Новини змагань

Гагун: "Агробізнесу" нічого не має завадити отримати сучасний стадіон

13:00, 15 вересня 2020

Захисник ФК "Агробізнес" Роман Гагун відповів на питання ЗМІ

Фото: пресслужба ФК "Агробізнес"


Герой другого туру у Першій лізі Роман Гагун поділився враженнями від перемоги над Кристалом (4:2), розповів про свої забиті м'ячі, а також наголосив на амбітних планах "Агробізнесу".

- Дуже приємно перемагати у такій номінації, - сказав Гагун. - Проте, для мене найголовніше, що команда здобула перемогу у непростому матчі. Радий, що вдало розпочали сезон. Перед нами стоїть завдання підвищення у класі, тому маємо досягати результату у кожному матчі.

- Перший тур команда пропускала. На вашу думку, це вам пішло на користь, адже було більше часу на підготовку?

- Кожному футболісту хочеться грати, а не весь час тренуватися. Якщо відверто,  не дуже хочеться бігати, стрибати на зборах(сміється). На мою думку, коротка пауза між чемпіонатами пішла нам на користь.Насамперед ми готуємося до матчів і нам важливо відчувати змагальний процес.

- На 33-й хвилині ви скористалися помилкою Крутіна, вбігли у вільну зону і прицільним ударом влучили у дальній кут. Тренер перед грою акцентував увагу, що треба більш активно тиснути на фланг, де грає молодий футболіст?

 - Такої установки не було, просто так склалося. Розвернули атаку на мій фланг і я вбіг в зону. Хочу відзначити хорошу передачу у виконанні Груші. Вважаю, що у тому епізоді помилилися фланговий захисник і фланговий півзахисник Кристалу, адже я граю на позиції правого захисника. Півзахисник Кристалу не дограв епізод. Не можна говорити, що лише Крутін винен у пропущеному м'ячі. Вся команда припустилася помилок і ми за це суперника покарали.

Перед грою тренер нам сказав, що потрібно дотримуватися свого стилю, гнути свою лінію і тоді досягнемо результату. Важливо було зіграти активно, тиснути на захист Кристалу. Чудово, що така наша гра принесла результат.

- Агробізнес повністю перегравав Кристал, але за вісім хвилин пропустили два м'ячі і були змушені відігруватися. Можливо, занадто рано заспокоїлися і повірили у перемогу? У чому причина такого провального відтинку матчу?

 - Зараз складно відповісти на це питання. Вийшли на другий тайм вмотивованими та сконцентрованими. Олександр Чижевський сказав, що важливо забити другий м'яч і тоді гра дещо заспокоїться. На жаль, припустилися помилок і двічі пропустили. Можу сказати, що гравці Кристалу забили з нічого. Думаю, що Іван Гливий сам не очікував, що зможе у тому епізоді забити, але він влучив точно у ціль.

Щодо другого пропущеного м'яча,то суперник скористався нашими помилками і вже змушені були наздоганяти. Ці вісім хвилин стали справжнім холодним душем для нас. Прикро пропускати, коли ти контролюєш гру.

- Другий пропущений м'яч ваша команда привезла сама собі. Напевно, гра у захисті - це той компонент, над яким треба працювати у першу чергу?

 - Мені здається, що у тому епізоді просто фортуна була на боці гравців Кристалу. Наш захисник вибивав м'яч і після рикошету м'яч опинився у Семенини, який у підсумку забив. Наш воротар не очікував такого розвитку подій, загубив ворота і так ми змушені були вже відіграватися. Збіг обставин посприяв нашому пропущеному м'ячеві. М'яч же міг відлетіти нашому гравцеві або в аут, але фортуна посміхнулася гостям. Будемо працювати, щоб в наступних матчах такого не допускати.

Переконаний, що нам потрібно працювати над всіма компонентами гри, необхідно вдосконалюватися. Якщо ти всім задоволений, то тоді треба завершувати з футболом. Аналізуємо свої помилки і намагаємося їх виправляти.

- За рахунок чого вдалося в останні 15 хвилин вирішити долю матчу і здобути перемогу? Можна сказати, що у функціональному плані почуваєтеся чудово, адже вдалося на мобілізувати всі свої ресурси?

- Відзначу, що після двох пропущених м'ячів тренер випустив трьох нових гравців, які допомогли нам перевернути хід матчу. У цьому матчі заміни тренерського штабу спрацювали на всі 100%. Хлопці добре увійшли у гру і можливо, суперник був до цього не готовий.

Наприклад, після передачі Петрова забив Семенюк. Взагалі, після замін почали більше тиснути на ворота суперника, пресингували, створювали моменти і заслужено перемогли. Така наша активна гра змушувала гравців Кристалу помилятися, поспішати.

- На 76-й хвилині після блискучої передачі Івана Когута ви потужним ударом відправили м'яча у сітку. Награна комбінація?

Дійсно, тренер завжди вимагає від нас створювати чисельну більшість на фланзі. Крайні захисники  повинні активно підключатися до атаки і забігати за спини півзахисників, щоб створювати ситуацію, коли два наші гравці залишаються проти одного захисника. Для захисника це завжди неприємно, адже йому потрібно стримувати відразу двох суперників. Чудово, що у моменті з другим забитим м'ячем вдалося втілити у життя свої напрацювання. Крайній півзахисник не встиг, а захисник пішов зустрічати Івана Когута. Я вбіг у вільну зону і відправив м'яча у сітку.

- Коли вам озвучили завдання на сезон? Які завдання ставляться перед командою?

 - Агробізнес за підсумками сезону прагне вийти до Прем'єр-Ліги. Після хорошого минулого сезону на загальних зборах озвучили це завдання. Саме на цьому зібранні почесний президент сказав, що ставить перед командою завдання підвищитися у класі. 

Щодо інфраструктури, то керівництво клуби працює над реконструкцією стадіону. Знаю, що хочуть вдосконалювати не тільки трибуни, а й увесь адміністративний корпус. Будівельники вже приїздили, все оглядали. Будівництво має бути масштабним. Наскільки мені відомо, то є певні проблеми, адже це не приватний стадіон, а комунальна власність. Потірбно отримати дозволи від міської влади. Думаю, що будівництву нічого не завадить і ми отримаємо сучасний стадіон.

Бліц

Народився у місті Шепетівка, Хмельницька область

Вихованець ДЮСШ Шепетівка

Перші тренери - Черняк Анатолій Олександрович і Олійник Анатолій Тимофійович

Улюблений футболіст  - Дані Алвес

Улюблений клуб  - Шахтар і Арсенал Лондон

Мета — пограти в Прем'єр-Лізі. Думаю, що  це цілком реальна задача

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами SportArena.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору