Новини змагань

Макаров: наша основна мета — дограти змагання згідно з Регламентом

11:10, 21 травня 2020

Президент ПФЛ Сергій Макаров висловився на Раді ліги ПФЛ

Фото: пресслужба ПФЛ


На засіданні Ради ліг ПФЛ, яке триває в ці хвилини на столичній «Оболонь-Арені», першим словом взяв очільник Ліги Сергій Макаров. Він ввів присутніх у курс справ, задав основну тему бесіди — про продовження чемпіонатів Першої та Другої ліг у сезоні 2019/20.
Президент ПФЛ Сергій Макаров також розповів про варіанти відновлення змагань, а ще наголосив на нагальних проблемах, які потребують вирішення. Наводимо тезово основне із його виступу.


- Ми ретельно підійшли до питання безпеки відновлення змагань, до всіх основних медичних і санітарно-епідеміологічних вимог. Отримали офіційні рекомендації УЄФА, переклали їх з англійської та надали клубам. На мою думку, у цьому документі все прописано досить чітко і ми дотримуємося цієї ж позиції.  Згідно з цим документом, ідеальний варіант — дограти змагання у тому вигляді, який був від самого початку прописаний в Регламенті. Якщо це не можливо зробити, то необхідно дограти чемпіонати у будь-якому іншому форматі. Якщо навіть цей варіант не підходить, то тоді вже підсумки змагань підбивати виходячи з нинішнього положення команд у турнірній таблиці.
вісно, у нас також є ще один більш фантастичний варіант — вважати сезон не розіграним, тобто анулювати результати. Таким чином, у нас не буде клубів, які підвищаться у класі і тих, які вилітають. У цьому разі наступний сезон починається таким же складом учасників. Якщо відверто, не хочеться розглядати такий варіант. Наша мета — дограти чемпіонат згідно з Регламентом.


Вчора Кабінет міністрів ухвалив постанову про пом'якшення карантину. Введено адаптивний карантин. Кожна область буде сама вирішувати, які заходи дозволяти проводити і т.д. Зараз поступово відкриваються готелі, починає працювати транспорт: потяги з першого червня, а автобуси ще раніше. Важливо, що дозволили перевозити таку кількість людей, скільки сидячих місць в автобусі. Це стосується приміських перевезень. Вже ніхто не буде змушувати клуби представляти два-три автобуси. Основні виклики, які стоять перед нами на даний момент: забезпечення тестування та убереження від такої загрози, як можливий спалах захворювання під час змагань.


У нас створена робоча група разом із УАФ, Прем'єр-Лігою та профспілкою. Медичний протокол в частині проведення змагань ще не ухвалений. В проекті написано, що перед кожним туром необхідно проводити тестування. Вважаємо, що це забагато. У такому щільному календарі проведення матчів клуби не зможуть провести таку кількість тестувань. Будемо ініціювати зменшення кількості тестувань. Наприклад, проводити тестування раз у два тижні. Звісно, перед початком змагань клуби повинні будуть провести тестування, щоби мати список членів клубу із негативним чи позитивним результатом. Поки що це питання ще не вирішено.
Можлива така ситуація, коли ми розпочнемо змагання і у якогось клубу будуть виявлені випадки зараження коронавірусом. Що робити у такій ситуації? Як повідомив Андрій Павелко, згідно із розпорядженням Міністерства охорони здоров'я у такій ситуація вся команда йде на карантин. Якщо ця команда перед цим проводила матчі, то значить дві команди йдуть на карантин. Це офіційна позиція Міністерства охорони здоров'я. Тому, ці дві нагальні проблеми нам потрібно вирішувати.


Але головне — це безпека всіх учасників змагань, і гравців, і тренерів, і офіційних осіб, і, безперечно, вболівальників. Саме тому ми зібралися тут, із дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог, щоб у нашому колі обговорити всі можливі загрози та варіанти. Рішення — в ваших руках!

 

Пресслужби ПФЛ




ТЕГИ: ПФЛ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору