Новини змагань

MATCHDAY! Увага Минаю! Перша ліга. 21 тур. Анонс

08:00, 29 червня 2020

Анонс матчів 21 туру у Першій лізі

Фото: ingulec.com


У вівторок, 30 червня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 21 туру з Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіхдо екранів моніторів і ТВ! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


29 червня. 16:00. Миколаїв. Центральний стадіон

«Миколаїв» - «Рух»

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Перший матч: 1:4

«Рух» вступає в догравання матчем проти цікавого суперника. Миколаївці в більшості розгромили вдома «Прикарпаття» (5:2), яскравою перемогою відзначивши дебют нового головного тренера Іллі Близнюка та низки новачків. А от Іван Федик, який, напевно, ретельно вивчав гру МФК «Миколаїв», матиме зважати й на історію протистоянь – адже за три сезони протистоянь між командами рівність (по одній перемозі та відразу три нічиї з п’яти матчів).

Зважаючи на те, що матч «Руху» проти «Агробізнесу» в минулому турі було перенесено, львів’ян встиг випередити «Інгулець», а от інші конкуренти – «Волинь» і «Минай» – сенсаційно втратили очки.

Фото: mfc.mk.ua


29 червня. 17:00. Краматорськ. «Краматорськ»

«Авангард» – «Кремінь»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Перший матч: 1:1

Обидві команди відкрили для себе догравання досить ефектною грою: але якщо «Кремінь» вирвав мінімальну перемогу вдома над «Минаєм», то «Авангард», не реалізувавши два пенальті, розділив очки на полі «Оболоні Бровар». З додатковою мотивацією підопічні Косевича зіграють проти кременчужан – по-перше, знаючи результат суперників на старті, по-друге, аналізуючи уроки столичного матчу, по-третє - пам’ятаючи історію протистоянь.

А від 2011 року «Авангард» виграв чотири матчі в «Кременю» при єдиній нічиїй. Нагадаємо, коли краматорці виходили з Другої ліги, саме «Кремінь» був їхнім конкурентом. Пізніше не раз перетиналися вже на першоліговому рівні. Є між командами й численні кадрові перетини: приміром, Собко та Кірієнко свого часу грали в складі «Кременю», а батько захисника Брюхова в арбітражі та делегатстві представляє Кременчук.


29 червня. 18:00. Запоріжжя. «Славутич-Арена»

«Металург» – «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Перший матч: 0:2

На старт виходить і «Агробізнес», чий матч зі львів’янами було перенесено. Свій перший матч волочиський клуб проведе проти досить символічного для себе суперника – якраз у плей-офф із запоріжцями минулого року «Агробізнес» відстояв свою першолігову прописку. Запорізький клуб стартував із поразки в Харкові. «Металіст 1925» виграв 2:0, але не без супротиву гостей, які тепер наберуть спортивної злості на візит ще однієї команди з горішньої частини таблиці. Станом на зараз «Металург» передостанній за результатами домашніх матчів (менше очок вдома здобула тільки «Черкащина»). Навіть без вболівальників у команди буде велика мотивація на домашню прем’єру 2020 року.


29 червня. 18:00. Щасливе. «Арсенал-Арена»

«Черкащина» – «Металіст 1925»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Перший матч: 0:3

Фото: Елісс Вєтрова, metalist1925.com


Домашній матч проти харків’ян «Черкащина» проведе в Київській області. Після мінімальної поразки на Одещині вона ще й втратила вилученого Лухтанова та не може задіяти новачка Кабанюка. Втім, для команди, яка замикає турнірну таблицю, кожен матч – ніби останній бій. Пригадуючи розгромну поразку в Харкові в першому колі, оновлена «Черкащина» постарається дати харків’янам бій. Ті, в свою чергу, спокійно виграли в стартовому матчі 2020 року (2:0 над запоріжцями).

Якщо «Черкащина» – набрала найменше очок вдома, то «Металіст 1925» – другий за кількістю здобутих в гостях очок. Напевно, особливим буде цей матч для півзахисника гостей Ямполя – колись він успішно грав за черкаську команду…


29 червня. 18:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Балкани»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Перший матч: 0:0

Цьогорічна прем’єра в Горішніх Плавнях відбуватиметься матчем проти «Балкан». Зорянці мінімально виграли свій матч, певний час граючи меншості, а догравали вони з «Черкащиною» в однаково урізаних вилученнями складах. Тож проти господарів гості з Одещини гратимуть без основного захисника Юречка.

«Гірник-Спорт» справив позитивне враження грою в Петровому – ледве не відібрав очки в одного з фаворитів, дав бій досвідченому та зіграному «Інгульцю». Зважаючи на цю обставину, цікаво буде поглянути як виглядатиме команда Жабченка проти суперника з нижньої частини таблиці. Наразі між суперниками 10 очок, але «Гірник-Спорт» не має переваги в історичних протистояннях (по дві перемоги у команд при одній нічиїй). Цікаво, що переможний м’яч у «Балкан» в минулому турі забив екс-форвард «гірників» Фаюк, так що кадровий підтекст також матиме місце.


29 червня. 18:00. Минай. «Минай»

«Минай» – «Інгулець»

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Перший матч: 1:1

Цієї весни команди зустрічалися в Кубку України, і «Минай» по пенальті вибив фіналіста минулого розіграшу. Уже сама по собі ця обставина додає протистоянню принциповості. А до цього додамо те, що між суперниками всього три очки і в випадку перемоги господарі зрівняються з «Інгульцем», який щойно вийшов на перше місце!

Відзначимо, що «Минай» проведе вже четвертий цього року матч – причому, третій на своєму полі. Після кубкових баталій мінімальна поразка в Кременчуку дещо відкинула закарпатців назад, але візит «Інгульця» і матч «за шість очок» – хороший шанс все відіграти. «Минай» у трійці найкращих у чемпіонаті за домашніми зустрічами, 9 матчів ще від стартового туру не знає поразок на своєму полі. Чи зможе перервати цю серію «Інгулець» і таким чином захистить від зазіхань конкурентів перше місце? Чи саме прикарпатці знову будуть радіти за підсумком протистояння?


30 червня. 18:00. Івано-Франківськ. «Прикарпаття»

«Прикарпаття» - «Чорноморець»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Перший матч: 2:3

Фото: chernomorets.odessa.ua


У дуже різному настрої будуть команди: «Прикарпаття» в минулому турі зазнало розгромної поразки в Миколаєві в подвійній меншості, а «Чорноморець» на своєму полі здобув ефектну вольову перемогу над «Волинню» – 5:2. Також результативним був матч між цими суперниками і в першому колі. Одесити, тоді ще під керівництвом іншого наставника, переграли прикарпатців в Одесі – 3:2.

Ця зустріч лишається єдиною в новітній історії протистоянь суперників, але при цьому одесити зустрічалися з командами майстрів Івано-Франківська ще з 1956 року. «Чорноморець» проти івано-франківців виграв 14 матчів із 32 проведених за ці роки. Ну, і кадровий підтекст: воротар Новак і захисник Бочкур чудово знають одеський клуб, адже свого часу грали за команду – найближчу суперницю «Прикарпаття».


30 червня. 19:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Перший матч: 0:0

Закриють тур ще дві команди з групи лідерів. Вони мають підстави бути невдоволеними стартом – «Волинь», ведучи в рахунку, поступилася оновленому «Чорноморцю» на своєму полі (2:5), «Оболонь Бровар» вдома грала з «Авангардом» (1:1) і могла б програти, якби воротар Федорівський не парирував два 11-метрові удари.

Пам’ятаємо особливу обставину в протистоянні двох команд – «Волинь» поступалася оболонцям тільки на своєму полі… За рівності очок – по 38 – ця зустріч може вартувати кожній із команд місця в трійці найкращих.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору