Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Перший тур. Анонс

09:00, 5 вересня 2020

Анонс матчів першого туру у Першій лізі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У понеділок, восьмого серпня, о 00:10 в етер телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна» з ексфутболістом низки команд Іваном Кривошеєнком. Будуть проаналізовані матчі стартового туру.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Одразу три матчі перенесені через захворювання на COVID-19:

«Агробізнес» - «Полісся», «Гірник-Спорт» - «Прикарпаття», «Оболонь» - «Верес»


П'яте вересня. 17:00. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Миколаїв»

Арбітр: Євгеній Петренко (Одеса)

Південне дербі відразу ж після підвищення в класі – надзвичайно цікавий матч стане одним із «козирів», із яких заходить Перша ліга в новий сезон. «Кристал» під орудою Шевцова та Хаврова зумів повернути місту Херсону Першу лігу вперше з часів прем’єрного національного чемпіонату.

Тепер у гості до недавніх друголігівців завітає сусід і принциповий суперник – МФК «Миколаїв», який під керівництвом Близнюка фінішував на 11 місці в минулому сезоні Першої ліги. Від сезону 2005/06 суперники не перетиналися в офіційних матчах (домашні перемоги 2:1), проте награли чимало контрольних. І – що важливо – мають багаті кадрові перетини, тож для тих же Семенини та Барладима протистояння з клубами, за які вони грали колись раніше, може стати принциповим.


П'яте вересня. 17:00. Суми. «Ювілейний»

«Альянс» – «ВПК Агро»

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Гарячий поєдинок двох сильних клубів, які пройшли разом шлях із аматорських змагань до Першої ліги, по суті, за два поспіль змагальні сезони. Трішки успішнішим на цьому шляху був «ВПК-Агро» – він став чемпіоном України серед аматорів у 2019 році, а також достроковим переможцем Групи «Б» Другої ліги минулого сезону.

Проте в третьому місці «Альянсу», яке змусило його грати стикові матчі, криється свій плюс: зате команда із Сумщини в хорошому тонусі після виграного двоматчевого протистояння з запорізьким «Металургом». Втім, якщо судити по яскравій виїзній перемозі «ВПК-Агро» над «Металом» у Кубку України, це буде протистояння гідних одне одного суперників.

У друголіговому чемпіонаті «ВПК-Агро» двічі мінімально обіграв липоводолинців (голи Шарка та Красова), а от в аматорському чемпіонаті в стикових матчах спершу «Альянс» виграв на Дніпровщині (3:1), але потім «ВПК-Агро» взяв переконливий реванш на Сумщині (4:0), і це була важлива перемога на шляху чемпіонства.


П'яте вересня. 17:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» – «Чорноморець»

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

Краматорський колектив значно оновився і вперше зіграє під керівництвом Городова – молодий спеціаліст раніше працював із юнацькою командою «Авангарду», тож, є думка, цього сезону ми побачимо в дії багатьох із його тамтешніх підопічних.

У свою чергу, «Чорноморець» вперше мав змогу провести хай і короткі, але збори під керівництвом Ковальця, який, нагадаємо, очолив команду навесні якраз під відновлення минулого сезону.

Сергій Іванович провів селекцію, запросив кількох новачків, у тому числі – таких топ-рівня Першої ліги, як Поспєлов («Металіст 1925»), Підківка та Козак («Карпати»), Валєєв («Оболонь»). Тож «Чорноморець» спробує реабілітуватися як за дві поразки від краматорців у минулому сезоні, так і за те, що фінішував нижче в таблиці (10-те місце і восьме при 6 очках різниці).


П'яте вересня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Кремінь»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Василь Сачко повертається до тренерської роботи матчем проти Олександра Головка, який також скучив за роботою. Фото: fcvolyn.net


Прем’єра оновленої «Волині» під керівництвом клубної легенди – Сачка – випала на матч проти такого непростого суперника, як «Кремінь». По-перше, очолює цю команду зірковий захисник «Динамо», «Таврії» та збірної 90-х Головко. По-друге, в 16 матчах між суперниками зберігається дивовижний паритет (по 7 перемог при 2 нічиїх), і в минулому чемпіонаті вкрай важливі очки «Волинь» Тлумака втратила якраз на «Кремінь-Арені» (1:1).

До нового сезону «Волинь» підійшла без найкращого гравця Першої ліги останніх років Кожанова, а також іще кількох досвідчених виконавців, але із низкою новачків. І, що особливо приємно, серед них багато тих, хто свого часу пройшов фаховий вишкіл у луцькому клубі, а тепер повернувся, збагачений досвідом роботи в інших клубах і навіть чемпіонатах.


П'яте вересня. 19:25. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» – «Нива» Т

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

«Металіст 1925» зіграє із знаковим для себе суперником. Свого часу, влітку 2017-го, прем’єра харківського клубу на професіональному рівні відбулася якраз у кубковому матчі з тернопільською «Нивою». І тоді на полі суперника тернополяни виграли в яскравому матчі з 2:2 і серією післяматчевих пенальті.

З того часу обидва колективи неодноразово міняли тренерські штаби та обновлювали склади команд, проте, треба віддати їм належне, клуби прогресували. «Металіст1925» минулого сезону цілком реально боровся за підвищення в класі, і після сьомого місця за підсумками чемпіонату змінив тренерський штаб.

Кривенцов, який прийшов на зміну Демченку та Хруслову, почав із кубкової поразки від «Альянсу» (0:2 в гостях) у дещо вимушено експериментальному складі. «Нива» ж переграла на виїзді галицькі «Карпати» (2:1). Та й взагалі, команда – достроковий переможець Групи «А» Другої ліги, напередодні повернення клубу в Перщу лігу чотири роки по тому заслужила загальну повагу. Річ у тім, що бойову основу, за винятком кількох більш старших футболістів, у Малика складає молодь 1998-2001 р.н. Винятковий інтерес викликає тепер прем’єра тернополян на більш високому змагальному рівні.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору