Новини змагань

Лавриненко: хочу підтримати футболістів, ми часто забуваємо про них

12:00, 22 травня 2020

Сергій Лавриненко висловив занепокоєність долею футболістів за умови зупинення чемпіонату

Фото: пресслужба ПФЛ


Головний тренер "Інгульця" Сергій Лавриненко у своєму виступі на Раді ліг ПФЛ наголосив на важливості догравання чемпіонатів і застеріг від негативних наслідків у разі дострокового припинення змагань.

«Напевно всі тут чекають висловлювань керівництва клубів, - нагадав Лавриненко. - Проте я як тренер висловлю власну позицію. На жаль, зараз кожен шукає свою вигоду і у нас немає єдності. Клуби Першої та Другої ліг не можуть ухвалити спільне рішення. З кожним днем все складніше і складніше. У клубів Favbet Ліги також немає медичного протокола, проте всі без виключення клуби ухвалили рішення продовжувати чемпіонат. Важливо, що вони відразу на першому зібранні про це домовилися. Розуміємо, що у клубів Favbet Ліги інші фінансові можливості, проте прокотолу дотримуватимуться всі. Всі професіональні клуби в Україні чекають на медичний протокол.


Читайте також: Рада ліг ПФЛ: усі змагання достроково зупинено


Вважаю, що ми повинні об'єднатися і зрозуміти, як рухатися далі. Розумію, що Прикарпаттю зараз дуже складно через ситуацію в регіоні, проте є клуби, які використовують цю ситуацію, щоб зекономити кошти. Ми зараз думаємо про складний календар, здоров'я,  про футболістів, які можуть отримати травми, а хто подумає про нас? Ми вже сім місяців без футболу і невідомо, скільки ця пауза ще триватиме. На наступному зібранні половини керівників та тренерів може не бути.

А що робити футболістам? Якщо у нас ще чотири місяці не буде змагань, то як їм жити? Якщо змагання не продовжаться, то потрібно розривати контракти з футболістами? Хочу підтримати футболістів, адже про них у цій ситуації ми забули.

ФК "Інгулець" наполягає на тому, що потрібно шукати шляхи догравання чемпіонату. Розумію, що декільком клубам буде заборонено приїздити на матчі. Можливо, у такому випадку потрібно звернутися до УАФ, щоб вони дозволили Прикарпаттю виїхати в якусь область, щоб там базуватися та проводити домашні матчі. Потрібно шукати компроміси і шляхи вирішення проблеми. Футболісти, тренери у підвіщеному стані. У всіх є сім'ї, які треба забезпечувати. Знаємо, що багатьом скоротили зарплату. Де гарантія того, що через місяць її ще не скоротять? Футболіст же не може піти працювати трактористом. У нас не такі зарплати, щоб могли дозволити собі рік без футболу", - переконаний фахівець.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору