Новини ЗМІ

Яворський: чудово, що у такі складні часи вдалося відновити чемпіонат

18:00, 1 серпня 2020

Форвард Миколаєва Вадим Яворський відповів на питання ЗМІ

Фото: mfc.mk.ua


Герой 27-го туру Першої ліги Вадим Яворський поділився враженнями від перемоги над "Металістом 1925" (3:2), розповів про свій перший хет-трик на дорослому рівні і охарактеризував Близнюка як головного тренера. За словами Вадима, він проводить свій найкращий сезон у своїй кар'єрі.

- Звісно, дуже приємно перемагати у такій почесній номінації, - говорить 26-річний форвард "Миколаєва". - Задоволений, що своїми забитими м'ячами допоміг команді перемогти. Для мене головне - командні успіхи, а індивідуальні нагороди відходять на другий план. Це просто додатковий бонус для мене.

- Для кожного нападника робити хет-трики важливо? Коли востаннє забивали тричі?

- На дорослому рівні відзначився своїм першим хет-триком. За дублюючі команди раніше забивав стільки і навіть більше. Звісно, така результативність додає мені впевненості у власних силах. Сподіваюся, що у наступних матчах також своєю грою приноситиму користь команді.

- На 12-й хвилині ваша команда відкрила рахунок у матчі. Після передачі Кравченка ви випередили захисників і відправили м'яча у сітку. Швидкий м'яч за такої спекотної погоди зробив свій внесок у підсумковий результат?

- Вважаю, що за грою ми переважали Металіст 1925. У нашої команди було більше небезпечних моментів. Могли забивати ще, але головне, що вдалося перемогти. Щодо свого першого забитого м'яча, то я зіграв на випередження, як має діяти нападник. Відзначу зручний простріл Кравченка, таким асистом гріх було не скористатися.

Не думаю, що цей забитий м'яч кардинально вплинув на перебіг матчу, адже ще було багато цікавих подій. Прикро, що поки що вболівальники не можуть відвідувати матчі. Думаю, що глядачам на стадіоні обов'язково би сподобалася гра. Від неї мали отримати задоволення всі, хто за нею спостерігав.

- У цьому матчі вам багато що вдавалося, виходили красиві комбінації. Грали на куражі, отримуючи задоволення від футболу?

- На мою думку, це була найкраща наша гра за той час, коли я виступаю за Миколаїв. Грали у цікавий, комбінаційний футбол, створили низку гольових нагод. До того ж, треба враховувати рівень суперника. Металіст 1925 бореться за підвищення у класі і на тлі цього колективу нам вдалося продемонструвати свої найкращі якості. Ця перемога додає оптимізму.

- Гравці Металіста 1925 постійно відігравалися, але ваша команда не відходила від своєї гри. Була внутрішня впевненість, що зможете здобути перемогу?

- Ми налаштовувалися виключно на перемогу. Звісно, неприємно коли суперник постійно відіграється, але ми не опускали руки і продовжували гнути свою лінію. Відчували деяку нервовість, але добре, що все ж змогли забити переможний м'яч.

- Вилучення Лукаса вплинуло на підсумковий результат чи характер гри особливо не змінився?

- Вилучення було вже наприкінці матчу, тим самим суперник дещо спростив нам завдання. Не можу сказати, що воно кардинально вплинуло на перебіг матчу. Звісно, якби Металіст 1925 грав у повному складі, то довелося би більше хвилюватися на останніх хвилинах. Переконаний, що арбітр правильно вчинив, коли показав червону Лукасу. Бразилець прямою ногою пішов проти нашого голкіпера. Важливо, що змогли довести гру до логічного завершення.

- Який забитий м'яч вам найбільше сподобався?

- Якщо відверто, не хочу виділяти якийсь забитий м'яч. Я просто виконую свою роботу. Роблю те, що від мене вимагає тренерський штаб. У моменті з першим забитим м'ячем зіграв на випередження, у другому голі  - вчасно опинився на добиванні і відправив м'яча у сітку. Щодо третього забитого м'яча, то реалізував чудову подачу Кравченка.

Наша команда лише починає зіграватися, але помітно, що робота приносить свої плоди. Перейшов до Миколаєва півтора-два місяця тому і вже починаю набагато краще розуміти партнерів. Поступово награємо ігрові зв'язки і готуємося до наступного сезону. Відзначу, що всі футболісти грають на максимум своїх можливостей, віддаються на повну. Приємно, що маю можливість перебувати у такому колективі.

- Близнюк вас запросив у Миколаїв, бо ви товаришували у Авангарді як тренер і футболіст?

- Сімейний фактор відіграв важливу роль у моєму переході до Миколаєва. Хотілося бути ближче до дому. Ілля Близнюк запропонував мені перейти до його команди і я погодився. У мене саме закінчувався контракт з Авангардом і ніхто зі мною не зв'язувався щодо його продовження, тому порадився з сім'єю і ухвалив таке рішення. Не шкодую, що перейшов до МФК Миколаїв.

- Близнюк тренер воротарів "Авангарда" і головний у "Миколаєві" – дві різні людини?

- Ілля Близнюк завжди дуже вимогливий. Звісно, коли він став головним тренером, то він вже повністю відповідає за результат команди, на ньому лежить більша відповідальність. Тренер воротарів і головний тренер — дві абсолютно різні функції.

- У цьому сезоні ви забили за дві команди вже 14 м'ячів. Погоджуєтеся з тим, що проводите свій найкращий сезон на професіональному рівні?

- Звісно, на даний момент граю свій найкращий сезон. Приємно, що вдається розкрити свій потенціал. Працюю для того, щоб з кожним сезоном прогресувати і виходити на новий рівень майстерності. Дружина та дитина надихають мене на нові звершення. Для своєї сім'ї стараюсь і мені дуже важливо відчувати їх підтримку.

- Які задачі ставить перед вами керівництво клубу? Награєте склад з прицілом на наступний сезон?

- Президент поки не озвучував завдання. Думаю, що така розмова відбудеться перед початком нового чемпіонату. Працюємо, виконуємо завдання, які перед нами ставить тренерський штаб. Прагнемо вигравати у кожному матчі. Напередодні три матчі поспіль програли, але ми не опускали руки. Зробили висновки із невдач і рухалися вперед. Не у всіх програних матчах наша команда заслуговувала на поразку.

- Постійна ротація, яку проводить тренерський штаб допомагає команді зберігати свіжість під час такого складного календарю? Встигаєте відновлюватися: чи як говорять, грати краще, ніж тренуватися....

- Для футболістів краще постійно знаходитися в ігровому тонусі. Чим більше матчів, тим швидше можна набирати форму, прогресувати. Чудово, що у такі складні часи вдалося відновити чемпіонат і ми маємо можливість дограти цей сезон.

- Ваша команда грає за схемою 4-2-3-1, проте під час атаки роль другого нападника відіграє Паламар. Наскільки вам комфортно взаємодіяти?

- З Русланом раніше разом грав за дубль Чорноморця, нас підпускали до основи одеської команди. Давно знаємо один одного, підтримуємо товариські стосунки. Проблем з комунікацією на футбольному полі у нас немає, чудово розуміємо один одного. Звісно, захисникам складніше призвичаїтися до зміни нашої тактичної схеми. Вони сфокусовані на моїй грі і не очікують, що Руслан під час матчу гратиме другим нападником. На кожного суперника у нас є своя тактика. Просто виконуємо установку тренерського штабу.

- Чого очікуєте від матчу з Агробізнесом?

- Готуємося у звичному режимі. Будемо їхати до Хмельницька з бажанням досягти позитивний результат.

Бліц

  • Народився в Одесі;
  • Вихованець СДЮШОР «Чорноморець» (Одеса);
  • Мій перший тренер — Ігор Анатолійович Бабчинський;
  • У європейських чемпіонатах вболіваю за «Манчестер Юнайтед»;
  • Стежу за кар’єрою Кріштіану Роналду і Мессі;
  • Моя футбольна мрія – зіграти за збірну України і виграти спочатку Першу лігу, а потім Favbet Лігу.
  •  

Пресслужба ПФЛ за матеріалами sportarena.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору