Новини змагань

132 дебютанта. Друга ліга. Відлуння матчів першого туру

19:00, 7 вересня 2020

Повернення «Дніпра» з Черкас і дев’ять клубів-дебютантів

Фото: facebook.com/FCVolynLutsk


«Волинь-2» Луцьк, ФК «Чернігів», «Метал» Харків, «Кривбас» Кривий Ріг дебютують у Другій лізі з перемоги, «Карпати» Галич, «Яруд» Маріуполь, «Перемога» Дніпро – з нічиєї, а «Рубікон» Київ та «Карпати» Львів – з поразки.

Петропавлівська «Чайка» не програє вже сім матчів поспіль (дві нічиї).

Безвиграшна та програшна серія ФК «Ужгород» переривається на позначці у сім матчів.

Безнічийна серія ФК «Ужгород» триває вже дев’ять матчів, одеського «Реал Фарма» - сім, чернівецької «Буковини» - шість.

Пропускна серія одеської «Реал Фарми» та вишгородського «Діназа» триває вже вісім матчів, аналогічна серія ФК «Ужгород» переривається на позначці у сім матчів.

Вперше в історії Другої ліги матчі пройшли на таких трьох стадіонах: "Мар'янівський" (Мар'янівка, Херсонська область), "Підшипник" (Луцьк), "Олімпійські Резерви" (Дніпро). Стадіон "Підшипник" у Луцьку став лише другим у Волинській області у Другій лізі – після арени у Ковелі.

Едуард Сарапій («Металург») у ворота ФК «Нікополь» забив дебютний м’яч сезону.

Богдан Куксенко (МФК «Миколаїв-2») двічі забив у власні ворота (це лише другий випадок подвійного самострілу у Другій лізі, до цього лише Віталій Авраміді-Басюк з мелітопольського Олкому 20.05.1998 забивав двічі у власні ворота в одному матчі), а Юрій Верещак («Карпати» Галич) одного разу.

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua


Володимир Тименко («Чайка») забиває у третьому матчі поспіль, Віктор Ряшко (ФК «Ужгород») – у другому. Ігор Кірієнко ("Діназ") забиває у Другій лізі 72-й м’яч і виходить на дев’яте місце у переліку найкращих бомбардирів турніру.

Захар Добровольский («Діназ») у віці 16 років 256 днів стає наймолодшим гравцем сезону, а Адріан Пуканич (ФК «Ужгород») у віці 37 років та 76 днів – найстаршим.

Підсумки ігрового туру

У цілому зіграно 12 матчів, дві перемоги господарів, три нічиї та сім перемог гостей. Забито 33 м’ячі (у середньому 2,75 за гру), господарі забили 12 м’ячів, гості – 21. У першому таймі було забито 12 м’ячів і 21 у другому. Арбітрами було показані 54 попередження та одне вилучення, також було призначено п’ять пенальті (одне нереалізоване). Загалом вісім матчів туру відвідало 1785 глядачів (у середньому 223 за гру). У турі зафіксовано два дублі та чотири впевнені перемоги.

Голи: найперший – Вадим Гриппа («Таврія-Сімферополь», шоста хвилина), найпізніший – Едуард Сарапій («Металург», 90+4 хвилина).

Пенальті та вилучення.

Пенальті реалізували: Роман Лебедь («Карпати» Галич), Віктор Ряшко (ФК «Ужгород»), Олександр Жданов («Поділля»), Владислав Сандрак-Вінницький («Яруд»). Пенальті не реалізували: Руслан Фомін («Метал», воротар).

Перше вилучення сезону у Другій лізі: Данило Бібік («Яруд», у першій грі).

Воротарі

Суха гра в активі восьми голкіперів: Ярослав Котляров («Металург»), Роман Льопка («Кривбас»), Артур Денчук («Метал»), Ігор Варцаба («Перемога»), Роман Герич («Балкани»), Олег Чуваєв («Поділля»), Олександр Рощинський (ФК «Чернігів»), Михайло Готра (ФК «Ужгород»).

Ювілеї гравців

190-ту гру у другій лізі проводить: Ігор Кірієнко ("Діназ"), 130-ту: Олександр Жданов ("Поділля"), 110-ту: Тимофій Брижчук ("Нива"), 90-ту: Сергій Давидов ("Метал"), 80-ту: Олександр Шевченко ("Енергія"), Віталій Фетісов ("Таврія-Сімферополь"), Андрій Лиховидов ("Реал Фарма"), 70-ту: Василь Адаменко (ФК "Нікополь"), Євгеній Чепурненко ("Діназ"), 60-ту: Вячеслав Студенко ("Енергія"), Анатолій Чорномаз ("Рубікон"), 50-ту: Євгеній Соколан ("Таврія-Сімферополь").

Десятий м’яч у Другій лізі забиває Віктор Сахнюк ("Буковина").

Дебютний м’яч у Другій лізі забивають: Руслан Фомін ("Метал", у першій грі), Максим Сурженко (МФК "Миколаїв-2", у 18-й грі), Володимир Заваляк ("Карпати", у 13-й грі), Владислав Сандрак-Вінницький ("Яруд", у шостій грі), Богдан Могильний ("Металург", у третій грі), Олександр Конопко (ФК "Чернігів", у другій грі), Анатолій Кохановський (ФК "Чернігів", у першій грі), Кирило Костенко ("Поділля", у першій грі), Назарій Богомаз, Вадим Лучка (обидва "Волинь-2", у першій грі), Микола Ярош ("Метал", у першій грі),

Другий дубль у другій лізі: Едуард Сарапій («Металург»), перший: Руслан Фомін («Метал», у першій грі),

 

Денис Столярчук для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору