Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Четвертий тур. Анонс всіх матчів

08:30, 26 вересня 2020

Анонс матчів четвертого туру у Першій лізі

Фото: mfckrystal.com


У вівторок, 29 вересня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі четвертого туру з футбольним фахівцем Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Миколаїв» - «Волинь» перенесений через позитивні тести на COVID-19 у команди гостей.


26 вересня. 15:00. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Металіст 1925»

Арбітр: Андрій Кошура (Чернівці)

Дискваліфіковані: немає

Пряма трансляція - FootballHub

Попри захворювання кількох гравців на COVID-19, «Кристал» провів необхідні санітарно-епідеміологічні заходи, тож готується до наступного календарного матчу. На своєму полі херсонцям належить прийняти «Металіст 1925».

Наразі «Кристал» ще очікує на свої перші очки в чемпіонаті. Хоча після підвищення в класі кожен раз херсонська команда бореться на рівних із суперниками й програє рівні, конкурентні поєдинки, очок поки нема – і це змушує грати на перемогу навіть проти такого досвідченого суперника. Втім, «Металіст 1925» зараз набирає крейсерський хід. Мінімальна перемога над «Агробізнесом» додала в скарбничку команди три очки, загалом їх уже сім, і розділяє 1-3 місця з «Чорноморцем» і «Альянсом».


26 вересня. 15:00. Київ. Стадіон ім. В.Баннікова

«Полісся» – «Прикарпаття»

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Арбітр ВАА (оффлайн наживо) – Денис Шурман (Київська область)

Дискваліфіковані: немає

Житомиряни в минулому турі мінімально виграли в Херсоні – спрацювала заміна Шищенка, півзахисник-новачок Трояновський. Втім, першу власне домашню перемогу «Полісся» ще має здобути – на столичному стадіоні Баннікова воно прийматиме «Прикарпаття».

Головний успіх івано-франківців при Мостовому – це вихід в 1/16 фіналу Кубка України, задля чого вони мінімально виграли  в Луцьку. Однак у чемпіонаті справи «Прикарпаття» йдуть не найкращим чином – дві поразки й останнє місце. Зрозуміло, мотивація на цей виїзд у гостей буде максимальною. У Другій лізі свого часу прикарпатці виграли в поліщуків два матчі з трьох, тож будуть надихатися історією протистоянь.


26 вересня. 16:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» – «Альянс»

Арбітр: Олег Когут (Тернопіль)

Дискваліфіковані: немає - Піднебенной

Мінімальна поразка в Харкові при парируваному пенальті та низці створених моментів має надихнути «Агробізнес». Тим більше, дебютант Першої ліги – «Альянс» – не припускає навіть можливості недооцінки, стартувавши без поразок і з сімома очками входячи в рівну трійку найкращих.

Свою тривалу безпрограшну серію «Альянс» перервав тільки кубковою поразкою від «Вереса» в другому попередньому етапі, але в чемпіонаті залишається успішним. Виїзд до команди, яка до останніх турів минулого сезону боролася за медалі, буде гарним випробуванням для підопічних Ярошенка.


26 вересня. 16:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Вадим Подригуля (Луцьк)

Дискваліфіковані: немає

"Гірник-Спорт" напередодні провів командну фотосесію. Фото: gornyak-sport.net


Минулий тур приніс позитивні емоції обом командам. «ВПК-Агро» вирвав вольову перемогу в Краматорську – 3:2 (героєм туру визнано форварда Горбаченка, який своїми двома голами посприяв цьому успіху), а «Гірник-Спорт» завдав поразки «Кременю» в дербі – 2:0.

Тепер – за рівності за очками (по чотири) – дебютанти прийматимуть «Гірників» на своєму полі, і це буде неабияке випробування для обох сторін. «ВПК-Агро» перший домашній матч завершив внічию, тож протистояння з непереможеним в новому сезоні «Гірником-Спорт» повинне стати ще одним випробуванням для новачків Першої ліги.


26 вересня. 17:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Верес»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

Яскрава перемога 3:2 в столиці над «Оболонню» допомогла одеситам бути серед лідерів. Наразі «Чорноморець» ще з двома конкурентами розділяє 1-3 місця й за додатковими показниками очолює таблицю.

Втім, не треба забувати, що коронавірус накладає свій відбиток і низка команд провели менше ігор. За т.зв. «втраченими очками» може зазіхати на лідерство і «Верес» – чотири очка після двох турів, а слідом за нічиєю з «Поліссям» пішла розгромна перемога «Прикарпаття» – 3:0.


26 вересня. 17:00. Кременчук. «Кремінь-Арена»

«Кремінь» – «Оболонь»

Арбітр: Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Пряма трансляція - FootballHub

Фото: fckremen.com


Складний період переживають обидві команди – синхронно вилетіли з кубка («Кремінь» – по пенальті в гостях від «ВПК-Агро», «Оболонь» – вдома мінімально від «Полісся»), а потім програли і в чемпіонаті. Причому, досить принципові матчі. «Кремінь» у Горішніх Плавнях зазнав поразки в обласному дербі (0:2 від «Гірника-Спорт»), а «Оболонь» на своєму полі поступилася «Чорноморцю» під керівництвом Ковальця – колишнього наставника киян (2:3).

Зараз стоїть питання про те, хто зробить рішучий ривок із серединки в верхню частину таблиці. Команди сусідять на 8-9 місцях з одним очком різниці на користь кременчужан, і в випадку перемоги будь-хто із суперників просунеться вгору.

Історія взаємин складається на користь оболонців – вони виграли 5 із 9 матчів проти «Кременю» (при одній нічиїй і трьох поразках). Цікаво також, як позначаться на протистоянні кадрові взаємини – наприклад, у господарів відразу кілька орендованих у киян гравців.


26 вересня. 17:00. Тернопіль. Міський стадіон

«Нива» -  «Авангард»

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: Вовченко, Хохлов - Цибульник

Тернополяни на старті провели два матчі, двічі зігравши внічию 1:1 (з «Металістом 1925» та «Альянсом»). При цьому вони накопичили вже певні відсторонення, а також негативні спогади від крупної поразки в кубковому матчі з «Епіцентром». Наразі їм належить зіграти з оновленою краматорською командою – і це буде перший матч між суперниками за останніх п'ять років.

У трьох реально зіграних матчах між суперниками «Авангард» здобув дві перемоги при одній нічиїй. Втім, наразі підопічні Городова – стрімко омолоджений колектив, який ще притирається після літніх трансферних змін – ще набирають ходу. В минулому турі, який «Нива» пропускала через коронавірусну паузу «Волині», «Авангард» вдома мав причини розраховувати на очки, але поступився 2:3 новачкам ліги – «ВПК-Агро». Доробок краматорців наразі складає одне очко (виїзна нічия в Кременчуку).

Нагадаємо, що Адміністрація ПФЛ визначила дату проведення перенесеного матчу третього туру чемпіонату Першої ліги між луцькою "Волинню" і "Нивою". Матч призначили на перше жовтня (четвер). Нагадаємо, що поєдинок, запланований на 21 вересня, перенесли через випадки захворювання COVID-19 у складі луцького клубу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору