валентиновича. За місяць, який провів в Гірнику-Спорт , відчуваю свій прогрес і в першу чергу вдячний тренеру за можливість розвиватися.

- Задоволені стартом сезону? Чи з якихось матчів можна було витиснути ще більше?

- Звісно, всім задоволений, гарні результати. Ми добре стартували і тепер головне не збавляти обертів. Налаштовані покращувати свої результати, щоб боротися за найвищі місця у чемпіонаті і пройти якомога далі в Кубку України.

БЛІЦ

Народився у селі Рибинське, Донецької області

Вихованець школи ФК Іллічівець (Маріуполь)

Перший тренер — Рябов Ігор Вікторович

Улюблена команда — Тоттенгем

Улюблений гравець — Кріштіану Роналду

Футбольна мрія? Вийти на поле під гімн Ліги чемпіонів УЄФА.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору