Новини змагань

MATCHDAY! "Увага Петровому і Харкову". Перша ліга. 26 тур. Анонс

13:30, 24 липня 2020

Анонс матчів 26 туру у Першій лізі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У понеділок, 27 липня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 26 туру з футбольним фахівцем Віктором Догадайлом.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

23 липня. 17:00. Щасливе. «Арсенал-Арена»

«Черкащина» - «Минай»

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Дискваліфікації: Артем Тищенко («Ч»)

Матч першого кола: 1:3

Перервати серію невдач, здобути перші очки при новому тренерському штабі та в оновленому складі, піднести сенсацію вдалою грою проти одного з лідерів – таке завдання стоїть перед «Черкащиною». Остання команда турнірної таблиці готувалася до матчу проти другого колективу в поточній першості.

При цьому «Минай» у хорошій, бойовій формі. Перемога над запоріжцями (2:1) стала четвертою поспіль для підопічних Кобіна, а за останніх п’ять турів закарпатці не зазнали жодної поразки, набравши 13 очок із 15 можливих. У першому колі, нагадаємо, «Минай» обіграв «Черкащину» – 3:1.

Автора гола у суперників (а це півзахисник Медведь) у їхньому складі вже нема, як і Кічі, котрий відкривав рахунок у грі для минайців. Натомість, спортивний директор закарпатського клубу Кополовець у строю – саме він забив третій м’яч у ворота черкасців.


23 липня. 17:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» – «Чорноморець»

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро), арбітр ВАА – Євгеній Арановський (Київ)

Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Дискваліфікації: Максим Брагару («Ч»)

Матч першого кола: 3:0

Лідер приймає десяту команду першості, проте вивіска матчу набагато яскравіша, ніж може здатися. «Чорноморець» під керівництвом Ковальця в трійці найкращих за результатами літніх матчів. У минулому турі одеський прославлений клуб розгромив «Кремінь» (5:0), хоча багато хто з лідерів встиг спіткнутися на цьому супернику.

Вперше проти недавніх одноклубників може зіграти капітан одеситів Клименко – він багато сезонів провів у «Інгульці» й зробив свій внесок у піднесення цього клубу. А в складі господарів є екснападник одеситів Плохотнюк, якого тренерський штаб поступово підводить до основного складу, як молодого гравця.

Восени «Чорноморець» зазнав поразки від «Інгульця» – 0:3 на своєму полі. При цьому «першу скрипку» в складі петрівців виконував якраз-таки Клименко. Як зіграє він проти «Інгульця»? Чи продовжить лідер свою переможну серію до п’яти матчів? Чи піднесе черговий сюрприз «Чорноморець»? Побачимо в одному з центральних матчів туру. В якому, до слова, буде застосовано ВАА, що підкреслює статус і важливість протистояння.


23 липня. 18:00. Запоріжжя. «Славутич-Арена»

«Металург» – «Авангард»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфікації: –

Матч першого кола: 0:1

У минулому турі відбулося повернення в гру «Металурга». Після COVID-кризи мужній запорізький колектив дав бій одному з лідерів («Минай» виграв – 2:1), для того, щоб продовжити виступи, клуб дозаявив низку молодих гравців, тож мав чимало дебютів.

Наразі – не менш принципове протистояння. «Авангард» не програє три тури, сміливо грає на виїзді, а в минулому турі врятував матч із одним із лідерів (гол Сеницького приніс вольову нічию з «Агробізнесом» на своєму полі). А в першому колі в Краматорську все вирішив гол Матяжа – мінімальна перемога підопічних Косевича.

До слова, суперники добре знайомі одне з одним – говоримо не лише про кадрові перетини, а й про те, що «Авангард» часто проводить ігрові збори в Запоріжжі й має стаж спарингів із цим суперником. Для гостей цей виїзд – підвищеної цінності. Вони на два очка відстають від харків’ян і на три – від львів’ян, тож успішний результат може допомогти покинути, нарешті, восьме місце.


24 липня. 17:00. Зоря. Стадіон ім.Б.Тропанця

«Балкани» – «Миколаїв»

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Дискваліфікації: Богдан Порох («М»)

Матч першого кола: 2:1

Фото: mfc.mk.ua


У минулому турі «Балкани» здобули перемогу в Івано-Франківську. А от миколаївська команда після успішного старту зазнала третьої поразки поспіль, вдома поступившись лідеру (1:2 – хоча спершу вели в рахунку). Всього два очки розділяють наразі суперників, і в випадку успіху господарі обійдуть «корабелів».

У першому колі, до слова, «Балкани» виграли в Миколаєві. Та й загалом із шести матчів із цим суперником вони перемогли в трьох при одній нічиїй і двох поразках. Матч буде принциповим для багатьох його учасників, включаючи й кількох вихованців одеського футболу в МФК «Миколаїв», в тому числі – експівзахисника балканців Паламаря.


24 липня. 17:00. Кременчук. «Кремінь-Арена»

«Кремінь» – «Оболонь Бровар»

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Пряма трансляція – Спорт1

Дискваліфікації: Олексій Савченко («О»)

Матч першого кола: 0:1

Після кількох напрочуд успішних матчів «Кремінь» зазнав найбільшої поразки в сезоні, пропустивши п’ять м’ячів без відповіді в Одесі. Цей матч на своєму полі – можливість реабілітуватися за невдачу, тим більше, що є обставини, які говорять на користь цього.

По-перше, «Кремінь»  добре грає вдома. Тут він навіть відібрав очки в лідерів (перемоги над «Минаєм» і «Агробізнесом», нічия з «Волинню» й «Авангардом»). По-друге, склад гостей буде не оптимальним – дискваліфіковано півзахисника Савченка.

Кияни під керівництвом Іващенка ще не пропускали м’ячів і не програвали. Після перемог вони далі зіграли внічию з одним із фаворитів сезону – «Рухом» (0:0).ї


24 липня. 18:00. Винники. Стадіон ім.Б.Маркевича

«Агробізнес» – «Волинь»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Дискваліфікації: Богдан Семенець – Віталій Неділько, Денис Норенков

Матч першого кола: 1:2

Один із центральних матчів туру – принципове протистояння двох претендентів на медалі. «Волинь» у минулому турі обіграла харків’ян (2:0) на своєму полі, а от «Агробізнес» вів у рахунку в Краматорську, проте все ж «Авангард» зрівняв цифри на табло в кінцівці.

Наразі команди по сусідству на 3-4 місцях, а розділяє їх всього лише одне очко. У першому колі в Луцьку гості вели завдяки голу Курила, проте голи Кожанова та Хагназарі дозволили волинянам здобути вольову перемогу 2:1.

«Волинь» виграла два матчі поспіль після осічки з «Інгульцем», а от «Агробізнес» в останніх трьох турах набрав лише одне очко.


24 липня. 19:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Прикарпаття»

Арбітр: Євгеній Арановський (Київ), Арбітр ВАА – Віталій Романов (Дніпро)

Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Дискваліфікації: Вадим Жук, Олександр Осман (обидва – «М»)

Матч першого кола: 3:2

В'ячеслав Хруслов - виконувач обов'язків головного тренера ФК "Металіст 1925". Фото: metalist1925.com


Харків’яни стали черговим клубом Першої ліги, який вдався до тренерської рокіровки в цьому сезоні. Андрій Демченко зі штабом залишив клуб, готувати до прикарпатців «Металіст 1925» став В’ячеслав Хруслов – у минулому авторитетний футболіст «Металіста», київського «Динамо» та низки інших клубів.

До гри проти івано-франківської команди харків’яни підходять не в найкращій формі – три поспіль поразки без забитих м’ячів і відсторонення двох флангових захисників. Натомість, вигравати обов’язково треба – після цих невдач «Металіст 1925» опустився на сьоме місце, відстає від трійки лідерів на 4 очки, а від лідера – аж на 9.

Не в найкращому настрої й «Прикарпаття». В минулому турі програло вдома «Балканам» (1:2), лише чотири очки має влітку (гірші тільки черкасці та запоріжці, які в дограванні очок не набирали поки взагалі). Не додає взаємин і історія протистояння з харків’янами: із трьох матчів два програли при одній нічиїй.


24 липня. 19:00. Львів. «Скіф»

«Рух» - «Гірник-Спорт»

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Дискваліфікації: –

Матч першого кола: 1:2

Львів’яни чекають в гості суперника, який набрав влітку навіть більше очок (9 проти шести в «Руху»). У минулому турі «Гірник-Спорт» справився із «Черкащиною» (2:1), а забивали, до слова, добре знайомі суперникам гравці – колишній форвард «Руху» Хомченко та захисник Велкляк, який пройшов дубль «Карпат». Також грав за львів’ян колись той же Білий і Лозовий.

А от «Рух», створивши чимало сприятливих нагод забити, розійшовся миром із одним із конкурентів – «Оболонню Бровар» (0:0 на полі суперника). Тож приберіг до протистояння із горішньоплавненцями чимало спортивної злості й1 мотивації. Нагадаємо, суперники перетиналися раніше і в чемпіонаті, і в кубку. І лише один із цих шести матчів виграли львів’яни (при 2 нічиїх і 3 поразках).

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору