Новини ЗМІ

Нападник ФК "Карпати" Львів Береза: маємо багато працювати, щоб покращувати позиції в таблиці

14:00, 24 вересня 2020

Герой третього туру у Другій лізі Олег Береза поділився враженнями від перемоги над Чернігівом, а також розповів про амбітні завдання, які ставить перед собою.

Фото: fckarpaty.com


- Дуже приємно, що вперше зміг перемогти у такій почесній номінації, - переконує 19-річний футболіст. - Дещо здивований, що саме мене відзначили. Таке визнання мене ще більше мотивує на нові звершення. Не зупинятимуся на досягнутому, щоб у майбутньому вийти на новий рівень.

- У стартовому матчі сезону ваша команда розгромно поступилася "Поділлю", але вже у другій гри впевнено перемогли Чернігів. Такий прогрес був можливий завдяки змінам у тренувальному процесі чи просто потрібен був час, щоб зігратися, зрозуміти вимоги тренера?

- Потрібен був час, щоб набрати свої оптимальні ігрові кондиції. Карантин не міг не позначитися на нашій грі. Всі гравці розуміли, що від нас вимагає тренер, виконували його настанови. З цим не було жодних проблем. Сподіваюся, що у наступних матчах зможемо прогресувати і будемо радувати наших прихильників своїми результатами та грою

- Як заповнили цю тривалу паузу у календарі? Чому приділяли основну увагу?

- Працював над собою, адже мені було важливо вийти на новий рівень. Робота над собою дуже важлива для кожного спортсмена, особливо під час такої тривалої паузи.

Фото: fckarpaty.com


- У матчі проти Чернігова ваша команда вміло використовувала швидкі контратаки, організовано пресингували. Саме на цьому акцентував увагу тренерський штаб при розборі гри суперника?

- Дійсно, тренерський штаб перед грою на цьому наголошував. Намагалися зіграти на своїх сильних сторонах і водночас, використати помилки суперника. Також аналізували свої помилки в захисті і важливо, що вдалося зробити правильні висновки.

- Ця дебютна перемога позитивно вплинула на атмосферу у колективі та додала вам впевненості у власних силах?

- Дійсно, важливо було здобути цю перемогу. Після гри дещо видихнув з полегшенням, адже у футболі насамперед важливий результат і нарешті ми його здобули. Проте, розуміємо, що треба ще багато над чим працювати, щоб покращувати свої позиції в таблиці.

- У Карпат дуже молода команда. Наскільки вам складно витримувати темп Другої ліги?

- Не думаю, що з цим є якісь проблеми. Без проблем витримуємо темп Другої лігії. Ми молоді, енергійні, витривалі. У цьому аспекті Карпати точно не поступаються іншим колективам.

- Особисто у вас вже відбувся перехід юнацького на професіональний футбол? У чому були основні проблеми?

- На даний момент не бачу ніяких проблем. Звісно, на професіональному рівні інші швидкості, працюю над собою і поки що в мене вдається відповідати рівню Другої ліги.

- Забитий м'яч на першій хвилині суттєво вплинув на підсумковий результат?

- На мою думку, цей м'яч став дуже важливим. Наша команда відчула впевненість у власних силах. Думаю, що суперник не очікував такого розвитку подій. Проте, важливо було не зупинятися і продовжувати грати у свій футбол. Важливо, що нам цього вдалося досягти.

- У цьому матчі ви віддавали гольові передачі і з гри і з стандартів. Ця гра на даний момент є найкращою для вас?

- Якщо говорити про Другу лігу, то це найсильнішим матч в моєму виконанні. Проте, я впевнений, що моя найкраща гра ще попереду.

- Від якого свого асисту отримали найбільше задоволення?

- Думаю, від моменту з першим забитим м'ячем, адже цей м'яч був для нас важливим і комбінація вийшла хорошою.

- На якій позиції найбільш комфортно себе почуваєте?

- З дитинства граю на лівому фланзі захисту. Водночас, мені ще подобається грати правим нападником. Тренерському штабу видніше, де я зможу принести більше користі команді.

Фото: fckarpaty.com


- У матчі з Чернігів ви продемонстрували свою нестандартну техніку та флангову активність. Можна сказати, що це ваші найсильніші сторони?

- Зі сторони видніше, які в мене сильні та слабкі сторони, але відзначу, що починаючи зі школи виконував всі стандарти в команді.

- Які завдання ставите перед собою на цей сезон?

- Ставлю собі за мету забити якомога м'ячів, віддати цілу низку асистів, щоб зміг допомогти команді підвищитися у класі. Для мене важливо надійно та якісно відіграти на своїй позиції.

                                                          БЛІЦ

Народився у Львові

Вихованець школи Карпати №73

Перший тренер — Андрій Михайлович Грінер

Улюблений клуб ПСЖ

Улюблені гравці Алфонсо Дейвіс та Неймар

Мета у футболі — якомога більше часу грати на топ-рівні.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору