Новини змагань

Пархоменко: 12 травня "Балкани" починають тренуватися малими групами

09:10, 11 травня 2020

Головний тренер "Балкан" Андрій Пархоменко розповів про поступовий вихід команди з карантину

Фото: пресслужба ПФЛ


Головний тренер зорянських "Балкан" Андрій Пархоменко в інтерв'ю FootBoom.com розповів про вихід команди з карантину, готовність гравців та можливі варіанти відновлення змагань. Пархоменко переконаний, що чемпіонат мають дограти усі 16 команд.

- З завтрашнього дня в країні послаблення карантину, з вівторка "Балкани" збиралися відновити тренувальний процес. Вірно, Андрію Вікторовичу?

- Так, з 12 травня розпочинаємо працювати. Поки, правда, малими групами - по чотири-п'ять чоловік, щоб максимально мінімізувати контакт між гравцями. Як тільки з Києва приїдуть фахівці і протестують команду на коронавірус, а це має статися в середині наступного тижня, тоді й почнемо тренуватися в звичному режимі.

-  До карантину "Балкани" тренувалися на полях Одеси. Зараз де будете працювати?

- Розглядаються різні варіанти. Це може бути як Одеса, так і село Зоря, яке, до речі, представляє наша команда.

- У "Минаї" у одного гравця виявили коронавірус. Чи не боїтеся після всіх цих новин починати тренування?

- Я вже нічого не боюся і нічому не дивуюся. Почнемо працювати з вівторка, потім пройдемо тестування. Сподіваюся, проблем не виникне.

- Про готовність гравців можна буде говорити після відновлення повноцінних тренувань?

- Звичайно. Поки команда не збереться, не побачу кожного виконавця, вважаю, говорити немає про що. Так, ми працювали п'ять днів на тиждень в режимі онлайн, в будь-який момент могли "висмикнути" в ефір потрібного нам гравця. Тобто все було під контролем. Звичайно, були і такі, хто намагався перехитрити тренерський штаб, пропускаючи заняття, але ми їх вирахували і попередили, що покарання не уникнути, щоб іншим не кортіло.

- 12 травня команда розпочне заняття в повному складі? Як бути з немісцевими футболістами?

- Більшість хлопців з одеського регіону. Бразильці на місці, клуб їм знімає квартиру. Немає тільки Владислава Сидоренка. Він в Києві, але думаю, зможе вчасно прибути в розташування команди. Як? На машині можна швидко дістатися до Одеси.

- Зараз багато розмов про відновлення чемпіонату. Одні - за, інші - проти. Яка ваша позиція?

- Моя думка: або сезон дограють всі 16 клубів, або не відновлюємо його зовсім. Пропозиції по топ-шістці або сімці - це маячня. А що накажете в такому випадку робити іншим? Бути сторонніми спостерігачами? Дуже цікаво! Якщо сезон не буде дограний, пропоную розширити Favbet лігу до 14-16 учасників за рахунок Першої ліги, тим паче бажаючих вистачає. У той же час прийняти вольове рішення про те, що з першого дивізіону ніхто не вилітає, а з Другої ліги запустити наверх по три команди, без стикових ігор.

Звичайно, знайдуться такі, хто скаже, що я як тренер команди, яка знаходиться в зоні стиків (14 місце), - особа зацікавлена. Можливо, але хіба в деяких європейських чемпіонатах, вже остаточно зупинених, не ухвалили рішення про те, що ніхто не вилітає?.. Ми теж можемо піти цим шляхом, нічого поганого в цьому не бачу.

- Як пройшов ваш карантин? В колі сім'ї?

- Весь час тренування, матчі, збори... Здається, вперше так довго я з сім'єю, дітьми. Кожен день прогулянки, ходимо милуватися на море. Чудово, що живемо поряд з пляжем. Дітям роздолля, а мені - радість. Відчуваю себе щасливим поруч з ними. Вони допомагають забути про карантин, коронавірус і всіляку нісенітницю.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору