Новини ЗМІ

Нападник "ВПК-Агро" Горбаченко: понеділок видався для мене дуже крутим

11:30, 24 вересня 2020

Джокер "ВПК-Агро" Владислав Горбаченко - найкращий гравець третього туру Першої ліги

Фото: facebook.com/fc.alliance


Неймовірний за напруженням і драматургією матч було зіграно в Краматорську. "ВПК-Агро" здобув першу перемогу в Першій лізі, обігравши місцевий "Авангард" — 3:2. А посприяв цьому успіху дубль новачка гостей Горбаченка — красивий удар головою та завершення “віяльної” трьохходівки. Таке індивідуальне звершення, а тим більше — молодого гравця, що вийшов на заміну, не можна оминути увагою.


– Для мене командні успіхи виходять на перший план, – говорить 23-річний нападник. – Головне, що вдалося досягти бажаного результату, здобули омріяну перемогу. Водночас, мені, звісно, приємно перемагати у такій почесній номінації. Не зупинятимуся на досягнутому і зроблю усе можливе, щоб у майбутньому ще не раз ставати найкращим у турі.

– Для "ВПК-Агро" це була дебютна перемога у Першій лізі…

– Завжди приємно перемагати, а тим паче здобувати дебютну звитягу на новому для себе рівні. Переповнювали виключно позитивні емоції, але ми всі розуміємо, що потрібно ще більше працювати, щоб вдосконалювати свою гру.

– Команда відразу почувалася немов риба у воді на рівні Першої ліги чи потрібен був час для адаптації?

– На диво, ми відразу освоїлися на новому рівні, просто потрібен був час, щоб зігратися. У нас багато нових гравців у команді, тому дуже важливо було відчути один одного. Важливо, що від матчу до матчу вдається прогресувати, а це означає, що ми на правильному шляху.

– Які головні відмінності Першої та Другої ліг можете відзначити?

– У Першій лізі багато боротьби, треба до цього готуватися. Всі команди більш-менш рівні і прохідних матчів однозначно не буде. Необхідно виходити на поле з максимальною концентрацією і доводити свою конкурентоспроможність. У Першій лізі більш високі швидкості, тут не пробачають помилок. Потрібно швидко ухвалювати рішення. Напевно, в цьому і є основна відмінність Першої ліги.

– Що особисто вам сказав тренер, перед тим як ви увійшли у гру у другому таймі?

– Сказав, що я заб’ю у цьому матчі. Можна сказати, що я навіть перевиконав план на гру, адже зробив це двічі (посміхається).

– На 70-й хвилині після передачі Красова ви ударом головою відправили м’яча у сітку. Награна комбінація?

– Дійсно, на тренуваннях приділяємо увагу фланговим передачам, намагаємося відпрацювати цей компонент гри до автоматизму. Приємно, що свої напрацювання вдалося втілити у життя під час матчу. До того ж, з Олексієм живемо в одній квартирі, тому ще краще розуміємо один одного.

– Після забитого м’яча ваша команда активізувалася і не залишила шансів краматорському колективу. Напевно, це свідчить про хорошу функціональну готовність?

– Тренерський штаб добре підготував нас до гри. Помітно, що додаємо у функціональному плані і для нас це дуже важливо. Півроку повноцінно не тренувалися, тому складно було фізично витримати перший матч сезону. Зараз вже почуваємося набагато краще.

– Свій другий м’яч у матчі ви забили на 81-й хвилині, коли скористалися передачею Тищенка і реалізували вихід один на один. Після цього забитого м’яча відчули, що вже не віддасте перемогу?

– Коли зрівняли рахунок, то відчули у собі додаткові сили, у нас відкрилося друге дихання. Зрозуміли, що можемо виграти гру. Третій забитий м’яч розставив все на свої місця і ми здобули омріяну перемогу.

– Пригадуєте матчі, у яких ви так само вдало виходили на заміну?

– У минулому сезоні, коли ще грав за Калуш, мені вдалося забити м’яч і віддати асист. Тоді також увійшов у гру у другому таймі. Відзначу, що моя гра не залишилася непоміченою і я тоді потрапив до символічної збірної туру.

– У грі з "Авангардом" ви стали справжнім джокером команди і принесли їй історичну перемогу. Цей день запам’ятаєте на все життя?

– Той понеділок видався для мене дуже крутим. Проте не можна зупинятися на досягнутому. Потрібно багато працювати, щоб у нас було якомога більше яскравих миттєвостей.

– Які завдання перед командою поставило керівництво клубу на цей сезон?

– У нас амбітне керівництво клубу, яке завжди ставить максимальні завдання. На даний момент прагнемо вдосконалити свою гру, щоб розраховувати на перемогу у кожному матчі.


БЛІЦ

- Народився у селі Дружня Бородянського району Київської області
- Вихованець – футбольної школи "Арсенал" (Київ)
- Перші тренери — Віктор Дмитрович Удалов та Юрій Володимирович Гордієнко
- Улюблений клуб — "Мілан"
- Улюблені гравці — Златан Ібрагімовіч та Кріштіану Роналду

- Футбольна мрія поки нехай залишається таємницею.

 

Фото: facebook.com/fc.alliance

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору