Новини змагань

MATCHDAY! "Бій у Львові!". Перша ліга. 28 тур. Анонс

09:00, 3 серпня 2020

Анонс матчів 28 туру у Першій лізі

Фото: fcminaj.com


У вівторок, 04 серпня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 28 туру з відомим екс-футболістом низки клубів Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

03 серпня. 17:00. Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця
«Балкани» - «Оболонь Бровар»
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Дискваліфікації: немає – Білий В., Майданевич
Матч першого кола: 0:3
Три тури до кінця чемпіонату – це означає, що більшості команд залишилося зіграти по три матчі. Виняток – «Металург», якого коронавірусний спалах змусив перенести кілька матчів. І от тепер, здобувши вже дві перемоги після перемоги над COVID-19, запорізький клуб скоротив відставання від найближчого конкурента до 4 очок при одному матчі (хай і з сильним суперником – «Рухом») у запасі.


Цей конкурент – якраз «Балкани». В напруженому матчі в Одесі вони зіграли внічию 2:2 з «Чорноморцем» після поразки від миколаївців. Зрозуміло, метою команди Пархоменка буде перервати невдачі й зіграти на максимумі проти киян.


«Оболонь Бровар» у минулому турі зіграла внічию з «Інгульцем» – 1:1, втративши при цьому двох дискваліфікованих. Три тури не виграють підопічні Іващенка, щоправда, поразка за цей час у них лише одна – при двох нічиїх. Тільки перемога на Одещині залишатиме гостям математичні шанси на продовження боротьби за трійку найкращих.


03 серпня. 17:00. Щасливе. "Княжа-Арена"
«Черкащина» – «Волинь»
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Дискваліфікації: немає - Рябов
Матч першого кола: 0:3

Фото: fcvolyn.net


Яскравою перемогою 5:0 над запоріжцями «Волинь» реабілітувалася за останні невдачі. Наразі луцька команда розділяє 4-5 місця з «Рухом» (у якого матч у запасі), відстаючи від третьої прохідної позиції всього на два очка. Ясна річ, це додає гостям мотивації напередодні виїзду в Київську область.


Повинна бути мотивація і в номінальних господарів: за останніх 22 тури «Черкащина» набрала лише два очка, не виграючи ще з літа минулого року! В той час, як «Металург» почав вигравати й скорочувати відставання від конкурентів, аутсайдер лишається незмінним уже майже рік.


03 серпня. 17:00. Петрове. «Інгулець»
«Інгулець» – «Кремінь»
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Дискваліфікації: Запорожець, Козак, Сітчінава - Сула
Матч першого кола: 3:0
Вольова нічия в столиці з оболонцями дісталася «Інгльцю» в складній боротьбі й призвела до дискваліфікації трьох важливих гравців із середньої лінії та атаки. Тож проти одної з найбільш прогресуючих команд весни недавній лідер зможе сповна випробувати глибину свого складу.

Цікавий факт

«Кремінь» у минулому турі гідно протистояв львівському «Руху», але все ж програв 0:1 – і це перша домашня поразка кременчужан від жовтня місяця (а конкретно в Кременчуку – зважаючи на реконструкцію стадіону – взагалі за 27 місяців).

Без провідного форварда Сули «Кремінь» спробує дати бій і наступному своєму супернику з групи лідерів, встигнувши цього літа відібрати очки в волинян, минайців і оболонців.


03 серпня. 18:00. Хмельницький. «Поділля»
«Агробізнес» – «Миколаїв»
Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Дискваліфікації: немає - Кушніренко
Матч першого кола: 2:0
Обидві команди – в непоганій формі. «Агробізнес» у минулому турі мінімально виграв у Івано-Франківську, а «Миколаїв» на своєму полі в красивому матчі переміг «Металіст 1925» – 3:2 (Яворський – Герой туру, Близнюк – Тренер туру).


В останніх трьох турах «Агробізнес» набрав 7 очок із 9-ти можливих, займаючи третє місце з невеликим відставанням від двох більш успішних конкурентів. На шляху до медалей чергова перемога їм дуже пригодиться.


Стосовно миколаївців, то після трьох поразок вони виграли вже другий матч поспіль. Не маючи тягаря боротьби за виживання, «корабели» грають вільно, легко й результативно, тож виглядають непростим суперників навіть для одного з лідерів.


03 серпня. 18:00. Запоріжжя. «Славутич»
«Металург» – «Прикарпаття»
Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)
Дискваліфікації: немає
Матч першого кола: 1:2
За вельми щільним графіком грають запоріжці – через спалах коронавірусу змушені грати переноси навіть в коротких проміжках між турами, але молода й амбітна команда здобула вже другу перемогу в літньому дограванні й після 3:2 з «Гірником-Спорт» з нетерпінням чекає візиту ще однієї команди з нижньої половини таблиці.


«Прикарпаття» програло чотири матчі поспіль – хай не безальтернативно, переважно з різницею в один гол, але все ж ці поразки ослабили положення Команди рідного краю в щільній групі середняків. Зважаючи на матч у запасі й літній азарт запоріжців, існує навіть теоретична можливість, що вони наздоженуть івано-франківців, тож їм треба брати очки.


03 серпня. 18:00. Грішні Плавні. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» – «Авангард»
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Дискваліфікації: немає
Матч першого кола: 1:1
Після поразки в Запоріжжі в експериментальному складі «Гірник-Спорт» чекає в гості сусідів по таблиці – при цьому «Авангард», який іде восьмим, випереджає дев’яту команду першості відразу на дев’ять очок.


Краматорська команда в минулому турі завоювала три очки завдяки перемозі над «Черкащиною», здобутій завдяки дублю захисника Мірошника.

Цікавий факт
П’ять із останніх шести матчів між цими суперниками завершилися внічию 1:1, а «Гірник-Спорт» не обігрував краматорців із 2016 року.


03 серпня. 19:00. Харків. ОСК «Металіст»
«Металіст 1925» - «Чорноморець»
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро), арбітр ВАА Євгеній Арановський (Київ)
Дискваліфікації: Лукас Вентура Лопес - немає
Матч першого кола: 0:0
Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Фото: metalist1925.com


Протистояння з гучною вивіскою та багатою історією футбольних перетинів двох великих міст. Ковалець, який очолює одеситів, свого часу працював у тренерському штабі класичного «Металіста». У складі харків’ян є вихованець одеського футболу – лідер захисту 1925 Поспєлов.


Поразка в Миколаєві боляче вдарила по сподіваннях харків’ян на потрапляння в трійку найкращих. Тепер їм треба обов’язково вигравати, хоча суперник – гідний. «Чорноморець», не маючи тягаря результату, набрав в літньому дограванні навіть більше очок, ніж «Металіст 1925» – 13 проти 12-ти, а в минулому турі зіграв внічию в обласному дербі з «Балканами» (2:2). Друга поспіль нічия одеситів за три тури без поразок.


03 серпня. 19:00. Львів. «Скіф»
«Рух» - «Минай»
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Дискваліфікації: Бойчук – Жичиков
Матч першого кола: 1:1
Напрочуд принципове та важливе протистояння – матч нового лідера проти команди, яка розділяє 4-5 місця при мінімальному відставанні від трійки лідерів і матчі в запасі. У минулому турі «Рух» вирвав перемогу в Кременчуку, де оступилося чимало з лідерів – у їх числі, до речі, й «Минай», завдяки голу Климчука з пенальті. «Минай» також виграв мінімально – гол Пиняшка допоміг обіграти вдома «Гірник-Спорт».

 

Цікавий факт

У складі «Минаю» – низка гравців, які свого часу пограли за команди «Львова», зокрема, й за «Рух» (той же Никитюк, а Оринчак, нагадаємо, належить львівському клубі й у оренді в закарпатському колективі).

Обидві команди – в бойовій формі, «Минай» не програє 7 турів (6 перемог і 1 нічия), «Рух» – 5 матчів (3 перемоги та 2 нічиї). І найголовніше – перше офіційне протистояння суперників, очний матч у першому колі, переможця не виявило. Вся Перша ліга й футбольна Україна з великим інтересом буде стежити за цим протистоянням.


Прес-служба ПФЛ
Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору