Новини ЗМІ

Герасимець: Гірник-Спорт у кожному матчі грає на перемогу попри статус суперника

09:00, 15 липня 2020

Півзахисник ФК "Гірник-Спорт" Сергій Герасимець відповів на питання ЗМІ

Фото: gornyak-sport.net


Герой 23-го туру у Першій лізі півзахисник ФК "Гірник-Спорт" Сергій Герасимець поділився враженнями від перемоги над "Агробізнесом" (3:2)  у межах 23 туру та розповів про своє самопочуття після операції на спині.

- Сергію, наскільки важливим для вас є визнання найкращим гравцем туру?

- Перемога у такій почесній номінації — нагорода, за ту велику роботу, яка була зроблена мною і дозволила повернутися у футбол після тривалої паузи. Задоволений, що маю можливість грати на високому рівні, проявляти свої найкращі якості та своїми діями допомагати команді. Не можу не відзначити партнерів по команді, адже без них не зміг би стати найкращим у турі.

Після таких майстерних передач залишалося тільки забити. Ця нагорода для мене приємна, проте  розумію, що потрібно ще багато працювати, щоб у майбутньому кожного туру претендувати на перемогу у цій номінації.

- Забитий м'яч на першій хвилині сплутав всі карти супернику і додав вам упевненості у власних силах. Такий агресивний початок матчу — установка тренерського штабу?

- Перед грою Ігор Жабченко сказав, щоб ми грали агресивно з першої секунди і показали, хто є господарем поля. На жаль, змогли забити тільки аж на 24 секунді (сміється). Якщо серйозно, то кращого початку матчу складно собі уявити. Забили швидкий м'яч, як і вимагав від нас тренерський штаб. Ігор Жабченко наголошував на тому, що нам потрібно пресингувати гравців Агробізнеса і відразу вибігати в атаку. Після такого початку гри супернику потрібен був час, щоб прийти до тями. Вважаю, що краще забивати на перших секундах, ніж чекати останніх хвилин.

- На 15 хвилині Гірник-Спорт забив удруге. Після такої комфортної переваги Агробізнес перехопив ініціативу. Це суперник додав чи ви дещо збавили оберти з огляду на рахунок?

- Варто відзначити, що у гравців Агробізнеса в першому таймі було декілька небезпечних моментів, вони більше володіли м'ячем. Необхідно віддати належне Антону Ситникову, який проявив свій професіоналізм. Нашій команді було непросто проти лідера Першої ліги, адже у них всі гравці технічні та швидкі. Головне, що нам вдалося зіграти на своїх сильних сторонах, забили завдяки швидким атакам. 

Звісно, завжди неприємно пропускати в роздягальну, проте ми вийшли на другу половину зустрічі зібраними і відразу збільшили свою перевагу у рахунку, заспокоїли гру.

- Попущений м'яч у роздягальню вас не те що не засмутив, а навпаки, ще більше мотивував?

- Так, він, напевно, нас розізлив. Коли виграєш 2:0, то можна дещо заспокоїтися, а цей пропущений м'яч змусив нас зрозуміти, що ще нічого не вирішено у матчі і потрібно грати у свій футбол, щоб досягти перемоги. На другу половину зустрічі вийшли з таким же налаштуванням, як і на перший тайм.

- У моменті з вашим другим забитим м'ячем ви виграли верхову боротьбу і головою  відправили м'яча у сітку. Це передача була ідеальною чи просто вдало обрали позицію?

- Опинився у тому місці, де має знаходитися центральний нападник, проте у епізоді багато залежало від передачі з флангу від Іллі Чередніченка. Він мене побачив і віддав надзвичайно зручний пас. Після такого асисту не потрібно було навіть стрибати, просто достатньо направити м'яч у порожній кут.

- У цьому сезоні ви зіграли всього чотири матчі за Гірник-Спорт. Перший дубль за команду для вас є важливим?

- У психологічному плані для мене дуже важливим став забитий м'яч у грі з Балканами. У тому матчі вийшов на остані 12 хвилин, заробив пенальті і забив м'яч. До цієї гри півтора роки не забивав в офіційних матчах. Скажу відверто, перед виконанням одинадцятиметрового дуже хвилювався, таких емоцій ніколи до того не відчував. У грі з Агробізнесом мав своїми забитими м'ячами віддячити тренерському штабу, які довірили мені місце у стартовому складі. Звісно, забити м'ячі додали впевненості у власних силах.

У матчі з Металістом 1925 випустили на 15 хвилин, наша команда тоді поступалася у рахунку. На мою думку, стільки часу достатньо для того, щоб проявити себе і принести користь команді. На жаль, не змогли зрівняти рахунок у грі з харків'янами. Будь-який час, який у тебе є на полі необхідно використовувати.

- Як почувається ваша спина? МРТ робили після операції?

- Відчуваю, що операція пройшла успішно, повністю відновився. На жаль, знадобилося багато часу, щоб набрати свою оптимальну форму, адже півроку не міг тренуватися. Багато працював, щоб повернутися до гри. Роблю спеціальні вправи і зараз спина не турбує. МРТ не робив і поки не планую. Можливо, після закінчення сезону або взимку пройду обстеження, але по собі відчуваю, що все нормально.

- Які завдання ставиться перед командою на заключну частину чемпіонату?

Конкретних завдань на догравання чемпіонату у нас не було. У кожному матчі граємо на перемогу попри статус суперника. Можливо, у психологічному плані нам простіше, ніж командам, які борються за підвищення у класі. Виходимо і отримаємо задоволення від футболу, хочемо перемагати. Премії за перемоги ніхто не відміняв (посміхається). У нас є мотивація і є свої завдання.

БЛІЦ

Народився у Донецьку

Вихованець школи — до дев'ятого класу займався у школі київського Динамо, а останні три роки вчився у Санкт Петербурзі і закінчив школу Зміна.

Перший тренер — Олександр Леонідов

Улюблена команда — раніше вболівав за “Реал”, а зараз за “Ювентус”

Улюблений гравець — Кріштіану Роналду

Футбольна мета — професіонально ставитися до свого здоров'я, підтримувати спортивну форму, прогресувати у кожному матчі та приносити користь своїй команді.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами sportarena.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору