Новини змагань

Соловйов: для ВПК-Агро важливо залучити вболівальників на "Метеор"

13:18, 23 серпня 2020

Головний тренер ВПК-Агро Сергій Соловйов відповів на питання ЗМІ

 

- Чи задоволені ви комплектацією команди, враховуючи те, що довелося перебудовуватися під рівень Першої ліги?

- Будь-який тренер прагне якісного підсилення складу. Саме зараз підшукуємо гравців на позиції флангових захисників. Думаю, з іншими позиціями у нас немає проблем. На перегляд приїздили декілька хлопців, але вони не сильніші за наших гравців. Моя позиція — якщо запрошувати футболістів, то вони мають бути на голову сильніші ніж ті гравці, які є в команді.

- На вашу думку, хто в команді є лідером на футбольному полі та поза ним?

- У нас вся команда лідер. Завжди говорю, що у нас немає ні запасного, ні основного складу. Кожен футболіст може в будь-який момент вийти й підсилити гру. Не хочеться нікого виділяти. ВПК-Агро славиться своєю колективною грою, у нас хороша атмосфера всередині колективу. У цей колектив без проблем вливаються новачки. В такій атмосфері і працюємо протягом чотирьох років.

- Які завдання керівництво клубу поставили перед командою на цей сезон?

- Прекрасно розуміємо, що вийшли на новий для себе рівень. Перехід з аматорів в Другу лігу майже не відчули, а в Першій лізі зовсім інший рівень футболу. Думаю, що на даний момент реальне завдання, яке можемо перед собою ставити — це посісти місце всередині таблиці. Головне освоїтися, а потім ставитимемо більш амбітні завдання.

- Які завдання ставите перед собою особисто? Яких результатів команда має досягнути, щоб ви були щасливими?

Зрозуміло, що для тренера найголовніше результат. Якщо не буде результату, то тренера звільнять. Хочеться досягати максимального результату у кожному матчі, при цьому демонструючи яскравий футбол. Хочемо, щоб на стадіон “Метеор” приходили якомога більше глядачів, а цього можна досягнути лише за рахунок змістовного футболу. Вважаю, що 1000-1200 глядачів на матчі це вже хороший показник для міста, в якому і так багато футбольних матчів проводиться. Проте, хочемо, щоб кількість вболівальників на трибунах збільшувалася.

Чому граємо на “Метеорі”? Ми базуємося в Дніпрі і взагалі, в команді 80% футболістів з Дніпра. Майже весь тренерський штаб місцевий.  У нас багато вихованців школи Дніпра. Це ні для кого не є секретом.

- Готові пожертвувати результатом в матчі, заради якості гри?

- На перший план виходить результат. Звісно, хочеться поєднувати результат і якість гри, але не завжди виходить.

- Можете виділити команди, які є головними претендентами на медалі у цьому сезоні?

- Не можу відповісти на це питання. У Першій лізі майже всі команди більш менш рівні, як і в минулому сезоні. У кожному турі є сенсаційні результати і це чудово. Вболівальникам подобається, коли є інтрига. Наприклад, у Волині не склався старт сезону, але думаю це пов'язано з браком часу. Команда має зрозуміти вимоги тренерського штабу, награти ігрові зв'язки. За такий короткий час команди не будуються. Думаю, що з таким бюджетом Волинь має бути серед лідерів.

- Можете виділити футболістів, гра яких вас вразила?

- Це Будняк, Тищенко, Горбаченко. Приємно, що ці хлопці прогресують. Зараз у чемпіонаті грають багато футболістів, з якими працював раніше. Слідкую за усіма лігами, адже це моя робота. У Першій лізі грають багато кваліфікованих футболістів. В такому чемпіонаті приємно виступати.

Після трьох турів не можу виділити явного аутсайдера, чемпіонат цікавий. Сподіваюся, що так і буде продовжуватися, якщо не буде проблем, пов'язаних з карантином. На жаль, карантин нас вибив з колії. Це було помітно у першому турі, коли лише шляхом кращої функціональної готовності Альянс нас переграв. Альянс готувався до перехідних матчів, тому фізично вони були краще готові. Ми пів року взагалі повноцінно не тренувалися, а за місяць складно підготуватися до першого офіційного матчу після паузи.

- Можете розповісти про інфраструктуру клубу? Чи все вас задовільняє?

- На жаль, у нас немає своєї бази. Базуємося в місті, на стадіоні Молодіжного парка. Займаємося на штучному газоні, потім доводиться їздити в Магдалинівку, де є газон з натуральним покриттям. Президент робить усе що від нього залежить, намагається розв'язувати усі проблеми. Хочеться йому за це подякувати. Проте, ця проблема залишається відкритою. У нас майже немає умов для  відновлення. Для тренувального процесу в ВПК-Агро умови наближені до ідеальних.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору