Новини ЗМІ

Хавров: "Кристал" інколи грав з одним голкіпером

09:00, 30 серпня 2020

Головний тренер МФК "Кристал" - про старт сезону у Першій лізі та підсилення складу

Фото: mfckrystal.com


Про підсумки сезону у Другій лізі

- Перед початком сезону у мене було 10-12 днів для ознайомлення з командою, - розповів Хавров клубній пресслужбі. - Дкого з футболістів я вже знав, загальне уявлення про "Кристал" мав, адже ретельно стежив за його виступами раніше. Не було тільки розуміння щодо рівня команд у Другій лізі. Відразу була поставлена задача перед гравцями та тренерським штабом – вихід до Першої ліги. Ми розуміли амбіції декількох команд у нашій групі, які планували підвищитись у класі, тому було важливо не втрачати очки у матчах з тими клубами, які слабкіші за рівнем.

Дуже непогано провели перше коло – від осінньої частини наші очікування справдилися. Були деякі матчі, де не вистачало кадрового потенціалу – травми, дискваліфікації, також була низка поєдинків, де, скажімо, через травму Герасименка ми грали з одним голкіпером.

Про підготовку до Першої ліги

- Ми підсилилися взимку, але через відомі причини чемпіонат був достроково припинений. Наразі ті гравці, з якими ми готувались до рестарту минулого чемпіонату, плідно працюють перед початком сезону у Першій лізі. Є певні втрати – з деяких причин нам не вдалось продовжити співпрацю, наприклад, з Шестипаловим.

У нас було занадто багато часу для підготовки у зв’язку з карантином. Робили акцент на тому, аби привести фізичну підготовку на один рівень усіх футболістів. Була велика проблема зі спаринг-партнерами, але все ж вдалося домовитись про гру з "Маріуполем", провели матчі з командами як Другої, так і Першої ліги.

Про поповнення у складі

- Продовжуємо вести діалог з гравцями. На перспективу взяли двох молодих футболістів – Владислава Клюєва і Дениса Шведа. Плануємо створити конкуренцію завдяки гравцям з Першої ліги. Також ведемо перемовини з футболістами, у яких є досвід гри у Прем’єр-лізі. В цілому, наше завдання – підсилити кожну ігрову лінію.

Про завдання на сезон

- Головне завдання – закріпитися у Першій лізі. Для цього й існує спортивний принцип – ставити максимальні завдання перед командою.

Також нагадаю, що футбол існує для вболівальників. Ми дуже сильно відчували їх підтримку як удома, так і під час виїздних матчах. Зараз все йде до того, що ми проводитимемо чемпіонат без глядачів – сподіваюсь, що вболівальники МФК Кристал продовжать підтримувати наш клуб попри існуючу ситуацію.

Нагадаємо, учора "Кристал" у першому раунді Кубка України пройшов "НІкополь", здобувши непросту перемогу на виїзді 3:1.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами mfckrystal.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору