Новини змагань

Тропанець: «Балкани» грають у цікавий футбол

07:00, 23 липня 2020

Автор переможного голу у ворота «Прикарпаття» нападник «Балкан» Василь Тропанець відповів на питання пресслужби ПФЛ

Фото: fcbalkans.com.ua


- Василю, сім очок у шести матчах літа – прийнятний результат для Балкан?

- Зрозуміло, що розраховували на більше перед рестартом сезону. Але маємо, що маємо. Набрали стільки, скільки заслужили очок.  

- Як схарактеризуєте матч з Прикарпаттям? Класика – двічі забили і грали за рахунком?

- Коли виграєш 2:0 і здається, що вже не втратиш перемогу над суперником, то можна бути покараним за таку розслабленість. Нам забили, тому інколи доводилося відверто відбиватися. Хлопці молодці, в достатньо серйозних моментах діяли яскраво. Чудово, що провели багато роботи і заслужено перемогли.

- Можна відзначити Ільницького, який зумів підставити ногу в моменті на початку гри, коли Лободров уже не дотягувався до м'яча?

- Вважаю, що Саша взагалі був найкращим гравцем у цьому матчі. Окрім цього моменту, він зробив багато перехоплень, попередив чимало атак суперника. І в цій перемозі велика заслуга у тому числі й Олекcандра Ільницького.

- У випадку з вашим голом, то від коліна Француза залетів м'яч у ворота?

- Рикошет був, визнаю. Я завдавав удару у бік воріт, м’яч влучив супернику в ногу і незручно для воротаря зрізався у ближній кут. Можна сказати, що гарний удар дарма не пропадає (посміхається).

- У цьому ж моменті чудово стартонули після передачі Луїза Фернандо. Ви найшвидший футболіст у команді, зважаючи на тести?

- Не беруся цього стверджувати. Той же Юречко, напевно, швидший за мене. Фернандо гарну має швидкість. Але думаю за цим компонентом я в ТОП-5 у «Балканах».

- Як у цілому вам три бразильці? Адаптувалися в команді?

- Гадаю, що вони вже розуміють поступово ігрову філософію команди. Спочатку дійсно, на зборах у Туреччині їм діставалося від тренерського штабу, Андрій Пархоменко хотів якомога швидше прищепити їм нашу гру. Всі розуміють, що вони звикли грати в зовсім інший футбол.

Вважаю, що «Балкани» так само грають у цікавий футбол. Тому тренер хотів, щоб вони якомога швидше пристосувалися до нього. Хотіли, щоб по швидше вони стали своїми і зрозуміли вимоги до себе в нашій команді.

Прикро, що Лукас напередодні отримав травму, зараз відновлюється. Поступово набирає. Зараз найкраще виглядає саме Нандо (№77), активний попереду, віддає, нагнітає.

- А як щодо побуту?

- У Сараті поруч із Зорею є командний готель, де живуть приїжджі. Саме там мешкають усі три бразильці. На мені такий собі обов’язок тримати з ними зв’язок і допомагати. Намагаюсь допомогти, чим можу. Мовний бар’єр? Один із гравців Додо знає англійську, моя англійська також на гарному рівні. Вони вже трішки знають російських слів, а я зі свого боку – трохи вчу з гравцями португальську. Так і знаходимо спільну мову (посміхається).    

- Як працюється у клубі, де зібрано стільки династій – Пархоменки, Шуховцеви, Златови, Тропанці…

- Якось не звертали на це уваги. Так було від самого створення команди, тому особливо значення цьому не приділяли.

- Ваша родина також має сільгоспбізнес?

- У моєї родини інші справи, не пов’язані з цим.

- Ім'ям вашого дядька Бориса Тропанця названий стадіон у Зорі…

- Борис Тропанець грав у «Чорноморці», у Кореї, Росії. Працював головним тренером молодіжної збірної Молдови. Більшість кар’єри провів у Молдові, де й грав, і жив довго.

Дійсно, коли почали будівництво, то проводили опитування щодо назви стадіону. Хтось з уболівальників запропонував назвати іменем мого дяді за його заслуги в спорті і футболі, і всі погодилися з цим.

Фото: fcbalkans.com.ua


- Як щодо стосунків з уболівальниками? Восени у них були претензії до команди…

- Стадіон у нас стоїть на відкритій площі, тому вони не можуть утриматися і приходять дивитися з-за паркану за нашими матчами. Раніше були питання до нас, але тут як і в кожної команди, яка переживає не найкращі часи. Але в будь-якому випадку, вони приходять і підтримують нас. За це їм велика подяка, По-іншому і бути не може, адже ми всі один одного знаємо, як одна велика родина.  

- Усі знають, що вітер у вас на стадіоні найбільший, напевно, поміж інших арен. Навчилися правильно розпоряджатися цієї стихією під час матчу?

- Як і скрізь, команда, яка грає за вітром – їй легше. Але якоїсь особливої тактики у цьому розрізі немає.

- Які завдання команди на фінішній прямій? Коли можна чекати амбітних задач клубу?

- Зараз сподіваємося набрати максимум очок у найближчих матчах. А на наступний сезон уже ставитимемо високі задачі. У нас для цього є всі умови. Згоден, перше коло ми дещо провалили, де нам багато не щастило, збіг обставин заважав вигравати. Але команда в нас зараз чудова, кілька матчів влітку програли, але будемо сильнішими. На наступний сезон ми будемо зазіхати лише на верхні щаблі таблиці.  

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору