Новини змагань

Тлумак: усі гравці "Волині" продовжили контракт з клубом

10:00, 19 червня 2020

Головний тренер Волині Андрій Тлумак відповів на питання ЗМІ напередодні відновлення весняної частини сезону

Фото: пресслужба ПФЛ


Головний тренер "Волині" Андрій Тлумак у коментарі пресслужбі ПФЛ відзначив високий рівень Першої ліги, розповів про позицію клубу у питанні догравання чемпіонату, а також наголосив на складності підготовки до гри з Чорноморцем через відсутність інформації.

Високий рівень

- "Минай" показав футбол високого рівня в матчі з Динамо попри різну функціональну готовність, - згадав пан Андрій матч минайців у півфіналі Кубка України. -  Вважаю, що на сьогоднішній день команди Першої ліги демонструють футбол гідного рівня. Минулого року "Інгулець" грав у фіналі, а цього року  - "Минай" представляв Першу лігу у півфіналі Кубка України.

Переконаний, що Перша ліга з кожним роком стає сильнішою. У цьому можна переконатися за пристрастями на футбольному полі, за інтригою у чемпіонаті. На мою думку, команди з першої десятки Ліги можуть дати бій будь-якому колективу Favbet Ліги. Думаю, що клуби Першої ліги, які  здобудуть право підвищитися в класі, гідно виглядатимуть в еліті.

Якісні футболісти

- Мирон Маркевич говорив, що у клубів Першої ліги є багато футболістів, які зможуть підсилити команди Favbet ліги. Погоджуюся з думкою фахівця, адже у "Руха", "Металіста 1925", "Інгульця" чи "Миная" дуже кваліфіковані виконавці грають. У інших командах також є якісні футболісти. У нас гарний кадровий підбір, футболісти високого рівня, які достойні грати у Favbet лізі.

Рестарт чемпіонату

- Задоволені від того, що Перша ліга відновлюється і команди зможуть виявити сильнішого на полі. Наш клуб завжди виступав за те, щоб дограти чемпіонат. Від першого і до останнього дня ми були послідовними у власній позиції. На даному етапі рішення про рестарт чемпіонату — емоції і воно нічим не підкріплене. Ми всі хочемо грати, але ви погляньте на епідеміологічну ситуації в країні. У неділю львівські "Карпати" повинні у Луцьку грати матч з "Олімпіком" Львівська влада не дозволяє проводити матчі в регіоні. Карантин послабили, проте коронавірус нікуди не зник.

Позиція клубу

- Чому ми на засіданні Ради ліг та Конференції ПФЛ утримувалися? Хотіли почути відповіді на конкретні запитання. На вашу думку, правильним є те, що "Карпати" після карантину гратимуть молодіжним складом, та ще й не вдома? Я за те, щоб всі були у рівних умовах. Така ж ситуація з "Рухом". Вони є лідером Першої ліги на даний момент, але перші матчі не зможуть грати вдома. Наш клуб не голосував проти відновлення змагань. Ми за те, щоб були вироблені єдині правила гри, щоб керівники відповіли на питання, як діяти на випадок епідемії у клубі.

Дотримання протоколу

- Ми дотримувалися всіх рекомендацій тимчасового протоколу. Гравці тренувалися, проходили тестування. Перед кожним тренуванням дезінфікували роздягальні, переодягалися у різний час і тренувалися по групам. Зіграли декілька контрольних матчів, проте не говорили про це ЗМІ, адже завжди дотримувалися нейтральної сторони у цьому складному питанні.

Тренувальний процес

- Два тижні тому здали перші ПЛР-тести. Хочу відзначити професіоналізм гравців, які під час карантину підтримували форму. Звісно, вона далека від ідеальної, адже два місяця без футболу не може не позначитися. Важливо працювати з м'ячем, відчувати змагальну практику, а не просто займатися фізкультурою. Жодна команда зараз не може бути у ідеальній формі, адже багато часу було втрачено. Сподіваюся, що від матчу до матчу зможемо додавати. Думаю, що за своє життя жоден тренер та футболіст не був у такій ситуації.

Кадрова ситуація

- З усіма гравцями, у яких закінчувалися контракти продовжили угоду до кінця чемпіонату. Далі вже виходитимемо з ситуації. Вже залежатиме від того, де гратимемо у наступному сезоні. На даний момент всі гравці "Волині" залишилися у команді і готові до вирішення амбітних завдань. Всі хлопці у хорошій формі та настрої готуються до відновлення змагань.

Перша гра

- Ми стартуємо грою з "Чорноморцем" і можу сказати, що дуже складно зараз збирати інформацію про свого суперника. Одеська команда лише зараз зіграли один контрольний матч з "Балканами", але нічого про цю гру не відомо, не можемо подивитися відео. Звісно, маємо уявлення про тренерські ідеї Сергія Ковальця, знаємо як працював Остап Маркевич,  тому будемо все що є складати у єдиний пазл. Деякі моменти нам навіть підказують футболісти, адже вони спілкуються зі своїми колегами з "Чорноморця".

У мене є друзі в Одесі, з якими грав у футбол і вони надають інформацію. Дивимося відео голів з контрольних матчів на сайті Чормоморця. Ситуація непроста, проте намагаємося знайти з неї вихід. Перший матч завжди складний, проте у будь-якому разі налаштовуємося виключно на перемогу. Думаю, що вже у наступних турах зможемо переглядати всі статистичні дані та відео суперників у Wyscout.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору