Новини змагань

MATCHDAY! Дев'ять матчів неділі! Друга ліга. Перший тур. Анонс матчів

10:00, 6 вересня 2020

Анонс матчів першого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: fcuzhhorod.com


У вівторок, 08 вересня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у дебютному турі з ексфутболістом низки команд Іваном Кривошеєнком. Початок о 00:10.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує на трибуни і до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Група «А»

Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Буча. Стадіон «Ювілейний», 14:00.

«Оболонь-2» (Буча) - ФК «Ужгород»

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

Дискваліфіковані: немає.

У минулому сезоні карантинна пауза застала ці команди на 11 та 10 місцях відповідно. Проте відтоді багато часу минуло, обидві команди змінили тренерів і суттєво обновили свої склади. Приємно відзначити, що окремі футболісти (як Мате, Машталір) піднялися на новий рівень майстерності і вибилися після успішної практики в цих командах у вищі дивізіони.

Взаємини суперників включають у себе два матчі регулярного чемпіонату минулого сезону: в Ужгороді виграли господарі (3:1), в Бучі – оболонці взяли реванш (4:0). Всього три очка розділили ці команди за підсумками незакінченого чемпіонату 2019/20, що тільки підкреслює рівність і принциповість взаємин. ФК «Ужгород» прибуває на Київщину в гарному настрої, вигравши в кубку у «Буковини» (2:0).


Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Львів, стадіон «Україна», 16:00.

«Карпати» Львів - «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає.

Дебют іменитого клубу «Карпати» в Другій лізі чемпіонату України з футболу відбудеться матчем проти «Поділля». Гості піднесли одну з найгучніших сенсацій Кубка України, по пенальті перегравши першолігове «Прикарпаття». Команда посилилася досить досвідченими гравцями, в числі яких – і люди з досвідом на найвищому рівні. Зрозуміло, для карпатівської юні це буде серйозне випробування та міцність – і перший досвід гри із старожилами Другої ліги (в кубку, нагадаємо, львів’яни розгромно програли «Епіцентру» - віце-чемпіону України серед аматорів).


Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Луцьк. Стадіон «Підшипник», 16:00.

«Волинь-2» (Луцьк) - «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Катерина Усова (Київ)

Дискваліфіковані: немає.

Дебют резервного складу ФК «Волинь» під керівництвом Шахова припав на матч проти вінницької «Ниви». Старожили Другої ліги минулий скорочений чемпіонат завершили на 9 місці серед 11 учасників Групи «А», але оновлений склад вінничан зіграє вперше в новому сезоні (через неявку ФК «Чернігів» на кубковий матч у Вінницю, зумовлений поломкою автобуса).


Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Макарів. Стадіон «ім. М. Х. Бруквенка», 17:00.

«Діназ» (Вишгород) – «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Дискваліфіковані: немає.

Важливий матч двох амбітних команд – серйозне протистояння, особливо цікаве персонами новачків обох клубів. «Діназ» та «Буковина» дозаявили гравців із більш високих за статусом ліг. Ті ж Чепурненко та Кірієнко, дебютанти «Діназа», свого часу здобували медалі найвищого рівня в обох лігах ПФЛ, мають значний стаж та велику кількість матчів і голів у чемпіонаті України серед професіональних клубів.

«Буковина» теж дозаявила гравців із досвідом. Нагорний, Боровець, Сахнюк і інші – це футболісти, дуже необхідні молодій, загалом, команді, де дають шанс молодим місцевим вихованцям. У минулому сезоні «Діназ» двічі обіграв чернівчан (3:2 вдома, 1:0 в гостях). Клуб із Київщини фінішував взимку четвертим, у той час, як «Буковина» - восьмою, маючи на третину очок менше.


Неділя, 6 вересня 2020 року. смт. Дунаївці. Стадіон «Колос», 17:00.

«Епіцентр» (Дунаївці) - ФК «Калуш»

Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)

Дискваліфіковані: немає.

"Епіцентр" пройшов до наступного раунду "Кубка України. Фото: facebook.com/fcdunaivtsiepicentr


Віцечемпіон України серед аматорів фантастично розпочав свої виступи на професіональній арені – «Епіцентр» розгромив львівські «Карпати» (4:0) у Кубку України, а дебютант команди, півзахисник Буй, відзначився хет-триком. Прекрасний почин гарантує інтерес до другого поспіль домашнього матчу дунаєвецького клубу.

Тим більше, прибуває в гості п’ята команда Групи «А» минулого сезону – ФК «Калуш». Команда гостей буде загадкою для своїх суперників у стартових турах, тому що дуже суттєво оновила склад.


Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 17:00.

«Карпати» (Галич) - «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Дискваліфіковані: немає.

Після тривалої перерви професіональний футбол повертається в Бурштин. Свого часу тутешній «Енергетик» досить довго грав у ПФЛ, дійшов до Першої ліги. «Карпати», які представляють цей край, сусідні міста Галич і Бурштин, проведуть свій дебют у Другій лізі матчем із «Чайкою». Особливим цей матч буде для наставника команди з Київщини – авторитетний у минулому футболіст «Закарпаття», «Арсеналу» (Київ) і низки інших вітчизняних команд, Тарас Ільницький родом із Івано-Франківщини і привезе підопічних грати, по суті, в рідне місто.

Обидві команди ріднить ще й той фатк, що вони будуть зосереджені винятково на чемпіонаті: «Карпати» програли в кубку вдома тернопільський «Ниві» (1:2), а «Чайка» - першоліговому «Поліссю» із Житомира (0:1).


Неділя, 6 вересня 2020 року. с. Щасливе, стадіон «Княжа-Арена», 17:00.

«Рубікон» (Київ) – ФК «Чернігів»

Арбітр – Максим Фірсов (Рівне)

Дискваліфіковані: немає.

«Рубікон» і ФК «Чернігів» ще минулого сезону змагалися одне проти одного в Чемпіонаті України серед аматорів, а тепер синхронно підвищилися в класі й здобули професіональний статус. У минулому чемпіонаті на полі киян команди зіграли внічию 1:1, а в Чернігові перемогли господарі – 3:1. Що стосується стажу, то «Рубікон» вже провів свій професіональний дебют (поразка від вишгородського «Діназа» - 0:2), а от ФК «Чернігів» через поламку автобуса не зміг виїхати в Вінницю на кубковий матч проти «Ниви».

Група «Б»

Субота, 5 вересня 2020 року. м. Нікополь, стадіон «Електрометалург», 16:30.

ФК «Нікополь» - «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Денис Федан (Олександрія)

Дискваліфіковані: немає.

Рік потому «Металург» знову в Другій лізі – після захоплюючого сезону на більш високому рівні. Відзначимо, що запорізький клуб мужньо боровся до останніх турів за збереження першолігової прописки, дограючи чемпіонат напів юнацьким складом через спалах коронавірусної хвороби. Зараз «Металург» зіграє в оновленому складі, а колишній гравець збірної України В.Микитин проведе свій тренерський дебют на чолі запорізького клубу. До цього він багато років плідно працював із молодіжною командою «Зорі».

Стосовно господарів, то вони проведуть другий поспіль домашній матч. У кубку вони програли вдома «Кристалу», отже, після поразки від херсонців сконцентровані винятково на чемпіонаті та, зокрема, матчі проти статусного суперника.


Субота, 5 вересня 2020 року. м. Одеса. Стадіон «Іван», 17:00.

«Реал Фарма» (Одеса) – «Кривбас» (Кривий Ріг)

Арбітр – Олександр Сахно (Київ)

Дискваліфіковані: немає.

«Реал Фарма» проведе домашній матч проти «Кривбасу» в оновленому складі та під керівництвом О.Рязанцева – свого нового головного тренера. Нагадаємо, в Кубку України одесити вели в рахунку на Херсонщині, але все ж поступилися сімферопольській «Таврії».

А от «Кривбас» за присутності президента України В.Зеленського, який зробив символічний перший удар у матчі, в красивому двобої переграв «Черкащину», ознаменувавши прем’єру відродженого футбольного бренду перемогою в кубку. Цікаво, що попередні сім матчів між цими суперниками (включаючи історію ФК «Гірник») були безкомпромісними – 3 перемоги одеситів, 4 перемоги криворіжців – і жодної нічиєї. Тепер цікаво буде побачити, як один із фаворитів сезону проекзаменую «фармацевтів» – «Реал Фарма» був дев’ятим на час зупинки змагань минулого сезону, а «Гірник» – четвертим.


Субота, 5 вересня 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 18:00.

«Дніпро» (Черкаси») – «Метал» (Харків)

Арбітр – Ростислав Дубина (Дніпро)

Дискваліфіковані: немає.

Ще один шанований бренд відновлюється в вітчизняному футболі – мова про «Дніпро» (Черкаси). Клуб із славною історією нині має доосить молодий склад, який ґрунтується на вихованцях місцевого футболу. Є серед них і такі авторитетні, як той же Авер’янов, який грав за клуби УПЛ і пройшов футбольне навчання, зокрема, в харківському «Металісті».

Дніпряни прийматимуть дуже сильного суперника, та ще й додатково мотивованого кубковою поразкою від «ВПК-Агро» у першому матчі в історії. «Метал» під керівництвом іменитого футболіста й тренера-новачка Кучера має в складі низку гравців особливого авторитету, як Фомін, Давидов, Федорів, Нехтій і багато інших. Тож справедливо називається в переліку команд, до яких потрібно поставитися з особливою увагою – як потенційних фаворитів сезону.


Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Дніпро, стадіон «Олімпійські Резерви», 16:00

«Перемога» (Дніпро) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає.

ФК "Перемога" запросив на матч уболівальників. Фото: facebook.com/fcperemoga


Цікавий матч двох суперників, які ще минулого сезону були зовсім у різних лігах. «Перемога» – це сьома команда Групи 3 Чемпіонату України серед аматорів, «Балкани» - 14-та команда Першої ліги 2020 року. Втім, доля розпорядилася так, що тепер вони в одній лізі – спостерігачам від того ще цікавіше. Очолювана легендарними Тараном, Яровенком і Башкіровим «Перемога» має цікавий молодий склад із низкою гравців із відомих футбольних шкіл України. А от «Балкани» практично повністю зберегли свій першоліговий склад, тож матимуть бонус зіграності.

Обидві команди завершили виступи в кубку: «Перемога» вдома поступилася «Кременю», «Балкани» – «Миколаєву», втім, це суперники вищого класу, з Першої ліги. А от на що здатні колективи безпосередньо в Другій лізі – покаже гра.


Неділя, 6 вересня 2020 року. с. Мар’янівка. Стадіон «Мар’янівський», 17:00.

«Таврія-Сімферополь» - «Яруд» (Маріуполь)

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Дискваліфіковані: немає.

«Таврія» продовжує виступи й значно посилює склад. У кубку вона здобула вольову перемогу над «Реалом Фармою» (2:1), тепер в чемпіонаті з інтересом поміряється силами з маріупольським «Ярудом».

Відзначимо, що гості – четверта команда Групи 3 Чемпіонату України серед аматорів. А от новотроїцька «Таврія», значна частина гравців якої перейшла якраз у сімферопольський клуб, виграла цю групу й дійшла до плей-офф. Отже, зустрінуться суперники, які знають можливості одне одного.


Неділя, 6 вересня 2020 року. м. Миколаїв, стадіон «Парк Перемоги», 17:00.

МФК «Миколаїв-2» - «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

Дискваліфіковані: немає.

Резервний склад першолігового миколаївського клубу може гордитися своєю роботою – низка вихованців МФК «Миколаїв» у минулому сезоні дебютувала в першій команді, а такі гравці, як Ляшевський, Порох і Березянський, мають підстави вважати, що вже закріпилися в Першій лізі. Завжди цікаво стежити за такими молодими колективами, які можуть піднести сюрпризи у кожному турі.

До таких відносимо й «Енергію», в якої досить невисокий середній вік і чимало гравців 18-22 років у стартовому складі. Після яскравої гри з «Чорноморцем» у кубку (поразка 2:3 від авторитетного першолігового клубу) новокаховці їдуть грати проти миколаївців. У складі гостей – низка новачків, у тому числі, досвідчені півзахисники Біжко («Таврія») та Богданов («Нікополь)».

«Черкащина» (Черкаси) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору