Новини змагань

MATCHDAY! Другий тур з трансляцією на XSPORT. Перша ліга. Анонс

10:00, 11 вересня 2020

Анонс матчів другого туру у Першій лізі

Тренування "Металіста 1925" напередодні виїзду до "Миколаєва". Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У вівторок, 15 вересня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі стартового туру з футбольним фахівцем Володимиром Пятенком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


11 вересня. 17:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» – «Кристал»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Футбольний клуб із Волочиська героїчно бореться з коронавірусною хворобою. Нагадаємо, саме через захворювання COVID-19 було перенесено матч «Агробізнеса» з «Поліссям» – новачком Першої ліги. А, зважаючи на те, що в кубку підопічні Чижевського, як одні з рейтингових лідерів дивізіону, стартують з наступного раунду, то матч із «Кристалом» стане для них прем’єрою в сезоні 2020/21.

«Кристал» проведе вже третій матч. У кубку херсонський клуб переграв давно знайомих по Другій лізі суперників – нікопольців (3:1), проте в чемпіонаті зазнав поразки від МФК «Миколаїв» (1:2 на своєму полі). Перший виїзд підопічних Хаврова на новому рівні – відразу в гості до одного з найсильніших клубів, адже «Агробізнес» у минулому сезоні до останніх турів боровся за першолігові медалі.


11 вересня. 17:00. Тернопіль. Міський стадіон

«Нива» – «Альянс»

Арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

Важливий матч двох команд із числа найсильніших у Другій лізі минулого сезону. «Нива» завершила скорочений коронавірусом сезон першою в Групі «А», «Альянс» – другим у Групі «Б». На новому рівні суперники відразу ж показали свій рівень.

«Нива», нагадаємо, вибила з кубку галицькі «Карпати» (2:1) та здобула нічию в стартовому турі проти харківського «Металіста 1925». Обидва матчі провела в гостях, отже, тепер проведе першу домашню зустріч.

«Альянс» вибив із Кубка України «Металіст 1925», після чого взяв гору в принциповому матчі проти «ВПК-Агро» (3:2), більш успішного як на аматорському, так і на друголіговому рівні суперника.

Матч двох команд з успішним друголіговим родоводом не лише розставить акценти відносно сил і можливостей дивізіону, але й стане хорошим матеріалом для аналізу для старожилів. Перша ліга ще знайомиться з новачками, і перша отримана інформація підтверджує – вони гідні!


11 вересня. 17:00. Миколаїв. Верхній стадіон

«Миколаїв» – «Металіст 1925»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дмитро Сула вже забив свій дебютний м'яч за МФК "Миколаїв". Фото: mfc.mk.ua


Миколаївці під орудою Близнюка оптимістично завершили минулий сезон і з прекрасним результатом почали новий. Хай і з різницею в один м’яч, але «Миколаїв» виграв і в кубку (1:0 у «Балкан»), і в чемпіонаті (2:1 у «Кристалу». А тепер зіграє домашню прем’єру проти сильного суперника.

«Металіст 1925» минулого сезону до кінцівки чемпіонату був реальним претендентом на медалі та підвищення в класі, але все ж залишився в Першій лізі і тепер під керівництвом нового головного тренера – легенди «Шахтаря» Кривенцова – спробує оновитися й покращити результати.

Втім, новий штаб ще чекає на свою першу перемогу – поразка 0:2 в Сумах від «Альянсу» на кубок і нічия з тернопільською «Нивою» 1:1 вдома в стартовому турі нового чемпіонату. А якщо врахувати, що останніх два роки «Металіст 1925» не може виграти у миколаївців (дві поразки та нічия), то цей матч обіцяє бути ще цікавішим.


11 вересня. 18:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь» – «Прикарпаття»

Арбітр: Андрій Кошура (Чернівці)

Столичний клуб у кубку розпочинає з другого раунду, та ще й у чемпіонаті пропустив старт через перенесення його матчу з «Вересом» (коронавірусна хвороба у гравців суперників), тож тепер готується вийти на прем’єру сезону для себе.

Суперник – досить мотивований. Після вильоту в кубку по пенальті від хмельницького «Поділля» івано-франківський клуб змінив тренерський штаб, тож Мостовий дебютує якраз у матчі проти одного з фаворитів сезону.

Загалом, «Оболонь» цілком переконливо грає проти «Прикарпаття» (три перемоги та одна нічия), однак в літньому дограванні в Києві команди розійшлися нічиєю – 3:3, яка спричинила довірення тренерської посади Іващенку та переведення Мазуренка на пост спортивного директора. 3:3 із тодішнім претендентом на медалі – це висока планка очікувань, яку підняли тоді підопічні Ковалюка.


11 вересня. 18:30. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Волинь»

Арбітр: Євгеній Цибулько (Черкаська область)

Пряма трансляція – XSPORT

Легендарний «Метеор» прийме матч Першої ліги. Достроковий переможець Групи «Б» – «ВПК-Агро» – у стартовому турі поступився принциповому супернику, «Альянсу» (2:3 в гостях), але до того переграв зірковий «Метал» у Харкові, просунувшись далі в кубку.

Тепер чергове складне випробування для «ВПК-Агро» – домашній матч проти луцького клубу, розлюченого поразкою від «Кременя» (2:3 на своєму полі). Маючи сильний добір як досвідчених, так і перспективних гравців, «Волинь» має підстави сподіватися на значно кращі результати й спробує реабілітуватися вже зараз.


11 вересня. 19:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

Представлення новачків і нової форми на центральному стадіоні має надихнути «Чорноморець» на перший домашній матч 2020/21. Нагадаємо, підопічні Ковальця здобули перемоги в обох попередніх іграх, які проводили на виїзді: з рахунком 3:2 переграли друголігову «Енергію» в кубку, з рахунком 2:1 – «Авангард» у стартовому матчі чемпіонату. Після тривалих подорожей за маршрутом Одеса – Нова Каховка – Краматорськ – і знову Одеса «Чорноморець» зіграє довгоочікувану домашню зустріч.

Суперник – «Гірник-Спорт». По-перше, цікавий тим, що його очолює ексгравець одеситів Жабченко. По-друге, певними кадровими перетинами. По-третє, тим, що минулого сезону дав бій супернику з Favbet Ліги й (команди обмінялися домашніми перемогами), і за рівності очок команди розділили 9-10 місця в підсумковій таблиці. «Гірник-Спорт», нагадаємо, перший тур пропускав через коронавірусні захворювання у «Прикарпаття», а в кубку в додатковий час у обласному протистоянні переграв савинецьку «Олімпію» – володаря Кубка України серед аматорів.


12 вересня. 16:00. Кременчук. «Кремінь-Арена»

«Кремінь» – «Авангард»

Арбітр: Вадим Подригуля (Луцьк)

Напередодні "Авангард" поступився у Кубку у серії пенальті "Металургу". Фото: facebook.com/mfcmetalurg


Кременчук з великим інтересом чекає на свою оновлену команду. «Кремінь» вперше зіграє на власному полі під керівництвом Головка, до цього вигравши і в кубку (2:0 над «Перемогою» - дебютантом Другої ліги), і в чемпіонаті (3:2 над «Волинню» в стартовому турі). Тепер настала черга домашньої зустрічі, до якої «Кремінь» зумів належним чином зацікавити та обнадіювати публіку.

В свою чергу, «Авангард» в оновленому складі й під керівництвом Городова проти цього суперника зіграє вперше, а раніше «Кремінь» так і не зміг обіграти краматорців (1 нічия та 5 поразок).

Наразі «Авангард» провів два матчі – домашня поразка 1:2 від «Чорноморця» в чемпіонаті й кубкова поразка в серії післяматчевих пенальті в Запоріжжі від місцевого «Металурга», який понизився в класі й виступає тепер у Другій лізі.


12 вересня. 16:00. Київ. НТК ім. В.Баннікова

«Полісся» – «Верес»

Арбітр: Олег Когут (Тернопіль)

"Полісся" напередодні презентувало новачків. Фото: polissyafc.com


Довгоочікувана прем’єра двох новачків Першої ліги. «Полісся» пробилося сюди напряму, як друга команда Групи «А» в недограному чемпіонаті Другої ліги. «Верес» - через двоматчевий двобій з «Черкащиною» в Плей-офф ПФЛ. Новий очільник житомирян Шищенко свого часу грав із наставником рівнян Віртом як у клубах, так і в збірній. Але на тренерському містку це протистояння в Першій лізі відбудеться вперше.

«Верес», нагадаємо, пропустив матч стартового туру з «Оболонню», а «Полісся» – з «Агробізнесом», через коронавірусну хворобу. Але з низкою новачків і кадровими перетинами ці суперники однозначно видадуть надзвичайно цікаве протистояння. Від 1960 року команди двох міст провели між собою на всеукраїнському рівні 69 матчів: 28 перемог житомирян, 8 нічиїх, 33 перемоги рівнян, м’ячі 73:83. У минулому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами (2:0 Житомир, 2:1 Млинів).

У кубку обидві команди пройшли далі, вигравши в гостях. «Полісся» мінімально виграло у «Чайки», «Верес» – розгромив «Дніпро» (5:0).

Побажаємо командам гарного футболу, а глядачам – яскравого видовища! Для вашої зручності регламент ПФЛ передбачає обов’язкову трансляцію матчів наших змагань.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору