Новини ЗМІ

Кухарук: отримали насолоду від матчу з "Волинню"

10:00, 29 липня 2020

Герой 26 туру у Першій лізі Андрій Кухарук відповів на питання ЗМІ

Фото: fcab.com.ua


Перша ліга, напевно, до останнього туру зберігатиме інтригу щодо розподілу місць нагорі таблиці. Не дивно, що кожен тур має низку матчів підвищеної уваги, але матч у Винниках стояв окремо, зустрічалися два претенденти на медалі, і кожного з них були на цей матч свої локальні задачі. Тому перемагати в такому поєдинку, де одним із найкращих був Андрій Кухарук, вдвічі приємніше. Півзахисник узяв участь у двох результативних атаках та посприяв розгромній перемозі над безпосередніми конкурентами корисною роботою в середині поля.

- Говорити, що я аж герой, не варто, - сором’язливо прокоментував свою перемогу 24-річний футболіст. – Але звичайно дуже приємно отримувати таку індивідуальну нагороди, коли відзначають твою гру - це є своєрідним бонусом до перемоги команди!

- Напевно, ситуація навколо дискваліфікації президента вас додатково мотивувала?

- Так і є. Якось занадто швидко розглянули цю справу дисциплінарні органи, не врахували те, що Олег Михайлович вкладає в футбол серце і душу. Ситуація була вкрай неочікувана і це мотивувало на перемогу. Ми не могли підвести Олега Михайловича.

- Як гралося на стадіоні у Винниках? Багато часу на адаптацію знадобилося чи швидко підлаштувалися до газону?

- Часу на адаптації нам не знадобилось, адже у Винниках прекрасний газон. Він швидкий і комфортний для гри нашої команди, ми звикли до швидкого футболу. Попри все хотілося б грати на домашній арені, де, хоч і за сіткою, та все ж є наші вболівальники.

Фото: fcab.com.ua


- З огляду на турнірну таблицю, це був типовий матч за шість залікових пунктів. Погоджуєтеся, що результат цього матчу складно переоцінити?

- Так і є. такі матчі прийнято називати за більш як три очки. Він вкрай важливий з огляду на турнірну мотивацію. У нас досить високі амбіції на цей чемпіонат.

- Але ж у Агробізнеса немає завдань підвищитися у класі…

- Це дійсно так, але, повірте, у нас достатньо мотивації. Щонайменше прагнемо до того, аби закінчити чемпіонат з медалями. Це у світлі останніх подій для нас вкрай важливо зробити. Та і якість нашого футболу, на мій погляд, така, що ми заслуговуємо на комплект наород.  

- Забитий м'яч на третій хвилині безумовно додав команді впевненості у власних силах. Швидкий забитий м'яч — тренерська установка?

- Звичайно, швидкий гол зажди додає впевненості у власних силах. Тренерський штаб нам завжди говорить вдаватися до пресингу від початку матчу. Маємо грати агресивно в атаці,ось ця установка тренера і дала свої плоди.

- На 21-й хвилині Агробізнес забив удруге. Відчували, що після цього голу суперник психологічно зламався?

- Можу сказати за себе, адже я такого не відчував. Попри це, було відчутно, що наша команда почала грати ще більш впевненіше.  

Фото: fcab.com.ua


- На 82-й хвилині після вашого асисту Черненко поставив крапку у матчі. Награна комбінація?

- Дійсно награємо подібні комбінації, вчимося використовувати такі ситуації на тренуваннях. Але не можу сказати, що все зроблене під копірку - у грі все змінюється дуже швидко.

- Тренер у перерві попросив діяти за рахунком чи продовжувати грати у свій футбол, отримуючи насолоду?

- Тренер нам сказав і в перерві, і перед матчем, щоб ми отримували насолоду від гри. Так воно врешті-решт і сталося.

- Така впевнена перемога без лідера атак Семенця для вас є ще більш цінною? До того ж, ви ще ніколи у своїй історії не вигравали у Волині.

- Повторюся, у нас було достатньо мотивації на цей матч і на фініш в цілому. У нас все виходило в цьому матчі, ми грали в свій футбол і здобули три очки, які для нас дуже важливі. Але ми вже ту гру забули, попереду ще чотири тури.

- У цьому матчі тренерський штаб випустив вісім нових гравців у порівнянні з матчем проти Авангарда. Системна ротація у такому складному графіку є важливою складовою успіхів команди?

- Так, я вважаю, що це дуже важливо саме через щільний графік. Плюс далекі переїзди, тому це одна зі складових успіху команди. У нас кожен один за одного, тому й такий результат.

Фото: fcab.com.ua


- Ваша команда грає за схемою 5-4-1, яка дозволяє надійно грати у захисті і швидко переходити в контратаки. Напевно, цей стиль можна назвати фірмовим? Навіть під час ротації складу Агробізнес не відходить від своєї гри.

- Дійсно, ми граєм за цією схемою більшість ігор. Але були й такі, що використовували 4-3-3. Наша схема може змінюватися від суперника чи плану на гру.

Бліц

- Народився у Тернополі

- Можу сказати, що є вихованцем одразу двох шкіл. До 15 років тренувався у ДЮСШ Тернопіль, а в 15 - переїхав до футбольної академії  ФК Севастополь, де вчився футболу чотири роки

- Перший тренер Заторський Василь Миколайович

- Зараз є дві команди в Європі, за якими слідкую - Барселона та Ман Сіті

- Кумира немає, але зажди подобалася гра Фабрегаса

- Мрію грати на рівні збірної і все ж отримати виклик у розташуваня головної команди країни

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору