Новини ЗМІ

Демченко: футболісти "Металіста 1925" відреагували на новину про догравання з ентузіазмом

17:00, 6 червня 2020

Головний тренер команди "Металіст 1925" Андрій Демченко в інтерв'ю телеканалу "Футбол" прокоментував учорашнє рішення Ради ліг ПФЛ.

Фото: metalist1925.com


- Здоровий глузд переміг! - сказав Демченко. - Я сподіваюся, що у неділю затвердять правильне рішення. Я радий, що ми повернемося до улюбленої справи, повернемося на поля, футболісти знову будуть грати. Будуть доводити свій професіоналізм і, таким чином, ми визначимо сильнішого. Що і було потрібно зробити за спортивним принципом на футбольному полі.

- Перша Рада ліг ПФЛ проголосувала проти того, аби грати, вчора це відмінили. Що думали тоді та що зараз?

- Завжди сподіваєшся на краще. Була боротьба, була інтрига, тому все це хочеться закінчити за спортивним принципом. Під час минулого зібрання ми думали, що, можливо, виберуть якийсь альтернативний варіант. Зараз прийняли рішення, що догравати будемо у повному складі. Все ж найкращий варіант!

- Як це рішення сприйняли особисто ви та команда?

- Таке в історії футболу було, наскільки я знаю, ще під час війни. 1941-го року розпочалася війна та все зупинили. Це другий випадок за всю історію футболу. Я вважаю, що здоровий глузд узяв вгору, хлопці відреагували на новину дуже добре.

Звичайно, після двох місяців відпустки, потім двох місяців підготовки та знову двох місяців, але вже карантину, такий графік для футболіста не є нормальним. Психологічно я їх дуже розумію, адже після рішення Ради ліг хлопці побачили світло в кінці тунелю. Вони тепер розуміють, для чого вони виходять на поле, на ці тренування. Тепер із ще більшим бажанням будуть тренуватися. До цього їм було важко.

- Це і для тренерів було дуже специфічно - стільки часу тренувати без матчів?

- Для тренерів це також було вперше. У підготовці команди було багато невизначеностей. Така перерва та незаплановані відпустки по два місяці, коли нічого не робиш, це важко. Тепер привести команду до однакових кондицій - це також виклик для тренера. Спробувати себе в такій ситуації, вийде чи ні. Весь світ, весь тренерський цех перевірить себе, як він тримає удар.

- Додатковий виклик - це вивести команду до УПЛ?

- Звичайно, ніхто наше завдання не знімав. Ми для цього тут і перебуваємо, змушуємо та налаштовуємо хлопців на роботу та виконання завдання, яке стоїть перед нами.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами metalist1925.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору