Новини змагань

MATCHDAY! Не на життя! 30 тур. Перша ліга. Анонс

12:00, 13 серпня 2020

Анонс матчу 30 туру у Першій лізі

Фото: ingulec.com


У п'ятницю, 14 серпня, о 18:40 в етері телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі останнього 30 туру з футбольним фахівцем Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Матч «Черкащина» - «Миколаїв» відбувся 11 серпня за домовленості клубів.


13 серпня. 17:30. Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» - «Інгулець»

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Дискваліфікації: немає – Микола Квасний, Ілля Коваленко

Матч першого кола: 0:4

У випадку перемоги в цьому поєдинку «Інгулець» гарантовано підвищується в класі з першого місця, та й в інших варіантах зберігає шанси, просто ставить себе в залежність від результатів конкурентів.

«Інгулець» у чудовій формі – від першої половини листопада триває безпрограшна серія підопічних Лавриненка, після нічиєї з «Рухом» вона досягла 12 матчів (+8=4–0; 20:10) і є найбільшою в поточному чемпіонаті.

При цьому петрівський клуб разом із «Минаєм» ще й є найуспішнішим у літньому дограванні (22 очка в 10 матчах). Тільки «Інгулець» на всю Першу лігу все ще не програвав у чемпіонаті в 2020 році.

«Балкани» не можуть виграти з середини липня, за останніх чотири тури вони набрали 3 очка, звівши 3 матчі внічию при одній поразці. Втім, попри не найяскравіші результати, команда господарів – бойовита. Цьому підтвердження – нулівка в Кременчуку, де програвали навіть команди найвищих турнірних амбіцій.


13 серпня. 17:30. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Кремінь»

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфікації: немає

Матч першого кола: 4:2

Харків’яни блискуче починали літнє догравання, але пізніше започаткували відставання від конкурентів. В останніх трьох матчах підопічні Хруслова набрали одне очко. Фактично, на заключний тур мотивація «Металіста 1925» – гарно завершити чемпіонат яскравою грою на рідному стадіоні, щоб готувати плацдарм для майбутніх перемог.

Те саме стосується «Кременя». Попри дуже складний зимовий антракт і вимушене оновлення колективу, підопічні екс-футболіста «Металіста» Свистуна завчасно убезпечили себе від вильоту, сотворивши справжній турнірний подвиг. Особливо сильно «Кремінь» грав проти фаворитів сезону – але вдома. Як дасться колективу матч на натуральному газоні в гостях, побачимо. Напевно, «біло-сині» захочуть взяти реванш у «синьо-жовтих» за поразку в першому колі.


13 серпня. 17:30. Хмельницький. «Поділля»

«Агробізнес» – «Оболонь Бровар»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Дискваліфікації: немає – Рінар Валєєв, Ігор Мединський

Матч першого кола: 1:2

У випадку перемоги «Агробізнес» зможе вперше в історії клубу завоювати першолігові нагороди. Які саме – в випадку виграшу в оболонців залежатиме ще й від матчу конкурентів, теоретично це може бути навіть «золото».

Під керівництвом Чижевського волочиський клуб виступає досить потужно, зокрема, не програє вже п’ять турів. Якщо врахувати щільність і якість календаря, «Агробізнес» видав прекрасний результат із трьома перемогами та двома нічиїми за останній місяць.

«Оболонь Бровар» шанси на медалі втратила, і вище свого шостого місця піднятися не зможе. Втім, яскрава перемога 3:0 над «Металістом 1925» у минулому турі показала, що кияни не вважають залишок чемпіонату формальністю, хочуть завершити турнір якомога краще, адже це питання спортивної честі й шансу проявити себе в наступному сезоні.

Щоправда, двоє досвідчених лідерів середньої лінії не зможуть допомогти гостям. Цю обставину тримаємо в пам’яті.


13 серпня. 17:30. Запоріжжя. «Славутич»

«Металург» – «Чорноморець»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфікації: Дмитро Крапивний – Віктор Лиховидько

Матч першого кола: 0:1

Запорізький клуб не зміг виїхати на перенесений матч із «Рухом» – на жаль, укладений завчасно план-календар не дозволяв великого маневру датами, і матч, перенесений на саму кінцівку сезону, «Металург» дограти не зміг, хоча ПФЛ організувала спеціальне опитування клубів і робочої групи, запропонувавши на розгляд клубів два варіанти.

Як би там не було, слідкуючи за подіями на Одещині, «Металург» обов’язково постарається обігрувати одеситів. Тільки перемога дозволяє господарям сподіватися на уникнення плей-оф. При цьому підопічні Годіна, попри коронавірусну кризу та ущільнений графік, видали блискучий результат домашніх матчів. Після червня «Металург» не програвав вдома, набравши тут 10 очок із 12-ти можливих.

Ковалець, який колись виступав за класичний «Металург» (Запоріжжя), везе сюди цікавий, молодий і атакувальний «Чорноморець». Поразка від «Агробізнесу» тільки додатково мотивувала одеситів.


13 серпня. 17:30.  Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Прикарпаття»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфікації: немає – Роман Борисевич

Матч першого кола: 1:4

Дев’ята команда турніру приймає 12-ту, а між ними – аж 12 очок. «Гірник-Спорт» не зможе піднятися вище, однак має нагоду убезпечити себе від наздоганяючих одеситів. «Прикарпаття» також суттєво відстало від більш успішних конкурентів, і з «Кременем» і «Балканами» заочно визначить розподіл 12-14 місць.

Господарі під керівництвом досвідченого Жабченка постараються поквитатися за розгромну поразку в першому колі. Втім, якщо «Гірник-Спорт» у не найкращому настрої після серії матчів проти лідерів, то «Прикарпаття» якраз набралося впевненості, розгромивши аутсайдера (4:1 над «Черкащиною» в матчі, де суперник забив сам собі два м’ячі).


13 серпня. 17:30. Минай. «Минай»

«Минай» – «Волинь»

Арбітр: Катерина Монзуль (Київ), арбітр ВАА: Віталій Романов (Дніпро)

Дискваліфікації: немає

Матч першого кола: 0:1

Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Фото: fcvolyn.net


Блискуча кульмінація сезону, гідний «фінал» одного з найбільш інтригуючих турнірів за всю історію Першої ліги. Для кожного з суперників перемога даруватиме можливість підвищитися в класі. Кожен із суперників ризикує втратити все. На кону – медалі, путівка в Favbet Лігу та слава.

«Минай» у минулому турі з рахунком 2:0 обіграв краматорців на їхньому полі. Однак особливо сильна сторона підопічних молодого наставника Василя Кобіна – це якраз гра вдома. Після 0:3 від «Прикарпаття» в стартовому турі «Минай» у чемпіонаті не програвав на своєму полі. Більше року, 11 перемог і 2 нічиї – наразі «Минай» у трійці найкращих за результатами домашніх матчів, а очолює цю своєрідну таблицю якраз «Волинь» (38 очок у 15 матчах проти 35 у 14).

Лучани три останніх матчі виграли «всуху» із загальним рахунком 10:0 (у «Черкащини», «Металурга» та «Гірника-Спорт»), втім за результатами виїзних матчів «Волинь» наразі лише сьома (19 очок – для порівняння, у минайців 24 при одній грі більше, а «Агробізнесу» - 25).

У першому колі гол Кожанова приніс волинянам домашню перемогу над «Минаєм». Як буде тепер?


13 серпня. 17:30. Львів. «Скіф»

«Рух» - «Авангард»

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфікації: Ярослав Мартинюк – Олександр Цибульник

Матч першого кола: 1:0

Попри чутки, «Авангард» вирушає до Львова на матч із «Рухом», втім, без головного тренера і 14 гравців, про відхід яких краматорський клуб оголосив напередодні.

«Рух» очікує матчу з нетерпінням, як і рішення футбольних органів по матчу з «Металургом», який переносився, але не відбувся. 7 турів від домашніх 2:3 від «Агробізнесу» не програє львівський клуб, 4 перемоги і 3 нічиї за цей час (в тому числі вольові 1:1 у Петровому).

«Авангард», у свою чергу, ще не вигравав на полі цього суперника, а остання перемога над «Рухом» датована 2017 роком. Два крайніх тури краматорський клуб з однаковими 0:2 програв «Гірнику-Спорт» і «Минаю», втім, напередодні оновлення складу і появи нового наставника «Авангард» однозначно постарається ударно завершити сезон.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору