Новини ЗМІ

Стасюк: мета "Миная" — підвищитися у класі

12:30, 6 серпня 2020

Захисник ФК «Минай» Петро Стасюк визнаний найкращим гравцем липня. Його Минай виграв шість поспіль матчів і почав серпень в якості лідера. Щоправда, після поразки "Руху" його команда вже друга і чекає 29 тур.

Фото: fcminaj.com


Очікуване визнання

- Сподівався, що з такими результатами в Першій лізі когось із нашої команди відзначать. Задоволений, що спеціалісти визнали мене найкращим гравцем липня. Якщо відверто, то я чекав на цю нагороду. Було внутрішнє відчуття, що експерти і ті, хто слідкує за Першою лігою, відзначать мій труд. Головне, що своєю грою приніс користь команді.

Невдалі старти

- Навіть після невдалого старту літньої частини сезону не змінювали тренувальний процес, а просто продовжували робити свою роботу. У тренерського штабу є своє бачення футболу, свій стиль. Намагаємося будь-якому супернику нав'язати свою гру.

Нагадаю, що на початку сезону також грали невпевнено, першу гру програли «Прикарпаттю». Проте, цей результат не став для всіх настільки несподіваним, як наша поразка Кременю в червні. На жаль, перші матчі програємо, а далі набираємо форму і демонструємо свій найкращий футбол. Можна сказати, що нам треба завжди відштовхнутися від дна, а лише потім досягаємо результату. Чим складніше, тим наша команда стає сильнішою.

Досвід - не головне

- Швидко адаптувався до колективу, не вважав себе легіонером. Прийшов до команди у 2018 році, коли Минай лише починав робити перші кроки на професіональному рівні. Відзначу, що колектив у Минаю хороший, всі хлопці підтримали, підказали. До приходу у Минай мав досвід виступів у Першій лізі, але не думаю, що тренерський штаб звертав на це увагу. На кожному тренуванні викладаюся на максимум, щоб довести тренерському штабу свою конкурентоспроможність. Тренери у команді змінювалися, тому треба було вигризати своє місце у старті.

Процес відновлення

- Дійсно, після рестарту доводиться викладатися більш ніж на 100 відсотків. Я вже звик до такого складного графіку. Для мене це абсолютно нормально, адже ще у своїх колишніх командах грав майже всі матчі. Секрету відновлення немає, правильно харчуємося, лікар команди дає нам вітаміни, дотримуємося режиму. Це звична процедура для всіх клубів Першої ліги. Головне закласти фундамент у функціональній підготовці, щоб потім витримати такий складний графік.

Гроза лідерів

- У матчі з «Металістом 1925» забив свій другий м'яч за «Минай». У першому колі відзначився у воротах «Інгульця». Так виходить, що я забиваю лише лідерам (посміхається). Хочеться ще забити у найближчому матчі у ворота «Руха», тоді б взагалі був би задоволений.

Важлива гра

- Хочеться допомогти своїй команді перемогти в цьму турнірі. Зараз будь-яка втрата залікових пунктів може позначитися на підсумковому місці в таблиці. Всім колективом пройшли такий складний шлях і не хочеться в останніх турах все втратити. Мета команди — підвищитися у класі.

Віра тренерів

- Тренерський штаб вірить у нас і це додає впевненості у власних силах. Тренери наголошують на тому, щоб ми не боялися брати ініціативу на себе, розкривали свій потенціал. Дуже непросто у психологічному плані витримувати весь тиск, але така віра тренерів і єдність колективу допомагає нам досягати результату.

Улюблена позиція

- Найбільш комфортно мені грається на позиції лівого захисника. Саме у Минаї зрозумів, що це моя рідна позиція. У мене ігрова нога — права, але і ліва не для ходьби. Можу якісно пробити і віддати з обох ніг.

Чудовий мікроклімат

- У команді з усіма спілкуємося. У Минаї хороший колектив, чудовий мікроклімат. Раніше більш тісно спілкувався з Гавриленком, з ним жили на всіх виїздах. Зараз на виїзних матчах живемо з Максимом Жичиковим. Спілкуємося сім'ями, дружини наші підтримують дружні відносини.

 

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ua-football.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору