Новини змагань

MATCHDAY! Коли кожен матч туру - центральний! Перша ліга. 23 тур. Анонс

09:00, 10 липня 2020

Анонс матчів 23 туру у Першій лізі

Фото: facebook.com/fcIngulets


У понеділок, 13 липня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 23 туру з футбольним фахівцем Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Металург» - «Черкащина» перенесено на більш пізній термін через виявлення у гравців «Металурга» COVID-19.


10 липня. 15:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» - «Балкани»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Матч першого кола: 2:0

«Авангард» має суттєву турнірну перевагу перед гостями (20 очок!) і значну кращу історію взаємин, тож із нетерпінням чекає чергового домашнього матчу. «Балкани» лише раз за весь час обіграли краматорців, ще один матч завершився внічию та 4 рази виграв «Авангард».

Проте гостей має мотивувати невдале завершення двох останніх матчів – розгромна поразка в Горішніх Плавнях і програш в один гол вдома від «Минаю» погіршили становище «Балкан» у нижній частині таблиці.

«Авангард», у свою чергу, в минулому турі поступився «Інгульцю» (2:3). Втім, у цій поразці можна знайти привід для оптимізму, адже, пропустивши тричі, гості Петрового скоротили відставання до мінімуму й сподівалися відігратися до останніх секунд.

На своєму полі після жовтня місяця «Авангард» очок ще не втрачав. Це – виклик для зорянців, які в поточному сезоні невдало грають в гостях, але свого часу вигравали на полі краматорців.


10 липня. 18:00. Минай. «Минай»

«Минай» – «Металіст 1925»

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Матч першого кола: 3:2

Трансляція матчу - Футбол1

Фото: facebook.com/metalist1925kh


Один із центральних матчів туру – вражаюче протистояння на Закарпатті. У першому колі «Минай» виграв у Харкові, і переможний м’яч записав на свій рахунок Гегедош. Взимку він перейшов якраз у «Металіст 1925», але – о, іронія долі! – саме перед матчем проти колишніх одноклубників був звільнений із харківського клубу.

Величезний інтерес викликає тактичне протистояння двох молодих тренерів із потужною кар’єрою гравців – Кобін і Демченко неодноразово називалися найкращими тренерами турів, виступ їхніх колективів можна вважати вдалим, і тепер цікаво, які сюрпризи підготували вони одне одному.

«Металіст 1925» взагалі поки не втрачав очок у дограванні (чергова перемога – непроста звитяга 2:1 над «Гірником-Спорт»), а «Минай» покращив свій настій перемогою в один гол від на Одещині.


11 липня. 17:00. Івано-Франківськ. МЦС «Рух»

«Прикарпаття» – «Кремінь»

Арбітр: Євгеній Цибулько (Черкаська область)

Матч першого кола: 4:3

Обидві команди заслуговують на повагу, попри незавидне турнірне становище. Господарі в минулому турі видали видовищну нічию з «Оболонню Бровар» (3:3), гості на своєму полі відібрали очки у «Волині» (1:1), і це не перший випадок, коли новачки Першої ліги оббирають фаворитів сезону.

Наразі у «Прикарпаття» ще немає перемог в дограванні, проте в першому колі воно зуміло обіграти кременчужан 4:3 в гостях. Це найбільш результативна перемога з різницею в один м’яч у поточному чемпіонаті, яка надихатиме господарів і мотивуватиме гостей.


11 липня. 17:00. Миколаїв. Центральний стадіон

«Миколаїв» – «Оболонь Бровар»

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

Матч першого кола: 0:2

Трансляція матчу - FootballHub

«Корабели» лишаються непереможними в дограванні – таких команд залишається всього п’ять. Після солідної виїзної нічиєї в Одесі знайшла своє ще одне підтвердження боєздатність оновленого колективу під керівництвом Близнюка.

Тепер в гості до миколаївців їде ще один досить сильний суперник. «Оболонь Бровар», розділивши в минулому турі очки з при карпатцями, провела певні тимчасові зміни на тренерському містку. Мазуренко пішов у відпустку, виконувати обов’язки головного тренера стане надалі Іващенко.

Тим цікавішим обіцяє стати це протистояння: де, до слова, раніше МФК «Миколаїв» виграв лише два з попередніх 10 матчів при чотирьох нічиїх і поразках.


11 липня. 18:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Агробізнес»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Матч першого кола: 0:4

«Агробізнес» – новий одноосібний лідер. Після яскравої перемоги над «Рухом» на його полі підопічні Чижевського поїдуть захищати перше місце на Полтавщину. Складна поїздка Волочиськ-Винники-Горішні Плавні, яку проклала команда за короткий відрізок часу, матиме вкрай важливе значення для групи лідерів.

Нагадаємо, «Гірник-Спорт» минулий тур проводив у гостях у  тодішнього лідера – «Металіста 1925», і хоча поступився з різницею в один м’яч – добряче попсував нерви харків’янам. Те ж саме підопічні Жабченка спробують зробити і в матчі з волочисцями – тим більше, в історії протистоянь вони ще не обігрували «Агробізнес» (2 нічиї та поразка).


11 липня. 19:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Інгулець»

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Матч першого кола: 0:0

Фото: facebook.com/fcIngulets


Ще один матч із приставкою «супер»: лучани втратили очки в Кременчуку, тож відстають тепер від третього місця, яке посідає «Інгулець», на два очка. «Інгулець», у свою чергу, обіграв вдома краматорців (3:2) і в останніх п’яти матчах набрав 13 очок.

Безпрограшна серія – не єдина причина оптимізму в гостей. Потихеньку починають повертатися з лазарету давно відсутні гравці. Вливаються новачки (серед яких і недавній лідер «Волині» Бартулович, а також остання дозаявка – танзанієць Мкомола). 5 турів поспіль «Інгулець» не знає поразок.

Хоча остання перемога петрівців над «Волинню» датується ще весною 2018 року, і це єдиний випадок, коли лучани поступалися цьому супернику.


11 липня. 19:30. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» - «Рух»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Матч першого кола: 0:2

Трансляція матчу - Футбол1

Сергій Ковалець поточного сезону вже перемагав «Рух», але як багато змінилося з вересня минулого року! Нині найкращий тренер Першої ліги-2019 за версією Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу очолює «Чорноморець» – і тепер покращилися справи й у одеського клубу.

Одесити навесні набрали 7 очок із дев’яти можливих, у той час, як у «Руху» в доробку в 2020 році всього 1 заліковий пункт (щоправда, при перенесенні матчу з запоріжцями).

Одеситів у першому колі «Рух» ще під керівництвом Кучука обіграв – 2:0, але обидва голи в активі Климчука, якого наразі вже немає в заявці львівського клубу. Після сенсаційної поразки 2:3 в перенесеному матчі з «Агробізнесом» у Першій лізі змінився лідер. А Федик, молодий наставник львів’ян, який буквально перед стартом догравання змінив Бакалова, везе команду в Одесу зі сподіванням на першу перемогу на посту головного тренера.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору