Новини ЗМІ

Мкомола: переконаний, що Інгулець скористається своїм шансом

17:00, 5 серпня 2020

Форвард "Інгульця" Оскар Мкомола відповів на питання ЗМІ

Фото: ingulec.com


Герой 28-го туру у Першій лізі Оскар Мкомола поділився емоціями від дебютної особистої нагороди в Україні, розповів про перехід до "Інгульця" та про адаптацію у новому колективі. За словами молодого нападника, він в захваті від української кухні.

- Мене переповнюють позитивні емоції, почуваюся прекрасно, - сказав форвард. -  Я щасливий за мою команду, за партнерів і за цей момент - отримання першої нагороди в Інгульці! Це велика честь для мене. Приємно, що спеціалісти відзначили мою гру. Якщо відверто, то я не міг в це повірити, адже в Першій лізі багато чудових гравців, так що для мене це була неочікувана новина. Це чудові моменти для мене і моєї команди.

- У матчі з Кременем ви відзначилися дублем та результативною передачею. Напевно, це поки що ваша найкраща гра у кар'єрі?

- Дійсно, поки що провів свій найкращий матч, але переконаний, що все ще попереду. Зроблю усе можливе, щоб досягати такого результату у кожному матчі. -

- Як у вас виник варіант з переходом до "Інгульця"? Скільки часу знаходилося на роздуми та що раніше знали про України?

- Перед "Інгульцем" грав за полтавську "Ворсклу" і коли керівництво повідомило, що тренер петровського клубу хоче бачити мене у своїй команді. Мені не потрібно було багато часу на роздуми, адже хотів отримувати ігрову практику. Прагнув продемонструвати свої найкращі якості і довести, що я гравець високого рівня.

Щодо України, то про цю країну я знав раніше. Мій брат навчався в Москві і коли він приїжджав додому на канікули, пояснював мені деякі речі про  Росію, Україну і Білорусь. Він розказував, що в Україні чудові люди, а ще ми розмовляли про найвидатнішого футболіста Андрія Шевченка. В моїй країні його знає кожен - адже у нас дуже багато прихильників Мілану.

- Можна сказати, що ви вже стали своїм у новому колективі? З ким найбільше товаришуєте та хто вам допомагає адаптовуватися?

- Я почуваюся чудово, атмосфера дуже гарна і ми всі допомагаємо один одному. У мене прекрасні одноклубники і всі вони мої друзі. Більшість з них навчають мене української мови і я намагаюся її вчити і сподіваюся, скоро змогу розмовляти українською.

Младен Бартулович допомагає мені найбільше, адже він завжди пояснює мені деякі речі на англійській мові, якщо бачить, що я щось не зрозумів.

Фото: ingulec.com


- Вже встигли полюбити українську кухню? Яка страва вам найбільше сподобалася?

- Так , куштував українську кухню і я в захваті! Найбільше подобається суп та борщ.

- У моменті з першим забитим м'ячем ви випередили захисників, першим встигли на добивання і відправили м'яча у сітку. Дебютний забитий м'яч у п'ятому матчі за команди дозволив вам видихнути з полегшенням?

- Дійсно, цей забитий м'яч був дуже важливим для команди, адже до того , я зіграв у п'ятьох матчах без забитих м'ячів. Також задоволени, що тренер повірив у мене і дав мені шанс проявити себе.

- Ви отримали шанс проявити себе через дискваліфікацію Сітчінави і скористалися ним на всі 100%. Самі очікували такої блискучої гри?

- Коли мені сказали, що  буду грати в старті , я сказав собі : йди і бийся за команду, нам потрібні три залікових пункти , щоб повернутися на перше місце. Тому, коли вийшов на поле, то був повністю сконцентрований, щоб якнайкраще допомогти своїй команді.

- На 50-й хвилині ви віддали на Щедрого, який збільшив перевагу "Інгульця". Награєте такі комбінації на тернуваннях?

- Ми завжди напрацьовуємо схожі комбінації на тренуваннях. А ще ми дійсно поважаємо один одного і намагаємося якнайкраще зіграти на партнера, тому дуже легко зрозуміти як в наступний момент зіграє твій партнер.

- У моменті з вашим другим забитим м'ячем ви відправили м'яча у сітку після скидання Фатєєва. Відчули кураж?

- Інгулець завжди демонструє колективний футбол. Виходили  на поле тільки заради перемоги. І я впевнений, що Фатєєв також думав тільки про перемогу. Чудово, що змогли досягти бажаного результату.

- За два тури до кінця чемпіонату "Інгулець" лідирує. Наскільки складно у психологічному плані витримувати весь цей тиск, адже у команди не має права на помилку?

- Все що ми бажаємо - це виграти дві гри, які залишилися. Ми налаштовуємося тільки на це. Футбол - це гра шансів, ми скористаємося своїм і впевнений, - здобудемо омріяну путівку до Favbet Ліги!

- Як вам працюється під керівництвом Сергія Лавриненка? Встигли помітити щось нове для себе у тренувальному процесі?

- Сергій Лавриненко дуже кваліфікований тренер, він вже навчив мене багатьом речам за дуже короткий проміжок часу. Він чудова людина і мені дуже комфортно працювати з ним. Ми щодня вчимо багато речей на тренуваннях, я дізнаюсь багато нового в тактичних моментах гри.

- Як оціните рівень Першої ліги? Багато часу знадобилося, щоб адаптуватися до українського футболу.

- Перша ліга дуже складна, тут багато досвічених гравців, які виступали у Прем'єр-Лізі. Це ліга з кваліфікованими футболістами. Мені потрібно зовсім небагато часу на адаптацію, тому що мої партнери по команді дуже допомагають і завжди готові щось підказати і пояснити. Я їм дуже вдячний. Вони як брати мені і тому я почуваюся в команді дуже комфортно.

 

Пресслжуба ПФЛ за матеріалами SportArena.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору