Новини змагань

MATCHDAY! Починаємо у Херсоні! Перша ліга. Третій тур. Анонс

07:00, 20 вересня 2020

Анонс матчів третього туру у Першій лізі

Фото: mfckrystal.com


У середу, 23 вересня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі третього туру з футбольним фахівцем Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Волинь» - «Нива» Т перенесений через позитивні тести на COVID-19 у команди господарів.


20 вересня. 15:00. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Полісся»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: Бородай - немає

Матч двох новачків Першої ліги матиме для них дуже велике значення, адже вони, попри хорошу гру, ще не мають в своєму активі перемог у новому для себе дивізіоні.

«Кристал», нагадаємо, встиг програти в один м’яч «Миколаєву» та «Агробізнесу». У другому раунді Кубка України херсонський клуб провів виснажливий 120-хвилинний матч у Вінниці, по пенальті все ж поступившись місцевій «Ниві».

Настрій «Полісся» – бойовий. Напередодні житомиряни виграли в столиці в оболонців, кваліфікувавшись у наступний раунд Кубка України. Дебют у Першій лізі вони також завершили з пристойним результатом, розійшовшись миром на стадіоні Банникова з «Вересом». Тож, не відкривши ще лік своїм голам у першоліговому турнірі, вони мають одне очко – більше, ніж «Кристал», який забивав у кожному з матчів.

Цікавими будуть і кадрові хитросплетіння між суперниками. Наставник херсонців Хавров раніше очолював «Полісся», а в складі «Кристалу» грають ексгравці житомирян – наприклад, Жовтюк і Терзі.


20 вересня. 18:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь» – «Чорноморець»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Дискваліфіковані: немає

Фото: fc.obolon.ua


Обидві команди припинили виступи в Кубку України, поступившись з мінімальним рахунком («Оболонь» – вдома житомирянам, «Чорноморець» – в гостях миколаївцям). Проте на чемпіонат у них максимальний настрій і великі сподівання.

Гості, очолювані екснаставником «Оболоні» Ковальцем (найкращим тренером Першої ліги за підсумками 2019 року), досить солідно посилилися. Їхні суперники також дозаявили кількох досвідчених новачків. Як наслідок, «Оболонь» стартувала з розгромної перемоги над прикарпатцями, а «Чорноморець» має вже чотири очки (виграш у Краматорську та домашня нічия з «Гірником-Спорт»).

У минулому сезоні «Оболонь» двічі мінімально здолала одеситів – вперше при Ковальцеві, вдруге – вже коли він очолив «Чорноморець». А тепер проти недавніх одноклубників може зіграти Валєєв, який повернувся в рідне місто після виступів у складі якраз киян.


20 вересня. 19:25. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» – «Агробізнес»

Арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми)

Дискваліфіковані: немає

Досвідчені захисник Братков і форвард Коробка з клубів Favbet Ліги прибули в «Металіст 1925». Це – чергові посилення команди Кривенцова, яка суттєво оновилася влітку та в новий сезон увійшла в оновленому складі.

На противагу їм – «Агробізнес», який, навпаки, відзначився точковими змінами, фактично, замінивши суто гравців, яких відпустили на підвищення в клуби вищого дивізіону. Якщо харків’яни завершили виступи в кубку після першого ж раунду, то підопічні Чижевського йдуть далі – на другому попередньому етапі вони обіграли «Ужгород».

Тут доречно нагадати, що коріння протистояння йдуть ще з аматорських часів, зокрема, команди виборювали в супер-фіналі й чемпіонське звання ААФУ. Тоді сильнішим був «Агробізнес», і, до слова, виграв і обидва очні матчі минулого сезону (на своєму полі – 5:0).


21 вересня. 16:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Кремінь»

Арбітр: Артем Михайлюк (Київ)

Дискваліфіковані: немає – Білоус, Бородай

Дербі Полтавщини вперше відбудеться за участі Головка. Його прихід на пост головного тренера допоміг «Кременю» прогресувати – команда перемогла «Волинь», відібрала очки в «Авангарду» й взагалі поступилася тільки в четвертому для себе матчі – по пенальті «впк-Агро» посеред тижня.

«Гірник-Спорт», навпаки, пробився в наступний етап кубка, розгромивши запорізький «Металург». У чемпіонаті ж підопічні Жабченка встигли провести до цього лише один матч, здобувши нічию в Одесі. Бойовите протистояння тим цікавіше, якщо ми врахуємо великі кадрові перетини та багату історію взаємин двох клубів.


21 вересня. 16:00. смт.Млинів. «Колос»

«Верес» – «Прикарпаття»

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: немає

Фото: facebook.com/fcvr57


Рівняни в чудовому настрої після ефектної перемоги над «Альянсом» у кубку. Та й у чемпіонаті вони стартували з бойової нічиєї на виїзді з добре знайомим по Другій лізі «Поліссям».

Тепер – чергове протистояння з «Прикарпаттям», яке обіцяє бути особливо цікавим. По-перше, гостей недавно очолив новий головний тренер, а Мостовий добре знає суперників. По-друге, він отримав посилення – і в тому числі колишнього півзахисника «Вереса» Волошиновича. По-третє, саме «Прикарпаття» буде налаштоване дуже серйозно, адже на старті демонструвало невдалі результати (виліт по пенальті в кубку та розгромна поразка від оболонців у чемпіонаті).

Але, отримавши в підсумку технічну перемогу над «Поділлям» через участь у грі відстороненого футболіста, підопічні Мостового вибили з турніру «Волинь», довівши свою боєздатність та порадувавши нового наставника прем’єрною перемогою.


21 вересня. 18:00. Суми. «Ювілейний»

«Альянс» – «Миколаїв»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає

«Альянс» зазнав поразки в кубку від «Вереса», і це була перша невдача липоводолинян з минулого року. Дуже впевнено вони пройшли як плей-офф, так і стартові матчі нового сезону на вищому рівні, тож віриться, що з невдачі зроблять відпровідні висновки та стануть сильнішими.

У той же час, суперник налаштовує на дуже серйозну боротьбу. МФК «Миколаїв» - один із кубкових щасливчиків, який після перемоги над «Чорноморцем» пробився в наступний етап. Особливо вдало підопічні Близнюка грають на виїзді, де здобули чотири перемоги в п’яти останніх матчах (при одній нічиїй).

Цікаво, що наставник господарів Ярошенко свого часу працював у миколаївському клубі, а серед його нинішніх підопічних – кілька ексгравців МФК «Миколаїв». Особливо принциповим матч буде для вихованця тамтешнього футболу Рогозинського…


21 вересня. 18:00. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» – «ВПК-Агро»

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область)

Дискваліфіковані: Цибульник - немає

«Авангард» під керівництвом Городова вилетів із кубку ще раніше (по пенальті в Запоріжжі в першій стадії), тож мав змогу спостерігати за перипетіями другого етапу зі сторони.

«ВПК-Агро» ж відіграв 120 хвилин і по пенальті здолав «Кремінь», що лише підкреслює статус гостей міста Краматорська. Отримавши ще підсилення, гості прибудуть в Донецьку область, зокрема, з досвідченим воротарем Шеліховим, найбільш відомим по знаменитій єврокубковій кампанії «Дніпра» – фіналіста Ліги Європи 5-літньої давнини.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору