Новини ЗМІ

Кривошеєнко: футболістам “Волині” складніше відновлюватися після такого щільного графіку

10:00, 8 липня 2020

Колишній футболіст Іван Кривошеєнко поділився враженнями про 22 тур у Першій лізі

Фото: fcab.com.ua


- Іване, напевно центральний матч туру відбувся у Петровому, де «Інгулець» приймав «Авангард». Зійшлися два лідери, але з абсолютно різними задачами на цей сезон.

- Згоден, ця гра викликала найбільший інтерес у спеціалістів та вболівальників. Вже на шостій хвилині господарі відкрили рахунок у матчі. Коли рахунок став 3:0, то всі подумали, що “Інгулець” без проблем здобуде перемогу, але підопічні Косевича не опустили руки і проявили характер. Цікаво було дивитися на протистояння команд з амбіціями. Президент “Інгульця” ставить перед командою завдання підвищитися у класі. Вважаю, що за кадровим потенціалом петровці вже відповідають рівню Favbet Ліги, у них кваліфікований тренер. “Інгулець” — перший кандидат на підвищення у класі. “Авангард” не афішує свої завдання, але у них також є шанс поборотися за вихід до Favbet Ліги.

- Не менш цікавим був і матч у Харкові, де «Металіст 1925» півтора тайми грав у більшості проти «Гірника-Спорт»?

- Дійсно, підопічні Демченка дуже добре стартували після відновлення чемпіонату, команда у хорошій формі після карантинної паузи. Харків'яни виграли три гри, але грали з командами ,які поступаються їм за класом. “Черкащина”,  “Металург” та “Гірник-спорт” не боряться за високі місця, хоча це дуже непоступливі колективи. Далі “Металіст 1925” гратиме із більш амбітними суперниками, тоді і зможемо оцінити їх рівень. Радує, що команда демонструє цікаву та результативну гру. Я думав, що за підвищення у класі боротимуться “Рух” ,”Волинь”, “Минай”, а  “Металіст 1925 “не виділяв, проте команда показала, що спроможна боротися навіть за чемпіонство. Харків'яни не словом, а ділом доводять свою спроможність грати у Favbet Лізі.

- Іване, отже «Металіст 1925» у більшості виглядав не так добре у другому таймі і навіть мав більше шансів пропустити, ніж забити ще. На харків’ян тиснув тягар відповідальності за результат?

- Здивований, чому у більшості команда продемонструвала таку невиразну гру. Напевно, у цьому заслуга суперника. “Гірник — спорт” — непогана команда, з хорошим тренером. Цей колектив завжди може створити проблему будь-якому супернику. Жабченко добре знає потенціал своїх футболістів, адже раніше працював у цьому клубі. Потрібно похвалити команду з Горішніх Плавнів за те, що вони не опустили руки, а продовжували грати у свій футбол. Інтрига залишалася до кінця поєдинку і це вкотре доводить, що Перша ліга у цьому сезоні  цікава та непередбачувана.

На жаль, зараз вболівальники не можуть відвідувати матчі, а “Металіст 1925” завжди славився своїми вболівальниками. У Харкові чудовий стадіон, у місті люблять футбол. Думаю, що глядачі би гнали харків'ян вперед. У Минаї та Волочиську за парканом є вболівальники, вони створюють свій колорит матчу.

- У Харкові можна говорити про симбіоз – якісний тренерський штаб і класний підбір гравців.

- Тренер та футболісти знайшли один одного. З Андрієм Демченком грав у “Маріуполі”, знаю його по виступам у запорізькому “Металурзі”. Це був хороший, креативний футболіст, який полюбляв грати попереду, забивати та віддавати передачі. Знаю, що його у Запоріжжжі дуже любили. Демченко зараз доводить, що він непоганий тренер. Андрій робить акцент на атакувальній грі, адже у часи футболіста був сфокусований на атаці. За “Металістом 1925” цікаво спостерігати. У харків'ян зараз підібрався хороший колектив, кваліфіковані футболісти. Наприклад, Гегедош непогано виступав за “Минай”, але напевно через конфлікт йому довелося залишити команду. Думаю, що Роберт зможе появити себе за нову команду. У команді грають хороші легіонери з Бразилії ,тому у команди є всі шанси поборотися за призові місця.

- Напевно, ще один колектив, який є одним із головних претендентів на медалі, львівський «Рух» поки зіграв лише один матч. Це проблема для команди Федика?

- Звісно, ці паузи впливають на “Рух”. У гравців були виявлені випадки зараження коронавірусом, тому вони були змушені пропускати матчі. До того ж, гру з “Металургом” перенесли через спалах коронавірусу у гравців суперника. У нас не було футболу тривалий час, а зараз всі грають, а “Рух” змушений пропускати. Це не може не впливати на команду.

“Рух” — команда з амбіціями, проте мені не подобається постійна зміна тренерів. Третій тренер за сезон це занадто, немає стабільності. Тренеру потрібен час, щоби команда до нього звикла. Якщо відверто ,у мене є сумніви у тому, чи зможе “Рух” вийти до Favbet Ліги. Команді буде дуже складно, до того ж у них немає ігрового тонуса через пропуски матчів. Подивимося, як виглядатиме команда піся паузи. 

- Що з "Волинню"? Команду після карантину не впізнати. Розгром у Одесі (2:5), потім вимучена перемога над "Оболонню-Бровар" (1:0), зараз - знову втрата очок у грі з “Кременем” (1:1). У вас є пояснення слабкому виступу лучан після карантину?

- Якщо відверто, здивований результатами команди, адже оцікував більшого. Думав, що “Волинь” стане лідером нашого чемпіонату, адже у них дуже якісний підбір виконавців. Вважав, що у цьому чемпіонаті команді буде легше досягти підвищення у класі. Футбол тим і цікавий, що у ньому все непередбачувано. “Чономорець” повністю переграв лучан, команда була не схожа сама на себе. Сімінін говорив, що на них впливають постійні переїзди, але зараз практично усі команди Першої ліги у рівних умовах, багато часу витрачають на дорогу. Можливо, відсутність тренера, який захворів на коронавірус випливає на команду. Напевно,це найголовніша проблема “Волині”. Очікуємо, що луцький колектив додасть по ходу сезону, адже їм вже немає куди відступати.

Можливо, досвідченим футболістам “Волині” складніше відновлюватися під час такого щільного графіку. “Волинь” не змогла обіграти “Кремінь”, який тільки перед чемпіонатом збирав команду з першості області. Взагалі, лучани дивом врятувалися завдяки пенальті. Поки що дуже невиразну гру демонструє команда. Лише Денис Кожанов стабільно забиває та створює моменти.

- Можемо говорити, що «Кремінь» стає грозою авторитетів після перемоги над «Минаєм» і нічиєї з «Волинню».

- Хто дивився гру “Кременя” з “Минаєм” бачив, що у підопічних Свистуна було всього декілька ударів по воротам і вони здобули перемогу. “Минай” переважав свого суперника за грою. Проте, вже у другому матчі після відновлення сезону кременчузький колектив доовдить свою спроможність відбирати очки у лідерів. Це вже точно не випадковість. Якби не пенальті наприкінці матчу, то “Кремінь” би взагалі переміг. Потрібно віддати належне тренерському штабу, який у такій складінй ситуації зміг збудувати боєздатний колектив. Свистун знайшов потрібні слова, які мотивували гравців. Знаю, що з фінансуванням у клубі є проблеми, але “Кремінь” — повністю тренерська команда.

- Здалося, що "Минай" не був готовий до продовження боротьби, у двох попередніх турах взяв усього одне очко. Але перемога на Одещині повернула закарпатців в число команд, які претендують на нагороди. Найгірше для команди Василя Кобіна — позаду?

- У Першій лізі все непередбачувано. Через тур турнірна таблиця може зазнати кардинальних змін. “Минай” за два тури здобув всього один заліковий пункт. Звісно, що у грі проти ФК “Кремінь” підопічним Кобіна не пощастило, команда грала краще. Якщо “Минай” розраховує на підвищення у класі ,то ужгородці мають обігрувати такого суперника. Що стосується матчу з “Інгульцем”, то проти такого суперника всім складно грати. Не зрозуміло, чи втратив “Минай” залікові пункти у матчі з петрвоцями чи навпаки, здобули один.. Думаю ,що кубкова гра з” Динамо” не могла не вплинути на команду. У “Миная” не така довга лава запасних, до того ж, команда втратила свого головного бомбардира Гегедоша.

Не хочу образити “Балкани”, проте “Минай" просто забов'язаний обігрувати такого суперника, якщо вони хочуть здобути медалі.

- Що вам найбільше сподобалося в 22 турі?

- Радує, що Дмитро Сула забиває важливі м'ячі другий тур поспіль, у матчах з лідерами. Дмитро забив дуже красивий м'яч зі штрафного у грі з «Волинню». Не можна не відзначити гол Романова. Напевно, це один з найкрасивіших м'ячів чемпіонату. Дуже складно забити такий м'яч у дальній кут. Напевно, якщо Сергію дати ще 50 спроб, то він не зможе так забити. Всім рекомендую переглянути цей епізод. Ці дві події мені найбільше запам'яталися. Вітаю “Металіст 1925” з трьома перемогами, проте команді не варто розслаблятися, адже попереду більш серйозні суперники.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору