Новини ЗМІ

Павелко: клуби Першої ліги, претенденти на підвищення в класі, мають виявити найсильнішого за спортивним принципом

14:00, 28 травня 2020

Президент УАФ Андрій Павелко висловив власну позицію щодо відновлення професіональних змагань в умовах карантину

Фото: uaf.ua


"Карантин не закінчений, пандемія не пройшла, - сказав президент УАФ Андрій Павелко в ефірі каналу "Футбол-1". - Є дуже велика відповідальність за здоров'я спортсменів, арбітрів та всіх, хто причетний до повернення футболу. Маємо розуміти, що ті жорсткі рішення, які приймаються Кабміном і Міністерством охорони здоров'я, ми зобов'язані виконувати, щоб через певний час футбол повернувся в повному обсязі з глядачами на стадіонах.

Ми дуже хочемо, щоб у вересні, жовтні й листопаді були матчі збірних і проходили вони з уболівальниками

Щодо Першої ліги і рішення Ради ліг ПФЛ, то дуже хотілося б, щоб ігровий процес у команд тривав. Команди не мають зникати через великі паузи і відсутність матчів. Необхідно ухвалити рішення якомога раніше з відновлення наступного чемпіонату і продовження цього, враховуючи плей-офф. Але це має бути тільки законне рішення.

Клуби, які мають право на підвищення в класі, мають чесно сісти і вирішити, що всі команди погоджуються на проведення такого плей-офф між собою і виявлення найсильнішого за спортивним принципом".

Нагадаємо, що 21 травня попри рекомендації УЄФА дограти змагання у своїх країнах, Рада ліг ПФЛ ухвалила рішення про зупинку змагань

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ТК "Футбол-1"




ТЕГИ: УАФ, ПАВЕЛКО
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору