Новини змагань

Сула: у "Кремені" чудова атмосфера попри те, що почали тренуватися лише за тиждень до чемпіонату

11:21, 18 липня 2019

Герой 24-го туру Першої ліги півзахисник «Кременя» Дмитро Сула поділився враженнями від перемоги над Миколаєвом (2:1), а також наголосив на своєму бажанні забивати у кожному матчі.

Фото: ФК "Кремінь"


- Завжди приємно перемагати у такій почесній номінації, - сказав півзахисник SportArena. - Індивідуальні нагороди важливі для кожного футболіста, особливо нападнику. Від таких моментів отримую задоволення. Хочеться проявити всі свої найкращі якості, порадувати вболівальників, для яких власне і граємо у футболу. Приємно, що мою гру оцінили експерти і це означає, що я на правильному шляху. Вважаю, що  своєю роботою на тренуваннях та під час матчів заслужив на цю нагороду.

- Така нагорода ще більш цінна, адже ваш матч не був центральним...

- Погоджуюся з вами. Особлива увага зараз прикута до матчів лідерів, які борються за підвищення у класі. Але особисто для нас гра з МФК Миколаїв  була центральною, адже зустрічалися зі своїм прямим конкурентом. Можна сказати, що це був матч за шість залікових пунктів. Чудово, що вдалося досягти своєї мети і здобути бажану перемогу. Президент і тренер налаштовували команду на максимальний результат, тому мотивації нам не бракувало.

- Ви забили три м'ячі в останніх чотирьох матчах команди і є найкращим бомбардиром після відновлення чемпіонату.  Розкажіть, як підтримували форму у період карантину? Можливо є якийсь окремий рецепт?

- Нічого особливого. Під час карантину продовжував тренуватися, щоб підтримувати себе у формі. На той момент у мене ще був чинний контракт з Інгульцем. Тренерський штаб розписував тренування і контролював їх виконання. У фізичному плані це мені дуже допомогло, але головне у футболі — робота з м'ячем. Коли вийшли з карантину, то було непросто, адже стільки часу не працювали з м’ячем. Почали поступово набирати ігрову форму шляхом тренувань з м'ячем.

Фото: ФК "Кремінь"


Професіонально ставлюся до своєї роботи, отримую задоволення від футболу. Футбол для мене — це спосіб життя, без гри не можу себе уявити. Прокидаюся, йду у зал, потім тренування, дотримуюся правильного харчування, режиму з єдиною метою – ставати на полі дедалі кращим. Вважаю, що таке моя ставлення приносить свої плоди і допомагає досягати результату.

- Перед цим матчем згадували розгромну поразку у першому колі (2:6) попри те, що зараз у вас абсолютно нова команда?

- Лише перед матчем  почув про розгромну поразку, тому ніхто не звертав на це уваги. У мене з МФК Миколаїв свої стосунки, завжди забиваю цьому колективу. Чудово, що і в цій грі вдалося відзначитися і принести команді перемогу.

- Через дискваліфікацію гру пропускав досвідчений голкіпер Андрій Олійник. Перед грою команда підтримувала 20-річного Владислава Закорського, для якого це був перший вихід в основі? Він впорався зі своїми обов'язками?

- Вважаю, що Владислав у цьому матчі стрибнув вище голови. Наш молодий воротар провів дуже хороший матч, допоміг команді перемогти. Своєю роботою на тренуваннях Закорський заслужив на вихід у стартовому складі. Відзначу, що у нас працює кваліфікований тренер воротарів. Він взяв Закорського можна сказати з нуля і довів його до хорошої ігрової форми. Владислав працює над собою, прогресує і це приносить свої плоди. Думаю, що у досвідченого Олійника хороший конкурент. Від цієї конкуренції лише виграє команда.

- Сергій Свистун вас здивував тренувальним процесом?

- Відразу стало помітно, що Свистун досвідчений тренер. Він зайвого не говорить, але вміє розставити правильні акценти, пояснити все. Приємно, що маю можливість працювати з таким кваліфікованим спеціалістом. Свистун був хорошим футболістом і це помітно з особистого спілкування, з його мисленню. Подобається, що Сергій Свистун виховує зі своїх підопічних справжніх чоловіків.

Перед виходом на поле тренер завжди акцентує на тому, що надзвичайно важливо не програти боротьбу. Наголошує на тому, що у нас єдиний колектив, який здатен досягати результату. Перемогти можна лише шляхом єдності та командних дій. Виходимо на поле і боремося за кожен заліковий пункт.

- На 23-й хвилині Кремінь відкрив рахунок у матчі, коли ви реалізували одинадцятиметровий. Психологічна впевненість, яку здобули у минулих матчах, допомогла вам забити у цьому епізоді?

- Я завжди хочу забивати, у кожному епізоді націлений на ворота. Хочу відзначатися на кожному тренуванні, у кожному матчі. Навіть уві сні прагну забивати (посміхається). Пенальті — один із способів відзначитися у воротах суперника, тому не хвилювався у тому епізоді. Розумію, що у кожного є право на помилку. Мессі та Роналду також час від час не реалізовують одинадцятиметрові, але це життя. Футбол непередбачуваний, але тим він і цікавий.

Навіть після першого нереалізованого пенальті в офіційних матчах не хвилювався, а навпаки, сказав тренеру, що у наступному зможу забити. Думаю, тренер побачив у мені впевненість і довірив цю відповідальну місію. Задоволений, що не підвів його та всю команду.

- Наприкінці матчу ви забили вдруге, тим самим зробили перевагу команди комфортною. Напевно, цей м'яч вже дозволив команді видихнути з полегшенням, адже у другому таймі були моменти, коли суперник міг зрівнювати рахунок?

- Гарна комбінація вийшла. Кривенко прорвався по флангу, поборовся до останнього перед лінією воріт і прострілив. Я бачив, що захисники сіли низько і відкрився, де й треба було. Не було сенсу бігти в район воротарської площі, тому відкрився “під себе”. Чудово, що вдалося пробити точно у дальній кут і забити важливий м'яч.

У нас всі матчі валідольні, створюємо проблеми самі собі. На жаль, ця гра не стала виключенням. Якщо відверто, суперник володів ініціативою, більше контролював м'яч. Нам обов'язково потрібно було забивати другий м'яч, який нас заспокоїв. Гравці Миколаєва розуміли, що відіграти два м'ячі за десять хвилин дуже складно, адже ми добре граємо у захисті. Навіть пропущений м'яч не вплинув на нас і  змогли довести гру до переможного результату. Кремінь виграв гру за рахунок своїх сильних якостей.

Фото: ФК "Кремінь"


- Перший дубль за команду і п'ятий м'яч у п'яти матчах. Зізнайтеся, розраховували на такі показники після відновлення чемпіонату?

- Можна сказати, що зібрали колектив з нуля. За тиждень до чемпіонату почали тренуватися разом. У нас хороший колектив, чудова атмосфера. Вважаю, що саме це нам і допомагає демонструвати футбол хорошої якості.  Переконаний, що ніхто не очікував від нас таких результатів. З лідерами граємо добре, відбираємо у них важливі залікові пункти – як це було з Минаєм та Волинню.

Перемогли Миколаїв, вважаю, що ця команда за потенціалом має знаходитися вище у турнірній таблиці. Перемога над суперником з такими традиціями для нас є цінною. Вважаю, що можемо гордитися такими результатами. У Першій лізі немає прохідних матчів, календар дуже щільний. 

Щодо мене, то я максималіст у футболі. Прагну забивати у кожному матчі.

- Перемога дозволила команді відірватися від зони перехідних матчів. В останніх турах гратимете у своє задоволення чи ще залишилися завдання на кінцівку сезону?

- Президент та тренер поставив перед нами завдання перемагати у кожному матчі. Звісно, перемога над Миколаєвом дозволяє легше дихати, проте ми не розраховуємо на помилки суперника. Потрібно виходити на кожен матч і демонструвати свої найкращі якості, перемагати попри статус суперника. Якщо перемагатимемо, то точно не потрапимо до зони перехідних матчів.

- Як ви опинилися в МФК Кремінь? Наскільки довго думали над пропозицією клуба?

- У ЗМІ пишуть, що в МФК Кремені граю на правах оренди. Це не так. У мене зараз чинний контракт з МФК Кремінь до 20 серпня, а після цієї дати отримаю статус вільного агента. У мене немає юридичних угод з Інгульцем.  Чому саме так? Тому що можна було переходити в іншу команду лише у статусі вільного агента. Для того щоб опинитися у Кремені, потрібно було розірвати контракт з Інгульцем.  

БЛІЦ

Народився у Одесі

Перший тренер — Сула Дмитро Анатолійович (батько)

Вихованець школи — випускник школи ФК Чорноморець

Улюблений гравець — Дієго Коста

Улюблений клуб - Челсі

Мета у футболі — хочеться спробувати свої сили в одному із європейських чемпіонатів. Прагну вписати своє ім'я в історію українського футболу. Хочеться встановлювати рекорди, здобувати нагороди.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору