Новини ЗМІ

Попри все! Футболісти "Прикарпаття" частково повернулися до тренувань

11:00, 15 травня 2020

Головний тренер клубу Володимир Ковалюк та президент Василь Ольшанецький розповіли по відновлення тренувального процесу та дотримання всіх санітарних вимог

Фото: facebook.com/prykarpattia


Вже близько двох місяців футболістів “Прикарпаття” не залучали до командних тренувань. У період пандемії спортсмени працювали над своєю фізичною підготовкою вдома. Гравці виконували ранкові чи вечірні пробіжки, комплекс вправ на прес та силові навантаження.

“Хлопці скучили за футболом, - сказав головний тренер “Прикарпаття” Володимир Ковалюк після відновлення тренувального процесу цього четверга. - Думаю, що вони працювали добросовісно, проте коли немає педагогічного контролю таку підготовку можна назвати фізкультурою”.

З моменту отримання дозволу на командні тренування  у “Прикарпатті” дотримуються всіх санітарних вимог. В пріорітеті — дезінфекція стадіону, дотримання дистанції та індивідуальний захист.

“У нас у групі займаються не більше десяти гравців, адже є такі вимоги. На десять квадратних метрів має бути одна особа. На нашому полі відтепер можна  виконувати певні вправи, щоб привести гравців до тонусу. Звісно, потрібно все робити поетапно, - продовжив Володимир Ковалюк.

За словами президента клубу Василя Ольшанецького футболісти познайомлені з вимогами, яких необхідно дотримуватися.

“На тренування гравці добираються власними автомобілями. Ми їм зачитали всю необхідну інформацію. Коли тренування закінчилося, гравці сідають в автомобіль і повертаються додому, де проводять всі гігієнічні процедури”, - відзначив президент “Прикарпаття”.

Поки що до тренувань залучаються лише футболісти, які проживають в Івано-Франківську. Нагадаємо, що нещодавно був розроблений медичний протокол УАФ. Одна із вимог — проходження ПЛР діагностування спортсменів. Однак, виконати це клуб поки не має можливості. 

“У нас дуже багато людей чекають на ПЛР-тест. За статистикою — це 3964 людини. Зараз кожна година на рахунку, потрібно робити все, щоб врятувати життя людей. Розуміємо, що футбол зараз не на першому місці і не намагаємося йти обхідними шляхами, проводивши тетсування. Можливо, пік захворюваності спаде і ми відразу здамо всі тести”, - резюмував Ольшанецький.

Повноцінний навчально-тренувальний процес “Прикарпаття” розпочне лише тоді, коли кількість хворих в місті знизиться. Попередня інформація про відновлення сезону у Першій лізі буде повідомлена на офіційному сайті клубу на початку наступного місяця.

 

За матеріалами Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору