Новини змагань

MATCHDAY! "Шість матчів середи". Перша ліга. 27 тур. Анонс

11:00, 29 липня 2020

Анонс матчів 27 туру у Першій лізі

Фото: fcbalkans.com.ua


У п’ятницю, 31 липня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 27 туру.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

28 липня. 19:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» - «Балкани»

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Дискваліфікації: Клименко – Ільницький, Опря

Матч першого кола: 1:1

Черговий ігровий тур розпочинається з дербі Одещини. Попри те, що в одній лізі географічні сусіди опинилися тільки в поточному сезоні, їхнє протистояння має давні корені – як через регулярні контрольні матчі, так і через багаті кадрові перетини. А в першому колі пам’ятний перший офіційний матч «тривав» 26 днів – адже не був дограний з першої спроби і через безпорядки на трибунах проводився в два заходи 5-го і 30-го жовтня. Той матч завершився, до речі, внічию.

Наразі ж команда Ковальця здійснила якісний турнірний ривок. «Балкани» з одеським клубом розділяють чотири сходинки таблиці та відразу 13 очок турнірної таблиці. «Балкани» в минулому турі поступилися вдома «Миколаєву» (1:3), а от «Чорноморець» в гостях відібрав один заліковий пункт у лідера (0:0 з «Інгульцем»). Підопічні Ковальця за результатами літнього догравання у п’ятірці найкращих (12 очок), у той час, як «Балкани» здобули всього 7 очок, що є четвертим результатом знизу.


29 липня. 17:00. Миколаїв. Центральний стадіон
«Миколаїв» – «Металіст 1925»
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Дискваліфікації:
Матч першого кола: 0:0

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Із шостого місця харків’яни всього на три очки відстають від лідируючої трійки. Здобувши під керівництвом нового наставника – Хруслова – дебютну перемогу (3:1 над «Прикарпаттям»), «Металіст 1925» продовжує медальні перегони.
Найближчий суперник – із числа складних. У першому колі в Харкові МФК «Миколаїв» відстояв нульову нічию, а на своєму полі свого часу перегравав цього суперника з рахунком 3:0. Настрій у підопічних Близнюка бойовий – напередодні після кількох осічок «корабели» здобули перемогу 3:1 над «Балканами».
Цікаво, що напередодні протистояння «Металіст 1925» припинив співпрацю із півзахисником Романовим, одним із провідних асистентів в історії клубу. Зате проти харків’ян у заявці господарів є кілька гравців, які пройшли свого часу дубль «Металіста».


29 липня. 17:30. Краматорськ. «Авангард»
«Авангард» – «Черкащина»
Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
Дискваліфікації: –
Матч першого кола: 2:1
Краматорський клуб у минулому турі поступився запорізькому «Металургу» (1:3), а «Черкащина» останню наразі гру провела проти цього суперника (перенесена гра завершилася внічию 1:1). Поразка в Запоріжжі стала для краматорців першою за чотири тури. Загалом, з останніх десяти матчів вони програли лише тільки дві – а вдома підопічні Косевича не знають поразок із жовтня місяця (3 перемоги та дві нічиї за цей час).
А от «Черкащина» перервала програшну серію, набравши перше цього року очко, але продовжила безвиграшну (10 турів поспіль з початку вересня). Ясна річ, мета аутсайдерів – здобути очки, щоб мати надії на покидання останнього місця. Цікаво, що в складі господарів заявлено Цибульника – цей центральний півзахисник зі школою «Динамо» виступав за «Черкаський Дніпро» в найкращі часи в новітній історії клубу. До слова, із восьми матчів очного протистояння черкащани виграли п’ять, у тому числі – в Кубку України шість-сім років тому, коли тодішній «Славутич» дійшов до півфіналу першим із представників Другої ліги.


29 липня. 18:00. Минай. «Минай»
«Минай» – «Гірник-Спорт»
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Дискваліфікації: Глагола - Збунь
Матч першого кола: 0:1
П’ять із шести останніх матчів виграв «Минай» – при одній нічиїй. На своєму полі не програє в чемпіонаті ще зі стартового туру. Всі ці успіхи дозволили дебютанту турніру йти на другому місці з реальними сподіваннями на медалі.
Втім, у першому колі ранній автогол Дмитренка призвів до мінімальної перемоги «Гірника-Спорт». Нині підопічні Жабченка продовжать своє західноукраїнське турне матчем на Закарпатті, а минулий тур вони програли іншому претенденту на медалі – «Руху» (в один м’яч, підсумок 2:1).
Відзначимо, що наставник «Минаю» Василь Кобін, титулований гравець у минулому, який проводить сильний дебютний сезон як тренер, напередодні гри відзначив, що попереду в його команди – чотири «фінали». Уже ця фраза підкреслює налаштування минайців.


29 липня. 18:00. Івано-Франківськ. «Рух»
«Прикарпаття» – «Агробізнес»
Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)
Дискваліфікації: Шпирка - Бойчук
Матч першого кола: 2:1
Вперте й принципове протистояння двох клубів тягнеться ще з аматорських часів, команди ставали одна одній суперницями в боротьбі за медалі, підвищення в класі. Неодноразово матчі між ними виявлялися надрезультативними, причому, тричі «Агробізнес» вигравав із розгромним рахунком. Згадати є що.
Між тим, «Прикарпаття» в літньому дограванні здобуло тільки чотири очки – один із трьох найгірших показників. У свою чергу,  «Агробізнес» – у трійці найкращих (13 очок за аналогічний період). Наразі волочиський клуб іде графіком, який дозволяє претендувати на медалі. Після розгромної перемоги над одним із конкурентів – «Волинню» (3:0), становище волочисців зміцнилося. У свою чергу, «Прикарпаття» зазнало трьох поразок поспіль. Це додає мотивації напередодні матчу з одним із лідерів.


29 липня. 18:00. Кременчук. «Кремінь-Арена»
«Кремінь» – «Рух»
Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)
Дискваліфікації: Бичков - Заставний
Матч першого кола: 0:1

Пряма трансляція – Спорт1

Фото: fcrukh.com


«Кремінь» – гроза авторитетів. На своєму полі команда під керівництвом Свистуна позбавила очок «Минай», «Волинь» (нічия) та «Оболонь Бровар». А тепер з нетерпінням чекає візиту «Руху» – ще одного клубу з когорти найбільш амбітних.
У минулому турі львів’яни здобули перемогу над іншою командою з Полтавщини – 2:1 над «Гірником-Спорт» на своєму полі. Втім, у дограванні «Рух» набрав 9 очок – у «Кременя», приміром, 10. До того ж, кременчуцький клуб ще з жовтня місяця утримує безпрограшну домашню серію (5 перемог і 1 нічия за цей час). «Рух» протиставить їй свою безпрограшну виїзну (три нічиї та одна перемога – без поразок в гостях із листопада місяця).


29 липня. 19:00. Луцьк. «Авангард»
«Волинь» - «Металург»
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Дискваліфікації: Волошинович - немає
Матч першого кола: 3:1
Ще один матч за участі претендентів на медалі. «Волинь» зазнала розгромної поразки в Винниках, де її приймав «Агробізнес». Тепер луцька команда розділяє 4-5 місця з рухівцями, відстаючи на два очка від трійки найкращих і на шість – від лідера.
В гості прибуває «Металург», який у першому колі програв лучанам на своєму полі, але останнім часом, героїчно повернувшись після спалаху КОВІД-19, покращив свої результати. 4 очка в останніх двох турах у запоріжців, от тільки перед відповідальним виїздом команда провела перенесений матч проти черкащан, витративши на це додаткові сили.
Матчу проти «Волині» з нетерпінням очікуватимуть кілька ексгравців лучан (у складі запоріжців це воротар Котляров і захисник Кравченко). 15 років тому за класичний «Металург» (Запоріжжя) грав і нинішній наставник «Волині» Тлумак.


30 липня. 19:00. Київ. «Оболонь-Арена»
«Оболонь Бровар» - «Інгулець»
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро), арбітр ВАА Євгеній Арановський (Київ)
Дискваліфікації: Голіков – Коваленко
Матч першого кола: 0:2
Пряма трансляція – ТК «Футбол»
Закриває тур центральний матч тижня – протистояння сьомої та першої команд чемпіонату, які розділяє 8 очок, але при цьому «Інгулець» всього на одне випереджає найближчого переслідувача, а «Оболонь Бровар» тільки на чотири відстає від прохідного третього місця.
У минулому турі обидві команди завершили ігри результатами, які їх не задовольнили. «Інгулець» вдома розділив очки з «Чорноморцем» (0:0), а «Оболонь Бровар» у меншості програла в Кременчуку. Ця обставина при успіхах конкурентів неабияк мотивує суперників. Особливо господарів, які зазнали першої поразки при Іващенку. Із семи матчів проти «Інгульця» кияни виграли три при двох нічиїх і двох поразках.
Яскравим підтекстом гри будуть кадрові перетини. У складі петрівців у столицю прибуває відразу кілька колишніх оболонців – але якщо захисник Семенко та півзахисник Козак в строю, то колишній лідер господарів Коваленко відсторонений через перебір карток (у киян не зіграє вилучений у минулому турі Голіков).
Вдома оболонці не програють ще з листопада (0:2 від «Гірника-Спорт»), утім, із чотитрьох матчів цієї серії три завершили нічиїми. «Інгулець» не знає поразок дев’ять турів (7 перемог і 2 нічиї від першої половини листопада). Причому на виїзді підопічні Лавриненка за цей час здобули 10 очок із 12 можливих. Цей матч на кону лишає лідерство за підсумками 27-го ігрового дня.

 

Пресслужба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору