Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! Чепурненко: певний осад від того, що зараз партнери в Лізі Європи, а я - у Другій лізі

09:30, 21 вересня 2020

В минулому гравець низки українських та закордонних клубів, а зараз футболіст «Діназа» Євген Чепурненко у нашій рубриці «Вони доторкнулися слави» розповів  про свою кар’єру

Фото: dinaz.com.ua


Старт кар’єри

- Розпочинав я в ФК «Княжа», що базувалася в Щасливому під Києвом, - згадує 31-річний гравець. - Щоправда, звідти відразу ж мене запросили в академію київського "Динамо", приблизно з шостого по десятий клас я був у Києві. Там із хлопців мого 1989 р.н. було багато гравців, які зараз грають на хорошому рівні: Зозуля, Кравець, той же Євгеній Новак.

Я там навіть був у групі лідерів, оскільки з кількома перспективними гравцями «Динамо» контракти укладало і я входив до списку таких гравців. Потім «Княжа» пішла в Другу лігу і я повернувся назад до Щасливого.

Серйозний рівень

- Севастополь став дійсно моєю першою командою серйозного рівня, причому в усьому. Як щодо умов, так і ставлення. Таких умов як в Севастополі я не бачив ані у Львові, ані в Щасливому. Та  й грати в одній команді з Дуляєм та Левандовськи означає чимало, якщо до цього їх тільки по телевізору бачив. Навіть Зідан говорив, що Дуляй для нього був одним із найнебезпечніших суперників.

Фото: dinaz.com.ua


Без агента

- До "Десни" мене запросив Олександр Рябоконь. Тоді команда саме стартувала в Другій лізі. До речі, наперед скажу, що в мене жодного разу не було агента і я або підшукував варіант сам, або ж дзвонив Олександр Дмитрович. Немає на що жалітися, тоді все складалося добре і в ігровому плані, і щодо стосунків з тренером. Щоправда, в Десні розпочалися фінансові негаразди і через це довелося поїхати з Чернігова.

Найбільша помилка

- Після "Десни" потрібно було десь продовжувати кар’єру, з'явився варіант з "Олександрією". Все було дуже навіть непогано, ми вийшли до УПЛ. Але саме тоді я зробив найбільшу помилку у своїй кар’єрі, залишивши "Олександрію". Уявіть, ми вийшли до УПЛ і навіть там на мене б розраховували, про що сказав мені Шаран.

Фото: desna.football


А я отримав запрошення повернутися до "Десни" і обрав теплу ванну у вигляді Першої Ліги. Для мене досить важливим був фактор тренера Рябоконя, адже я буквально за декілька днів після його дзвінка вже був у Чернігові. В "Олександрії" чесно сказав, що хочу повернутися додому до Чернігова.


Друге пришестя

- У "Десні" як завжди все йшло добре, не було жодних проблем, бо з Рябоконем в мене по-іншому бути не могло. Я знайшов свого тренера, а він, судячи з усього, знайшов гравця, який підходив під його стиль гри. Чесно кажучи, я був готовий до кінця кар’єри грати в "Десні", але клуб вирішив по-іншому.

Я не маю в жодному випадку ніяких претензій до тренера, там цими питання займається президент. Зі мною не продовжили контракт і довелося піти. Зараз дуже приємно спостерігати за успіхами хлопців у Лізі Європи, нарешті Рябоконю пощастило в його тренерській долі. Попри це, думаю, в мене залишився певний осад від того, що зараз деякі мої партнери в Лізі Європи, а я у Другій лізі...

Фото: dinaz.com.ua


Період в Білорусі

- У Білорусі виступав за "Дніпро" з Могильова, де, в принципі, все було на рівні. Мені подобалося в країні, і з фінансами все було справно. Однак, ми не виконали завдання, вилетіли в Першу лігу.

За футбольними законами Білорусі вже в Першому дивізіоні легіонери грати не можуть. Сам чемпіонат в них доволі непоганий, але з країни тільки БАТЕ, "Шахтар" Солігорськ та "Динамо" Брест потягнули б рівень УПЛ, інші команди - на рівні нашої Першої Ліги. Натомість лідери нашої Першої ліги спокійно могли б грати в чемпіонаті Білорусі.

Дивина в "Шевардені"

- У Грузії планувався проєкт команди для виходу у Вищу Лігу, під який запрошували мене та низку інших гравців. До слова, українців в команді було близько дев'яти-десяти. Я їхав в хорошу країну, щоб змінити картинку навколо себе. В підсумку, нам нічого не вдалося і ми посіли третє чи четверте місце. Не хочу нічого говорити, але грузини у ставленні до футболу саме в «Шевардені» були дивними.

А далі розпочався цей карантин, до того ж в мене дитина до школи восени мала йти і навіть думок не було про те, щоб залишитися в Грузії.

Фото: dinaz.com.ua


Амбітні задачі

- З вибором "Діназа" також все доволі просто: зателефонував головний тренер Володимир Бондаренко та запропонував приїхати. Я знав, що у команди прекрасний колектив, хороші умови для роботи, а головне - є амбіції. Та й Вишгород знаходиться недалеко від мого дому - Чернігова, тому й так. Звісно, Друга ліга десь трошки зупиняла, однак за рік вже можна буде з тим же "Діназом" виступати й у Першій Лізі (посміхається).

У будь-якому випадку, це для мене новий виклик, отже старатимуся допомогти своїм досвідом та грою вирішувати поставлені перед "Діназом" задачі.

 

Євген Біленький, спеціально для ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору