Новини змагань

Ковнір: у ФК "Кремінь" будуть легіонери, додамо трохи екзотики

11:30, 19 серпня 2020

Президент ФК «Кремінь» Сергій Ковнір розповів про плани команди та про рішення взяти під опіку муніципальну команду

Фото: telegraf.in.ua


Сергій Ковнір - новий власник футбольного клубу «Кремінь». Саме Сергій Володимирович в останню хвилину протягнув руку допомоги футбольному клубу. «ТелеграфЪ» поспілкувався з новим власником та президентом ФК «Кремінь» про цілі на сезон, дізнався, чому вирішив підтримати футбольну команду та про зміни в команді. За інформацією «Телеграфа», Сергій Ковнір є власником «Кремінь ТВ», який транслює спортивні заходи, зокрема футбольні матчі. Він один з власників компанії з нафтопродуктів, також у нього є близько п'яти-шести підприємств, які розташовані не лише у Кременчуці.

- Тренер Сергій Свистун та футболісти зробили чудо. Шансів не давав ніхто. За це їм велике спасибі, - перш за все подякував новий власник клубу за працю, яку зробили гравці та тренерський штаб.

Локальна задача

- Я запропонував, якщо «Кремінь» вилетить у Другу лігу, то заберу команду, - відзначив Сергій Ковнір у інтерв'ю виданню ТелеграфЪ. - Втомився дивитися на ці муки як уболівальник клубу. Згодом ситуація так склалася в місті, що команда взагалі могла вилетіти в аматори або зникнути. Перед голосуванням на Конференції ПФЛ у середині червня провели розмову з директором. Ми вдарили по руках з Андрієм Недяком й поставили задачу залишитися у Першій лізі.

Узагалі розглядали варіант, якщо команда вилітає у Другу лігу, то забираю команду, а постало питання взагалі про існування команди. «Кремінь» в останню хвилину отримав фінансування й продовжить виступ у Першій лізі.

Давній уболівальник

- Оскільки компанія «Кремінь ТВ» транслює матчі «Кременя», то в обов'язковому порядку дивився матчі команди. А в дитинстві, наприкінці 80-х - початку 90-х, навіть перелазив через огорожу стадіону, щоб потрапити на матчі «Кременя».

Зміни в керівництві

- У клубі є люди, які достатньо знайомі з футболом й розбираються в цьому. Основна задача - зробити з муніципального клубу комерційний. Це важкий перехід, адже різний підхід та бачення системності й управління. Зараз у клубі три посади: бухгалтер, директор та президент. Директором ФК «Кремінь» призначаємо Недяка Андрія Дмитровича, далі за необхідності будемо вводити людей. Ті, хто відповідатиме вимогам - гратиме та працюватиме. Будемо старатися, щоб в клубі були найкращі.

З Олександром Головком підписали контракт. Йому головне - не заважати, він є самодостатнім професіоналом. Щодо тренерського штабу, він укомплектовуватиметься. Було побажання від уболівальників і від нас залишити у тренерському штабі Сергія Свитуна та Романа Локтіонова.

Фото: fckremen.com


Задачі на сезон

- Основна ціль - сформувати структуру професіональної роботи. Ми реалісти, цілі великі, але озвучувати їх не будемо. Зараз основна задача - «вирощувати» молодих футболістів, й давати всім вихованцям «Кременя», які себе проявлять, засвітитися в основній команді. Олександр Борисович має величезний досвід роботи з молоддю. Його досвід стане в нагоді при переході з молодіжного у дорослий футбол. Ми плануємо залучити багато нових досвідчених гравців, до яких тягнутиметься молодь. В тренувальний процес ні я, ні Андрій Дмитрович не влазимо - даємо карт-бланш головному тренеру для вибору та перегляду гравців.

Індивідуальний дизайн

- Багато сюрпризів для вболівальників. Перший сюрприз - головний тренер. Також більшість вболівальників брали участь у голосуванні щодо нової форми. Спробуємо розробити до чемпіонату, але це дуже важко, вирішили підти по індивідуальному дизайну. Якщо встигнемо - буде форма, якщо ні - будемо брати форму якихось виробників. Ребрендинг йде повний: від костюмів до форми. Будемо розігрувати комплекти форми між вболівальниками та проводити конкурси в перерві матчів.

Плюс очікуються сюрпризи у вигляді легіонерів. Наскільки знаю, у «Кремені» легіонери не грали, це додасть трохи екзотики. Вхід на стадіон буде платним. Також розглядаємо варіант, що у разі програшу «Кременя» вболівальникам повертатимуть кошти за квиток. Також перед грою для вболівальників планують намети з напоями та їжею, але все залежатиме від карантинних норм.

Без політики

«Кремінь» - не політичний проєкт, це проєкт любителів футболу. Якщо є низка підприємців, готових долучитися - наші двері відкриті. Проєкт важкий, але цікавий, тому хочеться його розділити. Те, що хочеться зробити, треба робити добре. Зараз для підприємців прописують перспективну програму, адже в планах зробити з дотаційного - прибутковий клуб.

Приватні руки

Нагадамо, що в середині липня 2020 року депутати Кременчука змінили статут комунального закладу фізичної культури і спорту «Міський футбольний клуб «Кремінь». Зміна статуту та передачу прав та обов’язків учасника Всеукраїнських змагань з футболу серед команд професіональних клубів від комунального закладу фізичної культури і спорту «Міський футбольний клуб «Кремінь» до ТОВ «ФК «Кремінь». Це означає, що депутати Кременчуцької міської ради вирішили передати професіональну команду з комунального підпорядкування у приватні руки. При цьому залишається Міський футбольний клуб «Кремінь», який виховуватиме майбутніх футбольних чемпіонів.

 

Пресслжуба ПФЛ за матерілами telegraf.in.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору