Новини змагань

MATCHDAY! «Стартуємо в Харкові». Перша ліга. 24 тур. Анонс

11:30, 15 липня 2020

Анонс матчів 24 туру у Першій лізі

Фото: facebook.com/FC-Minaj


У четвер, 16  липня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 24 туру з Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Металург» - «Гірник-Спорт» перенесено на більш пізній термін через виявлення у гравців «Металурга» COVID-19.


14 липня. 19:00. Харків. Стадіон «Металіст»

«Металіст 1925» -  «Авангард»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Матч першого кола: 1:0

Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Відкриє тур принципове та важливе протистояння в Харкові. «Металіст 1925» поступився в минулому турі в Минаї, і це була перша втрата очок для харків’ян у літньому дограванні. «Авангард», у свою чергу, в драматичному домашньому матчі з «Балканами» втратив очки (3:3).

При цьому обидві команди претендують на високі місця – господарям виграш і синхронні невдачі конкурентів можуть допомогти зрівнятися за очками навіть з лідером, а гостям перемога дозволить закріпитися на восьмому місці з цілком реальними шансами претендувати на місце в п’ятірці в наступних турах.

Від 9 вересня «Металіст 1925» не поступався на своєму полі (5 перемог і 1 нічия), і тепер краматорці постараються перервати й цю серію, пам’ятаючи, що результат цієї гри напряму впливатиме на всю групу лідерів.


15 липня. 17:00. Зоря. Стадіон ім. В.Тропанця

«Балкани» - «Волинь»

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Матч першого кола: 2:2

Пряма трансляція – YouTube

Лучани, пропустивши супер-гол від Сітчінави ударом через себе в падінні, в минулому турі програли принциповий матч «Інгульцю». Тож тепер вирушили на Одещину з метою реабілітуватися за цю втрату й знову підтягнутися до лідерів. Наразі «Волинь» на відстані п’яти очок від лідера та двох – від прохідного третього місця.

Стосовно зорянців, то вони влітку набрали стільки ж очок, як і лучани – по чотири. В минулому турі підопічні Пархоменка в яскравому матчі здобули виїзну нічию 3:3 в Краматорську. У попередніх матчах кожна з команд здобула по одній перемозі при трьох нічиїх. Особливо пам’ятним був осінній матч 2017 року, коли «Балкани» розгромили волинян вдома – 5:0.


15 липня. 17:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» – «Прикарпаття»

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Матч першого кола: 1:0

Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Фото: fc.if.ua


«Інгулець» знову захопив лідерство, здобувши в минулому турі виїзну перемогу над одним із безпосередніх конкурентів – «Волинню». Розкішний гол Сітчінави ударом через себе в падінні дозволив петрівцям повернутися на вершину.

Втім, минулий тур був святковим і для «Прикарпаття». Підопічні Ковалюка здобули першу в дограванні перемогу, і вольовий результат у матчі з «Кременем» (2:1 вдома) дозволив їм обійти миколаївців, повернувшись на 11 місце.


15 липня. 18:00. Волочиськ. «Агробізнес»

«Агробізнес» – «Минай»

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Матч першого кола: 1:2

Пряма трансляція – YouTube

Поразка в Горішніх Плавнях – перша після тривалої переможної серії – призвела до втрати лідерства волочисцями. Втім, у матчі проти «Минаю» команда під орудою Чижевського спробує виправити положення.

Тим більше, суперник мотивує – «Минай» у минулому турі обірвав вдалу серію харків’ян і вийшов на третє місце за додатковими показниками. Сім очок у останніх трьох турах набрали підопічні Кобіна. Вони обігрували «Агробізнес» і в першому колі, втім, автор дубля Гегдош уже не в складі закарпатців.

Ще один нюанс: якраз напередодні анонсованого туру «Агробізнес» провів редизайн. З новою емблемою господарі вийдуть на матч проти минайців.


15 липня. 18:00. Кременчук. «Кремінь Арена»

«Кремінь» – «Миколаїв»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Матч першого кола: 2:6

Пряма трансляція – Спорт1

Обидві команди програли в минулому турі: «Кремінь» в Івано-Франківську, «Миколаїв» – вдома оболонцям. Втім, обидві команди мають сподівання на краще.

«Кремінь», нагадаємо, не програють вдома з кінця жовтня (3 перемоги та 1 нічия – і, здебільшого, в матчах із особливо статусними суперниками). А «Миколаїв» під керівництвом Близнюка розпочав літню частину сезону з яскравої розгромної перемоги над «Прикарпаттям» і нічиїми з командами з групи лідерів – «Рухом» і «Оболонню Бровар».

У першому колі МФК «Микколаїв» здолав вдома кременчужан – 6:2. Тож тепер, хоч тренерські штаби й склади загалом суттєво змінилися, господарі будуть налаштовані на реванш.


15 липня. 19:00. Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь Бровар» - «Чорноморець»

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Матч першого кола: 1:0

Пряма трансляція – YouTube

Дебют Іващенка на посту в.о. головного тренера «Оболонь Бровар» виявився успішним – перемога 2:0 в Миколаєві. Втім, надалі на киян чекає нове випробування.

Ковалець, який ще восени очолював «Оболонь Бровар», везе в столицю свій новий колектив – «Чорноморець». Ефектна нічия з одним із фаворитів сезону,  «Рухом», стара четвертим матчем безпрограшної серії одеситів (у ній по 2 нічиї та перемоги).

Наразі в таблиці літнього догравання «Чорноморець» – четвертий, що тільки підкреслює успішність оновлення цього колективу з великими традиціями та гучним ім’ям.


15 липня. 19:00. Винники. Стадіон імені Б.Маркевича

«Рух» - «Черкащина»

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Матч першого кола: 6:1

Пряма трансляція – YouTube

Фото: facebook.com/Cherkashchina


«Черкащина» пропускала минулий тур через перенесення матчу суперника – запорожців. Тепер команда, яка замикає турнірну таблицю, приїде в гості до одного з найамбітніших клубів Першої ліги.

«Рух» у минулому турі в непростому протистоянні в Одесі досягнув бойової нічиєї 2:2 з «Чорноморцем», але в таблиці з 41 очком знаходиться лише сьомим. Для вирішення своїх турнірних завдань господарям треба вигравати. Їхній новий очільник Федик, наймолодший тренер у поточному сезоні, налаштовує колектив на матч із «Черкащиною», маючи на увазі й результат матчу першого кола, в якому підопічні тоді ще Кучука виграли в цього суперника на його полі – 6:1.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору