Новини ЗМІ

Шищенко: амбіції "Полісся" - перемагати в кожному матчі (відео)

11:00, 4 вересня 2020

Головний тренер ФК «Полісся» Сергій Шищенко про амбіції, потреби команди та готовність до сезону 2020/21

Фото: times.zt.ua


Незабаром ФК «Полісся» розпочне ігровий сезон 2020/21 у Першій Лізі. За час карантину сталося багато змін: інший тренер, загадковий спонсор, втрата «старих» гравців та поява новачків. Нещодавно «жовто-зелені» здобули перемогу над СК «Чайка» та пройшли перший попередній етап Кубку України з футболу. Новий головний тренер Сергій Шищенко говорить, що результатом матчу задоволений, але самою грою поки що ні.

«Я задоволений тим, що все ж почали офіційні ігри за останніх більш як вісім місяців.  Востаннє хлопці грали в листопаді, тому це дуже важливо, що ми почали сезон, і ще й з перемоги. Вона була складною, результатом я задоволений, грою — не зовсім. Напевно відчувалося у хлопців хвилювання, бо все ж перший офіційний матч за такий довгий проміжок часу. Відчувалася нерівність, десь ми зіграли не зовсім так, як потрібно було, але найголовніше, що ми перемогли в цьому матчі. В плані психології було дуже важливо перемогти в першому офіційному матчі, ми це зробили і пройшли далі в Кубок».

Майже два місяці минуло з часу представлення Сергія Шищенка команді, фанам та ЗМІ. За цей час тренер зумів пізнати краще гравців, побачити слабкі і сильні сторони.

«Я вже практично півтора місяці працюю з командою. Звичайно, вже з багатьма гравцями познайомився, вивчив їх. Зрозуміло, що десь в плані футболу я їх перелаштовую трохи, бо в мене інші вимоги і погляди на футбол. Спочатку їм було складно, як фізично, так і психологічно, бо довгий час вони були без футболу. Важко було й сприймати нову інформацію, але я задоволений, як вони зараз її сприймають, частково задоволений виконанням, бо все ж хочеться, щоб ми краще грали, діяли, і показували кращі результати ніж показуємо зараз.

Я говорив, що хочу грати в атакуючий футбол, і звичайно потрібний баланс, щоб у нас була і гарна оборона, і ми добре могли атакувати. У нас це виходить, порівняно з тим як ми починали наш збір, і як пройшли перші контрольні ігри. Видно, що команда стала більш дисциплінованою, хлопці більше розуміють, як потрібно атакувати та оборонятися в тих чи інших ситуаціях. Звичайно, є помилки, вони будуть завжди, але ми повинні працювати так, щоб їх мінімізувати і зробити нашу гру ще кращою».

Фото: times.zt.ua


За час карантину у складі відбулися зміни. Лави «поліських вовків» покинули одні з найбільш улюблених гравців, зокрема й капітан Євгеній Немтінов. Але тренер запевняє, що заміну колишнім гравцям вже знайшли, зокрема обрали й нового капітана.

«Ще до мого представлення пішло кілька гравців. Це Боровець, Мозіль, Ковпак. Коли я вже розпочав працювати, побачив і оцінив можливості декого з них. І теж всім відомо, що команду покинули Корохов, Мосіюк, Задерецький, Терзі. Немтінов перейшов в „Агробізнес“.

 

"Є втрати, але так само ми намагалися посилити команду тими гравцями, які були нам доступні, і яких ми хотіли бачити. Не вдалося нам запросити всіх, кого хотіли, але вважаю, що посилились тим, ким могли. Потрібний час, є проблеми в тому, що деякі хлопці, які були з самого початку зборів - більш зіграні. А новачкам потрібен час, щоб зрозуміти гру, перелаштуватися. Чемпіонат вже ось-ось розпочнеться, і це трохи турбує, але нічого страшного, ми справимося. Я гадаю, багато команд у такій ситуації. Я прихильник того, щоб призначати капітана, щоб не футболісти обирали, а призначав тренер.

Ярослав Галенко став капітаном, його помічники — Марат Даудов і Денис Притиковський".

Звісно, серед амбіцій головного тренера — перемоги. Він впевнений, що до сезону 2020/21 команда готова, хоча є над чим працювати.

"Я думаю, що ми готові до сезону. Знову ж таки, хочеться покращити нашу гру, але на це потрібен час, півтора місяці недостатньо для того, щоб зробити її ідеальною, але напевно вона й не буде ідеальною тому, що все одно будуть якісь помилки і проблеми, які треба буде виправляти. Але достатньо того, щоб підготувати фізично і психологічно, і дуже важливою була наша перемога у матчі Кубка України, щоб позитивно розпочати сезон.

Фото: times.zt.ua


Особисто я хочу, щоб якнайшвидше у нас виходила хороша гра, і ми довели це нашим вболівальникам. Звичайно, в моїх амбіціях, скажімо не ТОП-10, а перемога в кодному матчі, і бажаю, щоб футболісти до цього прагнули. Ми будемо битися до кінця, показувати результат, будемо до цього йти в кожному матчі. Все ж хочеться, щоб „Полісся“ було не в середині турнірної таблиці, а якомога вище навіть у свій перший сезон в Першій Лізі».

Сергій Шищенко говорить, що «жовто-зелені» забезпечені усім необхідним, єдине чого потребують — це стадіон «Полісся», аби мати можливість грати домашні матчі.

«Напевно є одна потреба, щоб ми грали на цьому стадіоні, і вона, напевно, найважливіша. У всьому іншому керівництво клубу, мер міста і новий спонсор роблять все, щоб футболісти почувалися комфортно».

 

Пресслужба ПФЛ за матеіралами times.zt.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору