Новини змагань

MATCHDAY! Чотири матчі суботи! Друга ліга. Третій тур. Анонс матчів

07:00, 19 вересня 2020

Анонс матчів третього туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/hoff.ks


У середу, 23 вересня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі третього туру з футбольним фахівцем Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни, які відкриті для відвідування і до екранів ваших моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!


Група «А»

Субота, 19 вересня 2020 року. м. Львів, стадіон «Україна», 15:00.

«Карпати» (Львів) - ФК «Чернігів»

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Дискваліфіковані: Орест Панчишин («Карпати» Львів).

Львів’яни сподіваються здобути перші турнірні очки та голи, чернігівці – започаткувати виїзну успішну серію, адже вони стартували саме з гостьової перемоги над «Рубіконом».

«Карпати» минулий тур пропускали, заповнивши паузу двосторонньою грою. На легендарному стадіоні «Україна», місці першого фіналу Чемпіонатів Незалежної України, вони сподіваються перервати невдачі поточного сезону та здивувати дебютантів Другої ліги.

Для ФК «Чернігів», до слова, це буде перший тривалий виїзд – попередній вони здійснили в межах Київщини, адже «Рубікон» приймав їх у Щасливому (а кубковий матч у Вінниці не відбувся).


Субота, 19 вересня 2020 року. с. Демидів. Стадіон «Діназ», 16:00.

«Діназ» (Вишгород) – «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Денис Федан (Олександрія)

Дискваліфіковані: немає.

Після поразки в Ужгороді «Діназ» буде зосереджений на здобутті турнірних балів, тим більше, в минулому сезоні на своєму полі вишгородський клуб переграв «Ниву», а цей домашній матч проведе в Демидові – на власному полі (попередній грався в Макарові, поки вирішувалися питання щодо проведення матчів на клубній арені «Діназу»).

«Нива» буде пригадувати вінницький матч минулого сезону, коли гол Загорулька приніс їй перемогу над вишгородцями. У цьому чемпіонаті справи вінничан ідуть не надто вдало – поразки від «Волині-2» та «Оболоні-2», тож очки гостям також конче потрібні.

Обидві команди в кубку витримали 120-хвилинні матчі з серіями пенальті, от тільки «Нива» здолала херсонців, а «Діназ» поступився на полі «Вікторії» - чемпіона та фіналіста Кубка України серед аматорських команд.

Зверніть увагу: в цьому матчі один проти одного можуть зіграти брати Брижчуки. Антон вдало дебютував у «Діназі», Тимофій допоміг «Ниві» пробитися в 1/16 фіналу Кубка України. Як технічні та винахідливі півзахисники зіграють у «братерському дербі»?


Неділя, 20 вересня 2020 року. м. Буча. Стадіон «Ювілейний», 14:00.

«Оболонь-2» (Буча) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)

Дискваліфіковані: немає.

Столична команда, резерв першолігової «Оболоні», в минулому турі здобула яскраву виїзну перемогу над вінничанами. Старший тренер «Оболоні-2» Антоненко був визнаний найкращим тренером туру. Ясна річ, новий матч – нове випробування і для нього, і для його молодих підопічних.

«Поділля» стартувало з двох «сухих» перемог поспіль, здолавши «Карпати» та «Волинь-2». Цілком можливо, хмельничани проявили б себе і в другому етапі кубка, проте, вже вигравши у «Прикарпаття» по пенальті, зазнали технічної поразки через участь відстороненого гравця.


Неділя, 20 вересня 2020 року. с. Щасливе, стадіон «Княжа-Арена», 15:00.

«Рубікон» (Київ) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Єгор Кевлич (Кропивницький)

Дискваліфіковані: немає.

Наставник «Рубікону» Курята свого часу грав за «Чайку», тож тема кадрових перетинів буде важливою перед дербі двох географічних сусідів. Господарі дебютують у Другій лізі цього сезону, в минулому турі здобули перший заліковий пункт, зігравши внічию в Бурштині з галицькими «Карпатами». Гості також грали там з аналогічним підсумком, а в минулому турі поступилися мінімально «Буковині», тож матимуть що доводити.


Неділя, 20 вересня 2020 року. м. Чернівці, стадіон «Буковина», 17:00.

«Буковина» (Чернівці) - ФК «Ужгород»

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Дискваліфіковані: немає.

ФК "Ужгород" налаштований серйозно на виїзд до Чернівців. Фото: facebook.com/UzhFC


Після кількох поспіль виїздів чернівецька команда проведе, нарешті, домашню прем’єру нового сезону. Момент для цього – дуже підходящий. Тут і позитивний фон – після мінімальної перемоги на Київщині над міцною «Чайкою». Тут і низка новачків, у тому числі – культових фігур для чернівецьких вболівальників, які повернулися в команду. Тут і перша гра вдома при новій емблемі, виконаній у футуристичному стилі.

І ще один момент – бажання взяти реванш у закарпатської команди, адже саме ФК «Ужгород» у першому для обох команд матчі минулого сезону вибив «Буковину» з Кубка України. до слова, самі ужгородці також завершили похід за трофеєм, програвши першоліговому «Агробізнесу», зате в чемпіонаті підопічні Васютика йдуть із абсолютним результатом, обігравши з різницею в один м’яч «Оболонь-2» і «Діназ».


Понеділок, 21 вересня 2020 року. смт. Дунаївці. Стадіон «Колос», 17:00.

«Епіцентр» (Дунаївці) - «Карпати» (Галич)

Арбітр – Максим Фірсов (Рівне)

Дискваліфіковані: немає.

Блискучим можна назвати старт віце-чемпіона України серед аматорів на професіональному рівні. Підопічні Бадла розгромили 3:0 тернопільську «Ниву», здолавши першолігівців на шляху в 1/16 фіналу Кубка України. Додайте до цього переможний старт у чемпіонаті (мінімальна перемога над «Черніговом») – і прекрасну гру новачків і старожилів колективу. «Епіцентр» в ударі.

Проте «Карпати» з Галича також сподіваються на успіх, після двох поспіль нічиїх у чемпіонаті дебютанти ліги продовжили комплектацію команди, тож у ще посиленому вигляді прибудуть на гру проти потужних суперників. Ще один штрих: в аматорському чемпіонаті «України» дунаївчани двічі обіграли цього суперника (5:1 вдома, мінімально в гостях), проте, звичайно, маємо врахувати, що обидві команди дуже суттєво змінилися з того часу.

* * *

«Волинь-2» (Луцьк) пропускає тур через непарну кількість команд.


Група «Б»

Субота, 19 вересня 2020 року. м. Нікополь, стадіон «Електрометалург», 16:00.

ФК «Нікополь» - «Метал» (Харків)

Арбітр – Роман Галіцин (Київ)

Дискваліфіковані: Роман Богочаров, Андрій Полтавцев, Сергій Твердоух (усі ФК «Нікополь»).

ФК "Метал" поки не помічає своїх суперників. Фото: facebook.com/fcmetalua


Новий сезон ФК «Нікополь» починає складно: дві поразки із загальним рахунком 1:9, а також численні втрати через дискваліфікацію напередодні візиту амбітних дебютантів всеукраїнського футболу.

«Метал», навпаки, у чемпіонаті не знає втрат. «Дніпро» та «Реал Фарма» обіграні 10:0 за сумою цих двох матчів. Стабільно по два м’ячі забиває Фомін – найкращий футболіст стартового туру, MVP старту чемпіонату. Прекрасний підбір гравців дозволяє харків’янам швидко забувати про статус новачків турніру.

Втім, ФК «Нікополь» - суперник непростий, у доробку команди – відразу кілька сенсаційних перемог, за які їх називали «грозою авторитетів». Чи створить команда господарів гідну опозицію Dream Team із Харкова – побачимо в грі.


Субота, 19 вересня 2020 року. м. Одеса. Стадіон «Іван», 16:30.

«Реал Фарма» (Одеса) – «Черкащина» (Черкаси)

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

Дискваліфіковані: немає.

Одеський клуб на старті ще не забивав і не набирав очок, а після «Кривбасу» та «Металу» зустрінеться з суперником, який минулого сезону грав у Першій лізі. Для господарів і їхнього молодого наставника Рязанцева це буде неабияке випробування.

«Черкащина» нещодавно отримала нового головного тренера та низку новачків. Досвідчений Безсмертний, неодноразовий призер ліг ПФЛ, минулого сезону виводив «Полісся» в Першу лігу, тепер спробує повернути боєздатність новій своїй команді. Почин є – нулівка в дербі з черкаським «Дніпром», яка перервала затяжну програшну серію «Черкащини».


Неділя, 20 вересня 2020 року. м. Маріуполь. Стадіон «Західний», 16:00.

«Яруд» (Маріуполь) - «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Ростислав Дубина (Дніпро)

Дискваліфіковані: Данило Бібик («Яруд»).

Підопічні Киликевича вперше зіграють на своєму полі в рамках Другої ліги. Важливу подію з дебютантами Другої ліги розділить новокаховська «Енергія». Що цікаво, останнім суперником обох команд була «Таврія» – «Яруд» здобув вольову нічию в матчі з сімферопольцями, а от «Енергія» поступилася їм у минулому турі на своєму полі (1:2 при двох не зарахованих голах).

Важливо розуміти, що суперники зустрінуться вперше на офіційному всеукраїнському рівні, тож підсумок протистояння спрогнозувати важко.


Неділя, 20 вересня 2020 року. м. Дніпро, стадіон «Олімпійські Резерви», 16:00

«Перемога» (Дніпро) – «Кривбас» (Кривий Ріг)

Арбітр – Максим Пономаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає.

Дербі Дніпровищини відбудеться в обласному центрі в атмосфері максимальної напруги. «Кривбас» – лідер, який на старті не втрачав очок і вдало просунувся далі в кубку. «Перемога» – амбітний новачок, який здобув перше очко в Запоріжжі нічиєю з вмотивованими й більш досвідченими суперниками.

Підопічні Яровенка роблять перші кроки на професіональному рівні, проте вже мають у своєму складі низку гравців з гарним досвідом. До слова, в директораті «Перемоги» – легендарний Таран, з іменем якого пов’язані світлі сторінки в історії «Кривбасу» минулих десятиліть.


Понеділок, 21 вересня 2020 року. с. Мар’янівка. Стадіон «Мар’янівський», 16:00.

«Таврія-Сімферополь» - «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Катерина Усова (Київ)

Дискваліфіковані: немає.

Фото: facebook.com/hoff.ks


Обидві команди в чемпіонаті мають по чотири очка, та й за підбором гравців і досвідом виступів можуть розглядатися в шорт-листі фаворитів. Тому протистояння в Мар’янівці обіцяє бути принциповим і напруженим, а його підсумок здатен перегрупувати лідерів і змінити першу п’ятірку.

«Таврія», нагадаємо, посеред тижня грала в кубку, проте поступилася «Кривбасу» з великим рахунком (1:4 на полі суперника). «Балкани», які вибули з боротьби за трофей раніше, прибудуть на Херсонщину, маючи більше часу на підготовку. Втім, що стосується гостей, вони давно не вигравали на виїзді (ще з першолігових часів у них триває виїзна нічийна серія, яка нараховує вже три поєдинки).


Вівторок, 22 вересня 2020 року. м. Миколаїв, стадіон «Парк Перемоги», 16:00.

МФК «Миколаїв-2» - «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Дискваліфіковані: немає.

Після розгромної поразки в кубку від «Гірника-Спорт» запорізький клуб спробує реабілітуватися в чемпіонаті. тут «Металург» стартував вдало (3:0 в Нікополі), але потім пригальмував нульовою домашньою нічиєю з «Перемогою», тож тепер входить до когорти команд, у яких по 4 очки із шансами як піти в невеличкий відрив, так і відстати від фаворитів турніру.

МФК «Миколаїв-2» поки без очок, зазнавши поразок від «Енергії» (1:2 вдома) та «Балкан» (0:4 в гостях). Особливість резервної команди клубу Першої ліги полягає в тому, що вона може задіяти (особливо в матчі на своєму полі) більш досвідчених гравців із основної команди, які з тих чи інших причин потребують ігрової практики, тож скромна молодіжка в заключному матчі туру може раптово здивувати навіть недавніх першолігівців.

* * *

«Дніпро» (Черкаси) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору